MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.poslovni.hr/68278.aspx
eto, otvoren i dugo najavljivan logistički centar u Jastrebarskom.

Kaže, 15 milijuna eura vrijedan centar… lijep trošak, nema što. Jel to tereti ovaj kvartal ili je već plaćeno, odnosno barem ukalkulirano u cijenu dionice? Ako ide pod ovaj kvartal, opet u narednima ništa od plana iz Prospekta.

Money talks, mankind listens... It's raining cash outside, and I'm not getting any wet!

tartufar: ” http://www.poslovni.hr/68278.aspx eto, otvoren i dugo najavljivan logistički centar u Jastrebarskom. ” Kaže, 15 milijuna eura vrijedan centar… lijep trošak, nema što. Jel to tereti ovaj kvartal ili je već plaćeno, odnosno barem ukalkulirano u cijenu dionice? Ako ide pod ovaj kvartal, opet u narednima ništa od plana iz Prospekta.

Izvođač ima mjesečne situacije, tako da je veći dio plaćen! A što se tiče prospekta; u današnjim vremenima: manje bitno!

Kaže, 15 milijuna eura vrijedan centar… lijep trošak, nema što. Jel to tereti ovaj kvartal ili je već plaćeno, odnosno barem ukalkulirano u cijenu dionice? Ako ide pod ovaj kvartal, opet u narednima ništa od plana iz Prospekta.

Kolko ja znam, neka me ispravi netko vicniji knigovodstvu, kupnja nekretnine nije trosak… To ce postat trosak kroz amortizaciju.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

bigfellow1: ” … Kaže, 15 milijuna eura vrijedan centar… lijep trošak, nema što. Jel to tereti ovaj kvartal ili je već plaćeno, odnosno barem ukalkulirano u cijenu dionice? Ako ide pod ovaj kvartal, opet u narednima ništa od plana iz Prospekta. ” Kolko ja znam, neka me ispravi netko vicniji knigovodstvu, kupnja nekretnine nije trosak… To ce postat trosak kroz amortizaciju.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/trgovina/magma-u-ponedjeljak-otvara-centar-u-jastrebarskom,7140.html

Da podsjetim na dio prospekta vezan uz ovaj centar. Citiram:
“…Rizik logistike/asortimana odnosi se na sposobnost Magme da nova tržišta pravovremeno i količinski odgovarajuće snabdijeva. U tu svrhu se, između ostaloga, i gradi novi logistićki centar u Jastrebarskom koji će u potpunosti zadovoljavati sve potrebe pokrivanja svih (novih) tržišta. Procjena je Magme da novi logistički
centar u Jastrebarskom može optimalno servisirati tržišta u radijusu od 1.000 km što je dostatno za pokrivanje svih tržišta na koja se Grupa nastoji širiti. Naime, u tom će radijusu biti u mogućnosti tjedno dopremati robu u sve prodajne prostore, što je u vremenskom smislu standard u djelatnosti. Povezan s rizikom logistike je i rizik asortimana, odnosno rizik pravilne procjene potražnje pojedinog tržišta za određenim
proizvodima, te snabdijevanje prodajnih mjesta s ”pravim” proizvodima…”

BTW Deimos, nisam ni ja iz knjigovodstva, ali sam u prospektu naišao na detalj vezan uz tvoje pitanje. Baš i mene zanima da nas koji knjigovođa prosvjetli. Dakle:
“…Magma amortizaciju prikazuje u računu dobiti i gubitka korištenjem linearne metode otpisa tijekom procijenjenog korisnog vijeka trajanja nekretnina, postrojenja i opreme. Imovina u izgradnji se ne amortizira a procijenjeni korisni vijek trajanja imovine je kako slijedi:
• zgrade 50 godina
• ulaganja u imovinu u najmu 10 godina
• oprema 5-10 godina
• motorna vozila 4 godine
• uredski namještaj 10 godina…”

TRTF-R-A: Bio on crn ili bijel, tartuf je uvijek gastronomski dragulj. Ali kao i svaki drugi dragulj i tartuf se teško pronalazi.

Eh kolega Matrix, bili ste brži. Vaš link sadrži dio onog što sam postao, al sam malo zakasnio.

TRTF-R-A: Bio on crn ili bijel, tartuf je uvijek gastronomski dragulj. Ali kao i svaki drugi dragulj i tartuf se teško pronalazi.

tartufar: ” http://www.poslovni.hr/68278.aspx eto, otvoren i dugo najavljivan logistički centar u Jastrebarskom. ” Kaže, 15 milijuna eura vrijedan centar… lijep trošak, nema što. Jel to tereti ovaj kvartal ili je već plaćeno, odnosno barem ukalkulirano u cijenu dionice? Ako ide pod ovaj kvartal, opet u narednima ništa od plana iz Prospekta.

ajoj…koji promašaj.

...pig slayer...

i cijena joj je najniža u povjesti trgovanja, nema tu kod nas logike!

dan je pametniji od noći

A kaj se živcirate oko cijene? Lijepo kupite sad ako imate love, izračunajte isplativost, jer vam Fiža mora platiti cca 305 Kn :-).
Ja samo čekam ponudu i prodajem, a sad da imam love bi i kupio, jer je to cca 35-40 Kn po dionici [cool]. (manje od 20, a ipak više od 10% zarade)
A što ćeš – prerano sam otišao 100% u dionice [sad]

Je li sigurno da Fižulić mora dati ponudu po toj cijeni ili je nekako to “riješio” ??

Nazalost, rezultati nisu bas u skladu sa najavama iz prospekta….
http://www.zse.hr/default.aspx?id=18495

toka:

A kaj se živcirate oko cijene? Lijepo kupite sad ako imate love, izračunajte isplativost, jer vam Fiža mora platiti cca 305 Kn :-).
Ja samo čekam ponudu i prodajem, a sad da imam love bi i kupio, jer je to cca 35-40 Kn po dionici [cool]. (manje od 20, a ipak više od 10% zarade)
A što ćeš – prerano sam otišao 100% u dionice [sad]

uopće se ne živciram prodao sam magmu, samo komentiram!
a to sam napisao jer je istina! cijena nije realna!

dan je pametniji od noći

New Report

Close