uf, dva dana ne pogledam ovu temu i tek sad vidim da sam dobronamjernim linkom i smajlićem izazvao lijepu raspravu. Izvinjavam se svima koji su u tome osjetili navlačenje ili drukanje, a što se rasprave tiče, to mi je ok. Iz njih se uvijek može nešto naučiti.
@blueman
Malčice se osjećam uvrijeđenim kolega plavi. Vaše postove i postove kolege Pierra sam “guštao” čitati pri odluci o kupnji mgma pa sam zato i još više razočaran Vašim postom na moj dobronamjerni smajlić. Inače, tek toliko da se zna,ja sam s ulaganjima počeo s namjerom da si “višak” sredstava na taj način usmjerim kako bi mi to jednog dana olakšalo starost jer nisam zadovoljan oročenom štednjom. To predpostavlja da ću još dugo držati i dionice koje sam kupio prije mgma i samu mgma, te me stoga ne zanima niti 400kn ni 350kn ni 500kn. Biti ću zadovoljan ukolko i ubuduće sa svojim portfeljem uspijem dosezati do 15ak % prinosa godišnje. I konačno,još uvijek puno učim o tome i znam da nisam na niti nekoliko postotaka Vašeg znanja, nadam se da ću i ubuduće od Vas još mnogo naučiti.
To blueman:
Ah da, gotovo sam zaboravio. Upravo Vi ste mi pred nešto manje od mjesec dana (http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=1588&pg=234) odgovarajući na moj post rekli, citiram dio posta: “Dugorocno sa ovom dionicom necete pogrijesiti; to je sigurno ali ona trenutacno ne vrijedi 410 a i 300 je upitno ali ajde neka bude 280-300; precijenjeno nekih 20% kao i ukupno trziste…”
I još samo citiram sebe u postu namijenjenom Vama koji je predhodio tom odgovoru: “Kolega blueman, ja svoj “paketić” još uvijek nisam prodao, niti mi je namjera tako skoro to učiniti, upravo zato što sam u skupini da vas citiram “dugoročnih investitora koji vjeruju u priču rasta”. Na stranicama ovog posta, negdje između 40-te i 45-te, stekao sam dojam da i vi vjerujete u tu priču o rastu, nadam se da to mišljenje niste promijenili, a ukoliko jeste, molim objašnjenje.” Tek toliko, istine radi oko moga smajlića neki dan.
To tartufar:
Pricu u rastu ne vjerujem (barem ne ovako kako su oni stavili; da ce rasti hoce ali nece 50% vec mozda 40% sto je kod DCF-a velika razlika).
I sa ovom pricom o rastu koji oni stavljaju realna cijena je oko 300.
Dugorocno, sa niti jednom dionicom necete pogrijesiti.
Samo ako zelite brzu zaradu a to svi zele jer para svima lijepo mirisi ima puno boljih prilika nego sada drzati MGMA godinu dana. Moje skromno misljenje.
A vi kako zelite.
Sto je dobro neka se svadjamo i raspravljamo, samo da se pisu kvalitetni postovi i prestanje drukanja i na gore i na dolje…
bio sam u avenu mallu i uglavnom pola šoping centra je iznajmila magma, a toda drugu polovicu…magma tamo ima za svaku marku po dućan: turbo limać, turbo sport, urban republic, tom taylor…
proširili su se i u importane galeriji gdje sada imaju odvojene turbo limać i turbo sport…
f je lopina, ali volim kad se ovako agresivno osvaja tržište…[smiley2]
NIje flopina, samo iskoristava priliku.
I toda je onda lopina; svi kapitalisti su na neki nacin lopine..
pa zato jer je sve to stekao dok je bio ministar, prije toga cijela firma mu je bila pred bankrotom…svi se još sjećamo kako je obilazio u funkciji ministra zemlje dalekog istoka, a privatno je sklapao poslove…u to vrijeme se osim toga nakrcao najvrednijim nekretninama u zg-u…ma lopina
pa zato jer je sve to stekao dok je bio ministar, prije toga cijela firma mu je bila pred bankrotom…svi se još sjećamo kako je obilazio u funkciji ministra zemlje dalekog istoka, a privatno je sklapao poslove…u to vrijeme se osim toga nakrcao najvrednijim nekretninama u zg-u…ma lopina
A i totalno je lud, imao neke poznanike koji su radili za njega… gonic robova. Doduse, to nije lose za dionicu. [smiley1]
Imam i ja nekoga kod njega koji mi je više od poznanika
Priče o robovima su moguće kad su blagajnici u pitanju a tako je u cijeloj RH
Ostatak ekipe mu nože ljubit noge
Pogledajte koliko auta s njihovim brandovima se vidi po metropoli
Jeste primijetili zadnjih par dana kako se skidaju veci nalozi s prodaje? Kupnja postaje pomalo nervozna.. [smiley2]
Imam i ja nekoga kod njega koji mi je više od poznanika
Priče o robovima su moguće kad su blagajnici u pitanju a tako je u cijeloj RH
Ostatak ekipe mu nože ljubit noge
Pogledajte koliko auta s njihovim brandovima se vidi po metropoli
Ja poznajem osobu koja je bila jako jako visoko, pobjegla glavom bez obzira… Frend ekonomista isto, nakon 2 dana na poslu [smiley1]