MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Po planiranim aktivnostima širenja na regiju i povećanje prodaje, što po svemu sada dostupnom se i ostvraje, sadašnja cijena od 320 je održiva i opravdana. A sad još počinje i škola. Božić i G dolaze.

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

Pitanje za profu i samuela:

zašto onda nisu napravili IPO na 320? i uzeli 90 kuna više

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Zašto je INA napravila IPO na 1.690,00 ?

Za profu i samuela:
Ako sezona pocinje za Bozic znaci stojite iza toga da do 01.01.2008. i zadovoljni ste sa cijenom od 315.
Ako ste zadovoljni da vam je porfelj mrtav to vrijeme onda OK, ja nisam.

I opet ponavljam, cijena od 320 je odrziva ali sto treba napraviti da ide na 400.
Kakav rast tada ocekujete.
A sumnjam da ce ostvariti sve po prospektu, jako jako tesko.

Da zakljucim, meni je i dalje precijenjena jer ne vjerujem u rast koji su stavili u prospekt, nemojte misliti da sada odjednom vjerujem, samo vam objasnjavam zasto je cijena tu gdje je.
Ali ne nudi rast.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Ja ne pričam o Magmi, da li je precijenjenja ili nije, pričam o tome što razlikuje dobrog od lošeg investitora.
Na primjer: posejdon kao investitor uzima mjerilo nominalu da li je nešto podcijenjeno ili nije, smiješno, ako uzmemo činjenicu da Dioki je poslovao s gubitkom. Što reći???
dejavue nije nikad napravio nijednu analizu i općenito su postovi to ide na gornju brojku, njemu je mjerilo ako je cijena 10.000 da to ide na 11.000 kuna, svi ostali postovi su komuniciranje s drugima ali ne i o dionicama.
blueman konstatno ponavlja isto, upitno je samopouzdanje i tako dalje.
conan isto.
odlaskom Kucila nestao je i apoks.
nažalost to je sve istina što pričam

Zašto je INA napravila IPO na 1.690,00 ?

IPO INE je radila država i nije joj jedini interes bio ići sa max cijenom. Pogotovo što je to bio prvi IPO i neuspjeh bio bio katastrofalan i za vlast i za domaće tržipšte kapitala. Potpuno neusporedivo s Magmom.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

dlonca23:

Zašto je INA napravila IPO na 1.690,00 ? ”

IPO INE je radila država i nije joj jedini interes bio ići sa max cijenom. Pogotovo što je to bio prvi IPO i neuspjeh bio bio katastrofalan i za vlast i za domaće tržipšte kapitala. Potpuno neusporedivo s Magmom.

… tako je… a ima i jos…
– narod jos za vrijeme starog rima naviknuo dobiti redovito kruha i igara
– INAom dr. ivo kupuje glasove kruha gladnog naroda, pa daj veliki sconto
– oni koji su prodavali INAu ne prodaju plodove svoga rada pa ih ni ne cijene
– fizulica ne zanimaju biraci pa vadi svoje love koliko moze

@ samuel
analiza se moze raditi na dva nacina:
1. uzeti u obzir sve dostupne pokazatelje i odrediti realnu stopu rasta, pa dobiti realnu vrijednost i projekciju rasta
2. uzeti placenu cijenu, pa prilagoditi stopu rasta i pokazatelje tako da ju opravdaju

obje te analize zvucati ce jednako uceno, a optimistima koji su na ulasku preplatili dionicu, uvijek ce ova druga zvucati realnijom
niti jedna od ove dvije analize nece vam puno pomoci na burzi, jer ne postoji formula po kojoj bi se iz proslosti mogla odediti buducnost…

[i][color=gray]Novac je samo koncept. Ukupna vrijednost Zemlje je konstanta[/color][/i]

Nekoliko članova ovog foruma danima, uredno, desetinama postova pišu o Magmi, a da nisu dali niti jedan pravi dokaz da ta dionica ne vrijedi, njihov največi dokaz je ja tako kažem i to je to. Mislim da ni jedan od njih nikada nije kupio ni jednu dionicu, djeluju mi kao voajeri /drkaju na sve žensko, a nikada uboli nisu/.[smiley16]

@senior

nitko nije rekao da dionica ne vrijedi…neki su rekli da vrijedi X, a neki Y
X>Y
jeste li optimist ili pesimist? dokaza je bilo dovoljno… FA, projekcije, clanci…. samo je trebalo malo znanja i truda za pronaci….

ostataku posta mjesto nije ovdje nego na smokvi ili iskrici… ovdje su tema dionice a ne forumasi

[i][color=gray]Novac je samo koncept. Ukupna vrijednost Zemlje je konstanta[/color][/i]

Nekoliko članova ovog foruma danima, uredno, desetinama postova pišu o Magmi, a da nisu dali niti jedan pravi dokaz da ta dionica ne vrijedi, njihov največi dokaz je ja tako kažem i to je to. Mislim da ni jedan od njih nikada nije kupio ni jednu dionicu, djeluju mi kao voajeri /drkaju na sve žensko, a nikada uboli nisu/.[smiley16]

[smiley2]Orginalno, stvarno, orginalno.

A na koje ste to poštovane kolege mislili?

Ako nije problem kazati, bio bi zahvalan.

Hvala unaprijed

bravo kolega senior ni sam to bolje nebi rekao, prepoznate je vec dirnulo, ha ha….

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Ne se tako ponašat u sudnici., a da će nekim sviračima bit uzaludan trud biće.[smiley2]

New Report

Close