kolega Conan o’b moguce sam malo pretjerao a svi imamo iste inrerese samo su neki mudriji I vjestiji od drugih. ali ako me nesto kopka to je zasigno cijena za dva tri tjedna kad se protrzi 150 milijuncica, da mi je pogledat u carobnu kuglu…
…TA vs FA. TA pokazuje rast, FA pokazuje pad. …
grafovi proslosti vs. cinjenicno stanje
to je kao da usporedis gatanje iz utrobe mrtve srdele s znanstvenim radom
[smiley1]
Conan o’b uporan nateze prema dole, mislim da taj scenarij mozete samo prizeljkivat. do sada sam vas malo I cijenio ali nemate hrabrosti nikad od vas ozbiljnog ulagaca…
Conan o’b uporan nateze prema dole, mislim da taj scenarij mozete samo prizeljkivat. do sada sam vas malo I cijenio ali nemate hrabrosti nikad od vas ozbiljnog ulagaca…
grafovi proslosti vs. cinjenicno stanje to je kao da usporedis gatanje iz utrobe mrtve srdele s znanstvenim radom [smiley1]
Grafovi prošlosti koji su se iscrtali već milion puta i pokazali da nakon x-a dolazi y. U ovom slučaju rast. Da vrijedi samo FA cijene dionica bi mirovale. U day tradingu je puno bitnija TA.
Evo netko pokupio do 310
uh tolko podataka vredi 180-200 neki su bacali racunice na ovom forumu… vrijedi onoliko koliko je netko spreman platiti…zato kvadrat stana u dubrovniku vrijedi 18 ooo ojrica a nema zlatne el. instalacije cure moje…
uh tolko podataka vredi 180-200 neki su bacali racunice na ovom forumu… vrijedi onoliko koliko je netko spreman platiti…zato kvadrat stana u dubrovniku vrijedi 18 ooo ojrica a nema zlatne el. instalacije cure moje…
LB zašto šalješ uvik dva ista posta ili ti je spora veza pa te zezne? [smiley2]
ma u dubrovniku zagusenje pa mi iPAQ malo steka na UMTSu ali nesekera me ionako imam apartman na bracu, ha ha ha
Počeli su i mali kupovati. Vjerojatno oni koji su fino zaradili 1. dan. No htio bih ukazati na jednu činjenicu onima kojima kupovanje dionica nije kladionica. Naime iz polugodišnjeg konsolidiranog izvješća i prospekta može se iščitati:
Prodaja (mil. Kn) Neto dobit(mil. Kn)
½ godišnje izvješće 330,0 11.1
Plan 2007 (prospekt) 935,7 58.6
Dok je prodaja nešto podbacila ali će najvjerojatnije završiti po planu s obzirom na otvaranje novih prostora, dobit je značajno podbacila, a teško da će se oporaviti upravo zbog troškova otvaranja novih prostora. Ne samo da se pogoršava P/E omjer nego će biti mnogo manje goriva za daljnji budući razvoj, pogotovo ako dobit ne bude slijedila plan sljedećih godina.
Svi se vi u svojim komentarima uglavnom fokusirate samo na prodaju. No potražnja je ovdje važnija. Fondovi će se još „igrati“ s Magmom, dok ne dođe novi igrač Atlantic grupa koja je atraktivnija od Magme. A poslije ponuda spade uglavnom na dokup malih koja će biti mnogo slabija od prodaje paketića s IPO-a.
Ili na gore 🙂
310 kn kratkog uzleta i to je to, sada se može nastaviti drukanjem na dolje…[smiley2]