ja ću probati uloviti nešto malo na otvaranju….ipak mi ja magma ostala u lijepoj uspomeni , na IPO se lijepo zaradilo
A, ako ne objavi ponudu za preuzimanje?
Koje suposljedice?
Nema posljedica osim kazne od mil. kuna
Pojedine ponude za preuzimanje traju od 2006
Treba biti realan i reći da nema nikakvih šansi da on tu ponudu da
Toliko novca skupiti jednostavno ne može..čak i da skupi manji mu je trošak otjerati ovo u stečaj nego dati ponudu…
A što će mu stečaj, ovdje u stečaju nitko ne dobiva-svi gube.
Ako pak upravljanje preuzmu fondovi neće biti ništa bolje.
Znači status quo i dalje-
– čeka se oporavak maloprodaje i minimaliziraju gubici. Na maloprodaju ne može sada baš mnogo utjecati, a ovo drugo mu ne ide. No nadamo se da će preživjeti.
A što će mu stečaj, ovdje u stečaju nitko ne dobiva-svi gube.
Ako pak upravljanje preuzmu fondovi neće biti ništa bolje.
Znači status quo i dalje-
– čeka se oporavak maloprodaje i minimaliziraju gubici. Na maloprodaju ne može sada baš mnogo utjecati, a ovo drugo mu ne ide. No nadamo se da će preživjeti.
Točno je to ..znači trebaju nekakvo kompromisno riješenje naći
Budu li ga forsirali na ponudu stečaj stopostotni
Pa BVPS je tu 10,44 kn a oni očekuju da da ponudu na cca 300, više nego što je on uvalio svoje [lol]
72,5% od 6.630.000kom x300kn(sve cca) pa računaj vrijedi li i hoće li ikad vrijediti
ovdje je jedino stečaj moguć:
-firma je prezadužena
-Fižulić gubi pravo glasa,
– a ostali niti mogu niti znaju voditi kompaniju.
zato doista ne razumijem one koji sada slijepo ulijeću unutra [shocked]
ovdje je jedino stečaj moguć:
-firma je prezadužena
-Fižulić gubi pravo glasa,
– a ostali niti mogu niti znaju voditi kompaniju.
Ne bi se složio da "ostali" ne mogu niti ne znaju voditi kompaniju, jer ako je ovdje jedino stečaj moguć, onda tako zna svatko voditi kompaniju
[sad]
Prvo sam napisao post ispod teksta a sad cu jos malo pojasniti.
http://www.poslovni.hr/vijesti/fizulici-odlucio-sud-moraju-dati-ponudu-za-preuzimanje—161418.aspx
Ha, to je ta vijest! Zato se ovih dana cijena srusila na all time low. Sada su jasniji oni veliki nalozi na asku. U ovoj drzavi presude sudova se znaju od prije (sjetimo se najnovijeg slucaja sa Polancecom)
Trenutna cijena je tek neznatno presla 50kn, Stoga je ovo jos uvijek best buy!
Mogu reci da mi je iznimno drago sto sam kupovao po ATL.
@lime
Ona kazna od mlijun kuna je bila prije 3 godine. Naravno da postoji zakonska obveza, nije to bezveze zavrsilo na sudu. Sto se tice ostalih drustava, to ste dobro rekli, dobar dio ih pred stecajem, ali kod Magme je situacija bitno drugacija. Magma je daleko od stecaja, ona samo i jedino trenutno losije posluje ali to je odraz pada kupovne moci i opcenito recesije. Zato kod Magme bi se uskoro cijena trebala podici daleko vise od trenutnih 50-ak kuna.
Koliko ulagaci u to vjeruju vidi se po dosadasnjem obujmu trgovine, u prvih sat vremena vise od 2000 komada. Onaj tko prati trgovanje Magme zna da je to iznimna likvidnost u odnosu na prosla razdoblja.
Danasnji dnevni limit je 51,74kn. Cijenu ionako kontroliraju fodnovi, tako da se danas nista spektakularno nece dogoditi. Ali vec slijedeci tjedan bi moglo.
U krajnjem slucaju da Fizulic ne preda ponudu morat ce sklopiti pakt s mirovincima. Oni ionako kontroliraju dionicu. Poslovanje kad-tad ce se popraviti. On je sam najavio da ocekuje poboljsanje za Q4. Izlaskom iz recesije povecati ce se kupovna moc. Samim izlaskom iz recesije ozivit ce i burza. Tako imamo dvostuku win situaciju. U svakom slucaju cijena je na razinama ATL-a sto predstavlja strong buy. Ovo ne moze biti kupnja jedino u slucaju da se ocekuje stecaj. To sto firma posluje slabije ne znaci da ide u stecaj. To moze jedino znaciti da ce cijena dionice na burzi pasti sto se vec dogodilo.
Važeći podaci za uredovni dan 21.10.2010 .
