Looka, rekao si 410 do kraja pretposlog tjedna.
Ajde nemas jos puno vremena, postajes neozbiljno dijete..
Pogotovo sa tim jadnim avatarom koji su ti frendovi iz skole dali.
Magma ima u svakom slučaju PS oko 2.
Što se zarade tiče, njih ti to ne zanima, oni imaju samo jedan zadatak na tržištu (za Looka).
blumi vidim da nisi jedini, ima tu puno nesretnih ulagaca sto vode tudu brigu… da osnujete fun club nesretni investitori…
Price 315 P/B 9.5 P/E 49.1 P/S 1.9 EV/EBITDA 23.040 Preskupo tj. jedva opravdava ovu cijenu. Jos i preko P/E mogu prijeci ali EV/EBITDA mi je pre previsok. Previse duga za mene. P/S takodjer uzasno visok. P/B nema veze… Uglavnom ja je ne vidim na 410, nema sanse…
ajmo sad malo edukacije za mene totalnog početnika ….
što znače sve ove meni totalno nepoznate oznake … ha ?
Price 315
P/B 9.5
P/E 49.1
P/S 1.9
EV/EBITDA 23.040
..
[smiley7]
Mislite da Magma neće tako skoro preko 320,00 ?
Hoće i više [smiley1]. Samo je pitanje koliko tko ima strpljenja čekati. Veliki broj dionica je na prodaji, ali ako se podjeli sa brojem naloga, onda se vidi da je prosjek cca 50 dionica po nalogu. Sve mali investitori dali naloge pa neka stoje.
Mislite da Magma neće tako skoro preko 320,00 ?
Kolega cijena od 320kn nija previše različita od cijene od 315 kn, a uzmajući u obzir da imate paket od 43 komada nije to velika zarada.
Inače Magama je ovogodišnji maximum već imala prvog dana trgovanja, u jednom trenutku 375kn, ako se ne varam.
Mislim kolega da imate trenutno na tržištu bolje investicije od Magme
the profa, ne muljaj.
I ja vidim da RBA obvezni kupuje (nazalost to je moj obvezni fond) i to cu priznati da oni dizu cijenu, dakle imamo velikog kupca.
ALI!!!
Nemoj lagati i govoriti da imamo male naloge vec i PBZ HSBC; dakle strani fond prodaje.
Zasto prodaje velike kolicine pitajte njega, ja znam zasto.
Tako da nece tako skoro na 400, zaboravite.
EV/EBITDA=operativna vrijednost kompanije (kada netko preuzima onda kupuje mcap i preuzima dug manje cash) podijeljeno sa EBITDA; dakle nakon koliko mu se vremena vraca investicija.
U svijetu ovisno o sektoru ovaj broj ide od 7-15.
Ovisno o statusu kompanije. I da je growth kao MGMA ne vrijedi nikada vise od 16-17.
Sada je na 24, pa vi zakljucite.
Kolega blueman. Koliko se sjećam nismo zajedno ni ovce čuvali, ni na šanku pića ispijali, da me možeš zvati lažovom. Ako pogledam k/p onda vidim:
MGMA-R-A Vrijeme: 12:18:14
Kupnja Ukupno ponuda 41
Ukupno dionica 20810
5 najboljih ponuda
Cijena Količina
Prodaja Ukupno ponuda 503
Ukupno dionica 27647
Lijepo piše prodaja 27647 kom i ukupno ponuda 503. kad se to podijeli ispada 55 kom. To znači da je večina naloga od malih dioničara + koji mali, koji je ugrabio par paketa (znam ih nekoliko) + PBZ HSBC kao što kažeš.
Ja spomenuo 400!!! Jednom sam rekao da će MAGMA biti i 500 kunića kada Goranko bude opet ministar gospodarstva. Nadam se da me nisi ozbiljno shvatio. Svi fudamenti koje navodiš stoje, ali smo svjesni oboje da velikoj večini slučajeva kod nas ne vrijede uvijek.
Pozdrav
magma je trenutno jedna od najprecjenjenijih dionica na marketu. Bojim se što bi se desilo da im kojim slučajem dođe konkurencija na naše tržište. Cijena od prvog dana trgovanja se vjerujte mi neće ponoviti možda više nikada. Ova razina cijene se održava jedino još uz pomoć fondova koji ne dopuštaju,još uvijek, da potone. Čim prestane njihov interes i cijena će se strmoglaviti. [smiley1]
Imamo male naloge, naravno ali ja gledam SDA i vidim PBZ HSBC kako izlazi vani i to sa dosta velikim nalozima.
Stoji da je dosta naloga od malih, ali spominjanje samo malih i kupnju ROMD-a a ne spominjanje izlaska PBZ HSBC-a koji je u TOP 10 mi zvuci kao navlacenje a to nije lijepo, znas i sam.
Sta znas, mozda smo i zajedno na sanku ispijali nesto a da ni neznamo.
Dobar ti je potpis ali ostavi se Cigareta, ima tko ce dizati sales Adrisu..