MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

obrisao me je kada sam komentirao da sam ćuo da ode magma u vječna lovišta [bye] [bye] [bye]

E kolega beevol odakle vam takve vijesti?
Dodete na forum i odmah srusite dionicu.

Inace, prije par mjeseci sam Fizulic je najavljivao izvrsnu sezonu, posebno ovo razdoblje koje dolazi nakon 10. studenog.

Ne treba se bojati Magme, nedavno je bila dokapitalizacija po vecim cijenama a nasi fondovi sa mirovinama su je kupili. Sad mi je zao sto mi nista nije upalo po 47,50. Ne znam kad ce mi se opet pruziti prilika tako povoljno kupiti. A imao sam postavljen nalog, ali jucer (i bio je dnevni) a danas nisam mogao trgovati zbog obaveza [cry]

Slijedeci put kolega beevol nas obavijestite kad cete pisati postove da se postavimo sa nalozima. [thumbsup]

p.s. Svaka potencijalna kupnja Magme ispod 50,00 kn predstavlja mogucnost prodaje iste iznad 50,00 kn. Molim vas, na vrijeme ste upozoreni.

Pozdrav

p.s. Svaka potencijalna kupnja Magme ispod 50,00 kn predstavlja mogucnost prodaje iste iznad 50,00 kn. Molim vas, na vrijeme ste upozoreni.

Pozdrav

Nikolaj

budi strpljiv, i kupnja na 20 kn pruža mogućnost zarade prodajom na 22 kn!
A ni na 20 kn Magama nebi bila jeftina, zato pametno i oprezno!

Mr. Nikolaj pa kupovao sam po 300 što mi sada znaći kupovina po 40 i prodaja po 50 radije bih da sve ode u tri k nego da se mrljavi kao do sada a to što ne isplačuje plače i duguje milione ne donosi ništa drugo nego propast , da je pametan riješio bi se svega i ostavio samo turbo limach ali sada ni to ne može jel tko bi ga kupio

Pojavi se neki dan u tiskanom izdanju onih drukerskih novina clanak o Magmi i cijena se srusi.
Zaista ne znam na koju shemu ljudi investiraju.

Clanak sam nasao na limunu, na businessu ga nema.

18.10.2010 10:43:00 | Izvor/autor Business.hr/PressCut

Sve je više Magminih prodavaonica u Zagrebu koje ovih dana, pogotovo za svoje redovite kupce, izgledaju sablasno, gotovo neprepoznatljivo. Na policama Top Shopa i Miss Selfridgea malo je novih odjevnih predmeta iz kolekcije jesen-zima, a prodavačice neuspješno pokušavaju prodati robu koja je ostala izaljetnih sniženja. U Avenue Mallu doznajemo da je nova kolekcija trebala stići prije dva tjedna, pa onda prošlog tjedna, da bi prodavačice na kraju slegnule ramenima i kazale: Ma tko zna što će biti s nama.

Primjerice, Magmin Mexx dućan koji je u Avenue Mallu najnormalnije radio prošle nedjelje, u ponedjeljak je bez ikakve najave zatvoren. Razlog, preseljenje u Trigranitov Arena centar na Laništu koji se treba otvoriti početkom studenoga. Vrlo je upitan i opstanak Magmine modne kuće u Ilici, pogotovo zato što se uskoro, odmah vrata do, otvara prva Zara u centru grada koja je cjenovno konkurentnija od većine Magminih brendova. Nedavno su vrata zatvorili i Turbo sport i Turbo limač u Importanne centru.

U Magmi ne žele govoriti o sudbini svoje modne kuće u Ilici. Ističu kako su u posljednje dvije godine otvarali i zatvarali trgovine prema uspješnosti trgovačkih centara o kojima u konačnici ovisi i njihov poslovni rezultat. Budući da su u vrijeme pada kupovne moći i pada potrošnje otvarani novi trgovački centri u kojima je Magma otvorila svoje trgovine, određene centre bili smo prisiljeni i napuštati. Tako ćemo do konca godine otvoriti trgovine u Arena centru na zagrebačkom Laništu, Supernova centru u Zadru te City centru u Splitu, navodi Tamara Leboš, Magmina glasnogovornica.

Magma danas raspolaže s oko 50.000 četvornih metara prodajnog prostora, što je ipak za oko 6000 kvadrata manje nego u lipnju ove godine i 10.000 manje nego krajem 2009. godine. Kriza i pad potrošnje utjecali su u posljednjih godinu i pol i na konstantno smanjenje prodajnih površina Grupa je u lipnju ove godine imala 114 prodajnih lokacija, što je za 13 manje u usporedbi s prosincem prošle godine, u kojoj je Magma ukupno zatvorila 25 prodavaonica.

