MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kolega Conan o’b moguce sam malo pretjerao a svi imamo iste inrerese samo su neki mudriji I vjestiji od drugih. ali ako me nesto kopka to je zasigno cijena za dva tri tjedna kad se protrzi 150 milijuncica, da mi je pogledat u carobnu kuglu…

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

…TA vs FA. TA pokazuje rast, FA pokazuje pad. …

grafovi proslosti vs. cinjenicno stanje
to je kao da usporedis gatanje iz utrobe mrtve srdele s znanstvenim radom
[smiley1]

[i][color=gray]Novac je samo koncept. Ukupna vrijednost Zemlje je konstanta[/color][/i]

Conan o’b uporan nateze prema dole, mislim da taj scenarij mozete samo prizeljkivat. do sada sam vas malo I cijenio ali nemate hrabrosti nikad od vas ozbiljnog ulagaca…

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Conan o’b uporan nateze prema dole, mislim da taj scenarij mozete samo prizeljkivat. do sada sam vas malo I cijenio ali nemate hrabrosti nikad od vas ozbiljnog ulagaca…

grafovi proslosti vs. cinjenicno stanje to je kao da usporedis gatanje iz utrobe mrtve srdele s znanstvenim radom [smiley1]

Grafovi prošlosti koji su se iscrtali već milion puta i pokazali da nakon x-a dolazi y. U ovom slučaju rast. Da vrijedi samo FA cijene dionica bi mirovale. U day tradingu je puno bitnija TA.

Evo netko pokupio do 310

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

uh tolko podataka vredi 180-200 neki su bacali racunice na ovom forumu… vrijedi onoliko koliko je netko spreman platiti…zato kvadrat stana u dubrovniku vrijedi 18 ooo ojrica a nema zlatne el. instalacije cure moje…

uh tolko podataka vredi 180-200 neki su bacali racunice na ovom forumu… vrijedi onoliko koliko je netko spreman platiti…zato kvadrat stana u dubrovniku vrijedi 18 ooo ojrica a nema zlatne el. instalacije cure moje…

310 kn kratkog uzleta i to je to, sada se može nastaviti drukanjem na dolje…[smiley2]

LB zašto šalješ uvik dva ista posta ili ti je spora veza pa te zezne? [smiley2]

ma u dubrovniku zagusenje pa mi iPAQ malo steka na UMTSu ali nesekera me ionako imam apartman na bracu, ha ha ha

Počeli su i mali kupovati. Vjerojatno oni koji su fino zaradili 1. dan. No htio bih ukazati na jednu činjenicu onima kojima kupovanje dionica nije kladionica. Naime iz polugodišnjeg konsolidiranog izvješća i prospekta može se iščitati:

Prodaja (mil. Kn) Neto dobit(mil. Kn)
½ godišnje izvješće 330,0 11.1
Plan 2007 (prospekt) 935,7 58.6

Dok je prodaja nešto podbacila ali će najvjerojatnije završiti po planu s obzirom na otvaranje novih prostora, dobit je značajno podbacila, a teško da će se oporaviti upravo zbog troškova otvaranja novih prostora. Ne samo da se pogoršava P/E omjer nego će biti mnogo manje goriva za daljnji budući razvoj, pogotovo ako dobit ne bude slijedila plan sljedećih godina.
Svi se vi u svojim komentarima uglavnom fokusirate samo na prodaju. No potražnja je ovdje važnija. Fondovi će se još „igrati“ s Magmom, dok ne dođe novi igrač Atlantic grupa koja je atraktivnija od Magme. A poslije ponuda spade uglavnom na dokup malih koja će biti mnogo slabija od prodaje paketića s IPO-a.

Ili na gore 🙂

310 kn kratkog uzleta i to je to, sada se može nastaviti drukanjem na dolje…[smiley2]

New Report

Close