MAGMA D.D./REDOVNA MGMA-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. PREININGER FIŽULIĆ BISERKA 2.464.129 36,37 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. FIŽULIĆ GORANKO 1.865.269 27,53 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 492.999 7,28 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./FIŽULIĆ GORANKO 325.760 4,81 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
5. PBZ D.D. 299.164 4,42 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. PBZ D.D. 246.046 3,63 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./ERSTE PLAVI OBVEZNI MIROVINSKI FOND 181.482 2,68 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
8. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 147.992 2,18 Skrb. račun SPLIT, HRVATSKA
9. MAGMA D.D. (1/1) 144.457 2,13 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./RAIFFEISEN DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND 103.590 1,53 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 92,56
Ako Fizulic ne da ponudu najaci igrac je RBA sa 7,28%. Ne znam tko je iza skrbnickog na 5. i 6. mjestu. Nakon toga bitna karika je Erste mirovinski fond sa 2,68%. U svakom slucaju izvrsna situacija za kontrolu firme a bez prevelikog rizika. Kontroliranjem 10-15% dionica i upravljanjem cijele firme je idealno. Rizik minimalan a potencijalna dobit u odnosu na rizik velika. Free float je takoder relativno mali i idilican. Tko hoce povecati svoju poziciju morati ce bitno podici cijenu dionice. Na kraju cak ispada da fondovi nisu bili bedasti sto su je nedavno dokapitalizrali.
Jucerasnje trgovanje po ATL je svakako bilo znakovito. Ovo je jos uvijek s obzirom na cijenu best buy.
Lp
Neznam ovi što danas uleću, što si misle u glavi da će kupiti po 50kn i prodati po 300, hehe, gluposti
Ovdje je vjerojatnost stečaja veća od 50%
Neznam ovi što danas uleću, što si misle u glavi da će kupiti po 50kn i prodati po 300, hehe, gluposti
Ovdje je vjerojatnost stečaja veća od 50%
Daj mi molim te objasni zasto je mogucnost stecaja veca od 50%?
Lupas gluposti bezveze.
To je isto kao da kazem Ovdje je mogucnost zarade od 30% u kratkom vremenu. Treba argumentirati!!
Recimo, ja cu svoje argumentirati. Nakon ovih vijesti i pada cijene na povijesni minimum, te dobrim kvartalnim izvjescima a posebno u borbi kontrolie firme (ako Fizulic ne da ponudu) cijena od 65 kuna je vrlo realna. A cijena od 65 kuna u odnosu na danasnjih 50+ je 30% visa. Vjeruj mi, to je puno realnije od stecaja.
Dobar primjer ti je Kamensko, firma je bila zrela za stecaj nekoliko godina pa se tek dogodio kad su radnice nakon visemjescnih ne primanja placa izasli na ulicu. U Hrvatskoj stecaji se ne dogadaju tek tako. Osim ako se nisi zamjerio nekom serifu iz politike. A Fizulic je sam povezan sa tim istim serifima. Ne bi on imao uspjesnu dokapitalizaciju da nije dovoljno mocan.
Jos jednom, molim te objasni mi zasto je stecaj moguc? Mozes i na pvt.
Lp
Zato što je počeo petljati po tekstilu. Da se držao sportske opreme i igračaka nebi mu se ovo dogodilo. Dićeš tekstilom na kineze…gluposti
oprez, osobno mi se čini da je ovo danas ništa osim neslavnog pokušaja pump&dump neupućenima. ovdje je rupa ipak preduboka.
Zato što je počeo petljati po tekstilu. Da se držao sportske opreme i igračaka nebi mu se ovo dogodilo. Dićeš tekstilom na kineze…gluposti
To ne znaci da je zbog toga pred stecajem. Za stecaj su potrebni drugi preduvjeti. Prvo nemogucnost isunjavanja svojih obaveza, pa blokada racuna i tako dalje. Od svega ovoga se nista nije dogodilo. Magma sve svoje obaveze uredno izvrsava. Jedini problem im je likvidnost, sto su i priznali. Ali to je vec sve uracunato u cijenu. Nismo tek tako dosli na ATL. A i da se dogode preduvijeti opet se nece dogoditi stecaj. To vidimo po primjerima, (Validus mi prvi pada na pamet)
A ovdje dionicu ionako brane fondovi, likvidnost je ionako mala. Zato se ne moze dogoditi ni osjetan pad cijene.
To sto se poceo baviti tekstilom je politika kompanije. U to ne ulazim. S te strane usporedivati kineski tekstil i njegove trade marke je stvarno smijesno. Po tome bi trebale renomirane europske tvrke propasti zbog kineskog smeca? Mislim da nece ici. I u onim drukerskim novinama su rekli da mu je veca konkurencija njegovim robnim markama Zara i da ce zbog toga imati manji prihod. To su gluposti. Uostalom, uskoro stize Q3 pa cemo vidjeti. Posebno ce biti zanimljiv Q4.
Znaci sigurno se ne moze dogoditi stecaj. Fizulicu i svima (posebno institucionalnim igracima) je bitno da se poslovanje kompanije poboljsa. Zato ako nece dati ponudu za preuzimanje onda ce morati prihvatiti diktat mirovinaca. S te strane moze nastati borba za sto vecim brojem glasova. Kako je mali free float isto tako i likvidnost moguc je rast cijene dionice. Jos ne tako davno, prije 2 mjeseca cijena je bila na 65-70. U zadnjih 6 mjeseci prosjecna cijena je bila oko 55-60 kuna. To je jos uvijek 10-20% vise od trenutne cijene.
A da ima zainteresiranih za sto povoljniju kupnju to vidim po ocijenama. Ovaj forum je odavno dokazao da nije senzibilan ili milostiv. Tako necu vise ni pisati pa neka cijena jos padne, dokupit cemo jos. Svoju kupovinu sam ionako izvrsio na ATL. Samo mislim da cijena vise nece padati. A bid je iznimno jak. Oni koji su se postavili sigurno to cine iz opcekorisnih i humanitarnih razloga. Za dobrobit likvidnosti Zse-a i Magme. Mos’ si mislit.
Lp