Goranko Fižulić, vlasnik Magme, nedavno je otvoreno priznao kako mu nedostaje 40 do 50 milijuna kuna obrtnih sredstava zbog čega u trgovine kasni nova roba, ali kasne i plaće. Kao izlaz iz situacije sve se više spominje i informacija o prodaji logističkog centra u Jastrebarskom. Leboš, međutim, ističe kako Magma nema namjeru prodavati Jasku, ali priznaje da su plaće za srpanj bile isplaćene sa zakašnjenjem od 10 do 15 dana.

Sve nepovoljniji pokazatelji
Podaci o solventnosti i likvidnosti Magme iz godine u godinu sve su nepovoljniji, a prema sadašnjim pokazateljima tvrtka je zrela za stečaj. Predikator solventnosti Magme u 2009. godini bio je 0,81, što pokazuje vrlo visoku insolventnost. Primjerice, 2007. predikator je iznosio 2,31, što je bilo na granici sive zone. Ukupan dug Magme, koji je lani iznosio 513,8 milijuna kuna, 4,35 puta je veći od 118,1 milijuna kuna njezina vlastitog kapitala. Magma lani nije zaradila ni kako bi pokrila kamate za kredite u iznosu od 38,5 milijuna kuna.

Hahaha. Koja glupost, znaci kad je dionica izdana 2007. je bila na granici profitabilnog poslovanja. Sta su su je onda Fondovi kupovali? Inace ovi podaci su vec stariji, nisu od jucer
I tekst formiran na misljenju prodavacica (koje su ili studentice ili cure koje su zavrsile nedavno srednju skolu) koje slijezu ramenima i ne znaju sta ce biti s njima. Da znaju ne bi tamo radile.
A otvara nove ducane u Arena centru, ehh..

Samo koji deal ima Fizulic? Netko mora zaraditi! A mi cemo uzeti dio kolaca.

@Antisa

I da padne nisam puno izlozen, jos cu i nadokupiti. Prosjek ulaza 50,44 [thumbsup]

@beevol

oprezno i sretno!

I danas u revijalnom tonu. Nesto se i trgovalo. Hvala prodavacima. Jucer sam bio ugodno iznenaden.
Gledajuci naloge na asku ovo je klasicno strasenje i rusenje cijene za dokup. Zaista ne znam koga ce ovdje prestrasiti. Nece valjda kolegu Inga ili mene [lol]

Jucer su mi zbrisali dio posta, kolegi Beevolu sam porucio da bude oprezan sa eventualnim dokupom i zazelio srecu, a kolegi Antisi da razmisli o ukljucenju. Vjerujem da bi ste htjeli da padne na 20 pa da nakon toga prodate na 30 kao sa Optimom ali bojim se da se ne ce ovdje dogoditi. Prometi su premali i fondovi je brane.

29. listopada ce biti objavljen Q3 za 2010.
Za to vrijeme predlazem što veći angazman po bidu [thumbsup]
Lp

Dobar dan kolege, posebno kolegici M 
A što mislite o projekciji do kraja godine? Da li je ovo optimistična ili pesimistična varijanta?

Prihod 740.000
Roba 414.400
Ljudi 100.000
Najam+ost 230.000
EBITDA -4.400
Amort 60.000
EBIT -64.400
Kamata 36.000
Valuta ???
Ostalo (+/-) ???
EBT -100.400

"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi."- Bob Rock

….Inace ovi podaci su vec stariji, nisu od jucer
I tekst formiran na misljenju prodavacica (koje su ili studentice ili cure koje su zavrsile nedavno srednju skolu) koje slijezu ramenima i ne znaju sta ce biti s njima. Da znaju ne bi tamo radile.
A otvara nove ducane u Arena centru, ehh..

Vidim da kolega ima neke informacije koje bi rado podijelio s djelatnicama u trgovini… [cool]

"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi."- Bob Rock

Nikolaj evo da ne kažeš da stalno drukam protiv Magme:
– bio neki dan na Žitnjaku i potrošio više od 100 kn.
– imaju rasprodaju, na sportskom odjelu se može naći svega i svačega po prihvatljivim cijenama.
– na sve te snižene cijene daju još 21% popusta za članove njihova plus kluba ( nažalost zaboravio ponijeti karticu pa ostao bez popusta)

Svima preporučam da svrate i pogledaju, ja sam dao svoj doprinos Q4, pomozite i vi !

P.S.
Znaš kakve firme rade đabaleska rasprodaje?

http://www.poslovni.hr/vijesti/fizulici-odlucio-sud-moraju-dati-ponudu-za-preuzimanje—161418.aspx
Ajme!

who dares, wins

A, ako ne objavi ponudu za preuzimanje?
Koje suposljedice?

A trebao bi da izgubi pravo glasa na skupštini pa manjinski mogu sada da vode glavnu reč…

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

New Report

Close