Svi su vidili da je bila u jednom trenutku 375 i sad im žao prodat na 310 iako vrijedi 250. Jedino vas umobolni krokodili mogu izvuć.
Znamo u tancine svaki podatak iz prospekta pa navlacimo na dole da jeftino kupimo jer znamo da vrijedi 410?? What a f??? Ja sam stavio prodaju na 310 ako bas hocete znati jer ne vrijedi niti 238 ali zbog brzine jutarnjih naloga proslo mi je nakon 5 minuta po 360.. Tek toliko da mislim i da je ova cijena previsoka. Je, bas cu se gristi sto sam prodao 10,000 kn. Tj. 15,000. Ja vas ne kuzim ljudi. Kupili ste po 238. Nemate pojma o dionicama vecina. Imate dobit od 70 kn po dionici oko 30%. Sta bi vi. Da je burza socijalna ustanova pa svi dobiju besplatno. Blah..
blu, pretjerao si. Imas hrpu dionica koja ne vrijedi niti 30% sadasnje cijene, a ti si se uperio na Magmu.???Kazes da ne vrijedi ni 238? Mozes reci da ne vrijedi tebi 238. Sto se tice tvoje procjene vrijednosti da li mozes apsolutno tvrditi sve ovo??????? Ako se razumijes u procjene, kao sto toliko tvrdis, reci mi jednu stvar, koliko ti moze biti relevantna procjena, ako radis kao outsider? Dok nisi imao priliku za due diligence i tek nakon toga radio procjenu vrijednosti. S cime usporedjujes da ne vrijedi 238? DCF, Multiples??? Cak i ako po izracunu ne vrijedi, to je tvoja procjena, a drugi se mogu i ne moraju slagati s njom[smiley1]
Znamo u tancine svaki podatak iz prospekta pa navlacimo na dole da jeftino kupimo jer znamo da vrijedi 410?? What a f??? Ja sam stavio prodaju na 310 ako bas hocete znati jer ne vrijedi niti 238 ali zbog brzine jutarnjih naloga proslo mi je nakon 5 minuta po 360.. Tek toliko da mislim i da je ova cijena previsoka. Je, bas cu se gristi sto sam prodao 10,000 kn. Tj. 15,000. Ja vas ne kuzim ljudi. Kupili ste po 238. Nemate pojma o dionicama vecina. Imate dobit od 70 kn po dionici oko 30%. Sta bi vi. Da je burza socijalna ustanova pa svi dobiju besplatno. Blah..
majstore ne kuzim te prodo si svoje…ne mislis dokupljivat…..navodno totalno smece od dionice…pa odmori se malo
Odgovor vipyu (nevalja mi ovoj italic).
To sve stoji sto si rekao da moja procjena mozda nekome ne znaci..
I stoji kada nisi radio dd da neznas sve stvari.
NAravno, jedno je kada radis procjenu po DCF-u ili multiplima iz izvjesca a neznas sto jos ima u firmi.
Moze biti da je nesto sto ja neznam, naravno..
Ali nemogu se oteti dojmu da je 238 navucena cijena koja ce proci kod fondova.. PA i svi analiticari su vam govorili proje upisa da je skupo i samo ako vjerujes u rast.
Sta bi onda 410 trebalo biti.. U sto onda da vjerujem.
Jednako tako u prospektu imate DCF analizu tko je vec radio vrednovanje..
Taj tko je radio, valjda je imao uvida u sve podatke o MAgmi i vec tamo je receno da je dosta optimistican rast s kojom se doslo do cijene od 238..
Ovo je privatna firma. DCF-om se moze svasta raditi. Multiplima manje i zato ih vise volim. Ako je sa DCF 238 navucen, onda koje pretpostavke se trebaju ispuniti za 410..
Prospekt nisam radio ja vec independent party (my ass independent kad ga Goranko placa)…
TAko da ako se jedva moze braniti cijena od 238; sto se treba dogoditi za 410..
Zasto pisem…
Zato sto navlacite ljude na 410 (cast iznimkama) a bez ijedne analize.
Jedina analiza su vambolesni fondovi, i prva kotacija..
