MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

onda ne bi bila tajna

Obečaj, ništa te ne košta. stara hercegovačka

nije ni jedna dionica za špekulaciu ako u krivom momentu uletiš u nju..ali da je pukla ..nakon FI (izjavio da je FI loš, jako se kosi s planovima) prva ozbiljna kupnja je na 275..,,mislim da ako ode ispod 300..bude jako teško..natrag..ipak je u njoj ekipa koja mora mislit na naše mirovine..

Kad je Magma išla, rekao sam da mislim da je jako precijenjena. I to još uvijek mislim. Očekivati 50% rasta u naredne 2 godine, pa onda po 10% narednih 8 godina je vrlo, vrlo, vrlo teško. Da ne kažemo nemoguće. A to što neki briju da će fondovi držati cijenu…Aha, da hoće, sve dok Templeton ne počne izlaziti koji je ušao na ispod 200. Pa kada ta ekipa vidi ta Goranko & Co. nisu u stanju izvršavati zadane im ciljeve, oni izlaze. Za to je potrebno još par loših izvješća i istek lock-up perioda. Mislim da Goranko nema pravi smjer, drlja bez veze sa kupnjom dionica u trezor ina taj način imobilizira lovu. Dajte, molim vas, pa tko bi od vas prikupio kapital emisijom dionica po 238 kn, i onda nakon par tjedana kupovao to natrag po – 315 kn?????? Vrlo racionalno i za svaku pohvalu. One gluposti oko kupnje dionica za sebe i ulijetanje u obvezu javne ponude za preuzimanje uopće neću komentirati.

Dakle, ne kuži tržište kapitala, a i u svom poslu se malo precijenio. A što se tiče onih koji misle da loši FI nisu problem – jesu, jesu, i to kakav problem! Ovakve firme se valuiraju na temelju BUDUĆEG poslovanja i sposobnosti generiranja profita u budućnosti. Ako se to ne događa – cijena ide dolje.

Hvala pero,.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Ovu dionicu imam i nemam je namjeru prodavati još dugo, ali moram reći svaka čast bluemanu na njegovim komentarima. Već me počinje živcirati stalno napadanje svih onih koji ne misle pozitivno o ovoj ili o nekoj drugoj dionici. Svaki komentar je dobro došao, bio on pozitivan ili negativan. Na ovoj dionici se pokazalo da je blueman bio u pravu barem za sada. Vrijeme će pokazati kako ćemo ići dalje. Nadam se da će biti što više pozitivnih, ali i negativnih razmišljanja o svim dionicama. Ovako čitajući dalo bi se zaključiti da naše dionice mogu samo rasti, jer svi svoga konja hvale.

Napokon je dosta ljudi došlo sebi.

a je li netko razmislio da trezor možda skuplja radi nagrade managerima
ako će ih nagradit valjda postoji razlog (čitaj rezultat) za to

Obečaj, ništa te ne košta. stara hercegovačka

perodegen, interesantna rasprava oko trezorskih kupnji. mora biti da su se tesko zeznuli oko toga.

A ako je tocno to sto cekotunja pise, onda stvarno uprava nije pri sebi. ukoliko nisu izdali opcije (u sto sumnjam na HR trzistu) onda nema razloga kupovati dionice, mogu isplatiti bonus/nagrade u cash-u.

Kad je istek lock-up perioda? (spomenut u jednom od postova)

Money talks, mankind listens... It's raining cash outside, and I'm not getting any wet!

Haha, palo ispod 300…vi’ćeš sad frka panika :-)… a fondovi grabe…

Money talks, mankind listens... It's raining cash outside, and I'm not getting any wet!

Dajte, molim vas, pa tko bi od vas prikupio kapital emisijom dionica po 238 kn, i onda nakon par tjedana kupovao to natrag po – 315 kn??????

e vidš možda onaj lik..kojiem je jako drago jedrenje po karibima..a ima dosta love..a ne želi živjet od dividende…

Možda je tim potezom htio dat do znanja javnosti da ta dionica vrijedi 314 i više kuna…ma ne laje pas zbog sela

u konačnici mislim da je to bio potez očajnika koji je pod svaku cijenu htio zadržat dionicu iznad 300 kuna…jer možda misli prodat cijelokupni biznis.

Ajd neću više,,tja sam prodao..zaradio i idem dalje..zadanj mislim da je bila 312 ili 317

Haha, palo ispod 300…vi’ćeš sad frka panika :-)… a fondovi grabe…

sadašnje stanje samo nekih: ATPL -3,05
BLJE – 3,19
JDPL – 2,74
KOEI – 2,05
MLNR – 1,46
IGH – 1,88
IPKK – 2,22

Samo neke na brzinu , pa neznam čemu čuđenje za MAGMa-in današnji zasada rast od 0,33 % .. , pa ako i bude danas pad ništra neobično za tržište . Slažeš se ??

New Report

Close