Da, stojim iza toga da po sadasnjim izvjescima (ne ulazim u 2007 kraj godine jer neznam kako ce biti) trziste je precijenjeno tu nekako.
Naravno neke dionice nisu precijenjene i te dionice svaki investitor pokusava naci.
Jedna stvar je kada je neka lijeva dionica precijenjena ali mozda se nesto iza toga krije (velika ocekivanja za LKRI recimo). PA i INGRA je dosta visoko ali tu su ugradjena ocekivanja.
Ja nista ne govorim za one dionice u koje su ugradjena ocekivanja, to je obican DCF.
ALi u MGMA icekivanja je prospekt (zasto ga ne pogledate). Sve je poznato, te ako po DCF-u i multiplima daje oko 310-320 zasto bi onda raslo.
Problem naseg trzista je da su ocekivanja ogromna za koja se ja ne slazem jer nesmije postati pravilo da je P/E od 13 mali za bluechip vec normalan.
može se to posložit i da vrijedi po dcf i 360 kuna…zato se toga ne smije držat ko pijan plota..
jel može meni netko reć što se trenutno događa s magmom???? ne vidim da se protrgovalo s njom nešto danas???????’
Pridružujem se pitanju? Jel netko zna?
Ne, znam naravno.
digni residual growth za 0.2% pa ces vidjeti koliko vrijedi.
Ali uvije se radi DCF i multiple zajedno da se dobije priblizno isto a tu je to oko 300-315.
guster: ” jel može meni netko reć što se trenutno događa s magmom???? ne vidim da se protrgovalo s njom nešto danas???????’ ” Pridružujem se pitanju? Jel netko zna?
sad vidim da je danas protrgovano s dionicom čak jedan komad ????????
čudno zar ne?
ima li netko neko mišljenje vezano uz to?
jučer je bila među prvih par najlikvidnijih, ako ne i najlikvidnija, a vidi danas.
možda je nekakva greška u pitanju?
Yep.[smiley2] A mislim da će toga biti još tj da su tek počeli. Mislim da je Fiž je neki dan izjavio da kupuju zbog nagrađivanja managementa. [smiley2]