Je, to moze ici neko vrijeme ali dugorocno baloni moraju puknuti ili biti flat na 310 dok se ne stigne taj growth u kompaniji..
A pisem i zato da nebi ljudi mislili da je normalna cijena od 375 bez razloga…
Jer to nas vodi sve dublje u nesto sto ne zelim spominjati….
ima i boljih dionica na kojima će se u godinu dana moći uzeti puno više. samo toliko, ne ulazeći sada u analize i ostale gluposti. magma bi morala poslovati puno puno puno bolje nego sada da bi opravdala ovako visoku cijenu dionice. kapital ide tamo gdje će se brže oploditi, ako ne brže onda više. ovdje ja ne znam koliko vi očekujete u godinu dana? napišite targete da vidimo, jer meni se čini da nema jako puno mjesta rastu. naravno, balon uvijek može prema gore, ali je pitanje: dokad tako…
Zasto pisem… Zato sto navlacite ljude na 410 (cast iznimkama) a bez ijedne analize. Jedina analiza su vambolesni fondovi, i prva kotacija.. Je, to moze ici neko vrijeme ali dugorocno baloni moraju puknuti ili biti flat na 310 dok se ne stigne taj growth u kompaniji.. A pisem i zato da nebi ljudi mislili da je normalna cijena od 375 bez razloga… Jer to nas vodi sve dublje u nesto sto ne zelim spominjati….
Ma razumijem sto ti kazes,btw, mene su isto optuzili za drukanje prema dolje na magmi (sala da ce Todoric preuzeti magmu), sto mi definitivno nije bila namjera, isto kao sto mi s prethodnim postom nije drukanje prema gore….
Ja se slazem svama da je po fundamentima nategnuto, to sam vec spomenuo ovdje, jos prije IPO-a. Zato sam i upisao manji iznos, nisam htio vise. risk management. Nikad ne ulazem u dionicu vise nego sto sam spreman izgubiti. Medjutim, ako se vec pozivate na FA, bilo bi ljepo da na temu posaljete vase izracune i podijelite ih sa nama.
Rast trzista trenutno diktira vise dotok casha-a nego rast fundamenata. To je fakat. Ili ce se fundamenti poboljsat, ili ce cijene pasti. Pa tko u cash-u, a tko u dionicama.
kako se trziste bude dizalo rast ce i magma, vec sutra sve ide gore………
ne bih želio biti zla sova zloslutnica, ali mislim da ide sve gore osim magme…kako da ide gore kad se mali istresaju ko blesavi. bolje je kupcu spustiti bid i dobiti jeftinije, zar ne…?
Zasto pisem… Zato sto navlacite ljude na 410 (cast iznimkama) a bez ijedne analize. Jedina analiza su vambolesni fondovi, i prva kotacija.. Je, to moze ici neko vrijeme ali dugorocno baloni moraju puknuti ili biti flat na 310 dok se ne stigne taj growth u kompaniji.. A pisem i zato da nebi ljudi mislili da je normalna cijena od 375 bez razloga… Jer to nas vodi sve dublje u nesto sto ne zelim spominjati….
ma i meni je jasno da je to s fundamentima nategnuto, al vec po X-ti put to kod nas nije prvi faktor koji određuje cijenu dionice……nego kad se vec brines sta ti savjetujes raji koja ima 1 paket po 43 kom?………da lupe po bidu sutra[smiley2][smiley2][smiley2]
kako se trziste bude dizalo rast ce i magma, vec sutra sve ide gore………
Ahahhahaa. Legendo hrvatskog tržišta. Investitorus croaticus vulgaris. Mora rast [smiley2]
Ljudi nije vam trebao DCF ni multiple da procjenite koliko vrijedi. Pa dali bi radili IPO na 238 da to vrijedi više!? Nije ovdje Sander radio IPO i skupljao glasove. Nije ovo HT. Napumpali ste cijenu prvi dan sa 238 na 375 i sad se čudite kad pada? Drago mi je zbog svake kune koju će ti svi mali koji su ulazili na 360 izgubiti jer jedino tako se njihovi mentalni sklopovi mogu počet pomicat. Škola se plaća.