MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ blueman

Slažem se, prospekt se čak ni približno ne ispunjava. Situacija je loša, grozna… Ali, valjda će biti bolje. Gore ne može. Sve loše je strpano u ovaj rezultat, tako da mi to daje neku nadu. Samo se nadam da nas neće naviknut na ovako loše rezultate.

Ja ne prihvaćam prvi prijedlog Ramljakove nagodbe!

preseljenje 23 mil
plaće logistike 10 mil veće
deprecijacija valuta ? – zbog pada valuta u Srbiji i Mađarskoj,
rezervacije za bud. razd. 34 milijuna
franšizne modne trg. izgubile 35 mil

Sve skupa preko 100 mil. gubitka.

Strašan gubitak, zaduženost još gora, kapital gotovo prepolovljen.

No i dalje nema problema s izdavanjem trezorskih zapisa. Izgleda da mu banke vjeruju.

Promet mu raste, no to mu ništa ne znači, ako s rastom prometa povećava gubitak na modnim trgovinama. Zašto mu banke vjeruju? Dug mu je nekoliko puta veći od kapitala-pa i nemaju baš izbora, od kud se naplatiti u slučaju da firma rikne.

Strašna dubioza. No ima šanse da se izvuče. Ako zaustavi gubitak na modnim trgovinama izvući će se s turbo limaćem i t. sportom. A tad bi mu njegove natprosječne marže od 5-6 posto na prihod iznad milijarde, i agresivno širenje kad prođe recesija možda i pomogle s ovolikim dugom. No za to trebaju godine. Teško je ovdje biti optimista. Ako se recesija produbi, teško će se izvući.

Nije lose.
Katastrofalno je.
PA covjek je napravio sve suprotno prospekta.
Ok, u ekspanziji smo , ovo ono ali za restrukturiranje se znalo i na IPO a nije stavio takve brojeve u prospekt

Da su bog da sve pale ko Magma Malo izračunajte pa će vam sve biti jasno Ona je bar iskazala gubitak pa ima opravdanje a šta je s ovima koji imaju dobre rezultate a dionica u 10 % vrijednosti

U prospektu je Goranko rekao da ce 2008 dobit biti 95 miliona. Stvarna brojka se ne razlike skoro uopce, samo je predznak krivi. [lol] [lol] [lol]
A valjda ce sada ici nabolje, jer ako istane ovako ili nedaj boze bude gore ove godine, stecaj ne gine…..

Iskreno meni nije drago što je Magma u ovakvoj situaciji jer to pokazuje da je kriza strašna s tendencijom pogoršanja u toj branši. Ako uspije održati firmu a da ne bankrotira treba mu skinutu kapu. Jedino ga može spasiti jeftina roba iz Kine jer se brendovi već duže vrijeme ne prodaju dobro.
Također ne čujem baš da shopping centri snižuju cijene najma kao da je kriza na Marsu. Svi moraju pojest govno, a ne samo neki.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Nije lose.
Katastrofalno je.
PA covjek je napravio sve suprotno prospekta.
Ok, u ekspanziji smo , ovo ono ali za restrukturiranje se znalo i na IPO a nije stavio takve brojeve u prospekt

Da sam na vašem mjestu, tj. dioničar Magme, mislim…. Goranko je ovak … simpatičan muškarac, pretpostavljam nekim muškarcima…mogao bi biti nekima poželjan čak?
Trebali bi se dogovoriti i poslati mu ne jednog nego dvojicu loverboya, da ga malo zahvate.
A jel vas izj.

Jel barem negdje javno bilo rečeno da se ovako nešto može očekivati??

Ne pratim ovo od kada sam pročitao u prospektu 2007. ili gdje već, da prodaju po iznajmljenim lokalima svoju robu, zato je i išao Ipo, treba plačati najam nisu to mali novci

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ma brate ja ti rijesio MGMA po 325, moze se i naci taj post ohoho unazad.
I kupio Ingru mislim.
hahaha

Ma kakav Goranko, covjek ima veze mozda ali ima los management i to ti tako ide…
Atlantic je cista suprotnost

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Ne bojim se ja za tebe, ne brini.
A ako me sječanje ne vara, prije IPO sam pisao o tome da je Templeton dokapitalizirao Magmu po 10 kuna.
Tada dakle 10 kuna.

Heh.. neću dalje.. sretno svima, ne znam kaj uopće radim na ovoj temi, još se nisam raspisao o PBZ-u i najavi kupnje trezora, možda zato jer još nisam završio sa ulazom .. [wink]

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ma brate ja ti rijesio MGMA po 325, moze se i naci taj post ohoho unazad.
I kupio Ingru mislim.
hahaha

govno za drek

Zašto nitko ne komentira izvješće? Pa niste valjda svi pobjegli iz ove dionice? Ili vas je obesgrabrio gubitak koji izgleda strašno pa niste u stanju komentirati i bar kritizirati Upravu?

Meni ne izgleda baš jako loše, ako maknemo rezervaciju za restrukturiranje i jednokratni trošak preseljenja u novi distributivni centar u Jastrebarskom gubitak iznosi oko 35 mil. kuna. To i nije tako strašno, kad se malo ušminkaju razultati za prvi kvartal i prihodi budu nešto veći može se očekivati fin. rezultat oko nule. A Magma je kompanija u ekspanziji i treba joj neke stvari tolerirati. Nemojte biti previše kritični, bit će bolje. Nadam se vrlo brzo…

čim fižulić otkupi dionice po ovoj cijeni ide to gore pa novi IPo pa cijena dolje i tako u nedogled.
[/quote]
Teško vrijeme za trgovce tekstilom ?

"To mi je slicno ko da ja sam sebi prodam neki proizvod i opet ga kupim."

A ne ne ne , griješiš…

To je slično kad ja tebi prodam kutiju u celofanu po cijeni od 300Kn a ti meni prodaš kutiju bez celofana. Problem je što je to ista kutija

slazem se Zuti. Ma pratim malo rad Magme, kao da su se vec odrekli Turbo Limacha, jer iz dana u dan im je situacija sve gora i gora, a one2play je to iskoristio i samo ih gazi i gazi u bransi igracaka. Tako da ce uskoro Magma samo prodavati home i odjecu i obucu, a igracke ce prepustiti drugima.
Iz Turbo Limacha su vec skoro svi presli u one2play. Prodajte dionice Magme i trazite bolje dionice.

Pozdrav.

New Report

Close