tenkista: ” Ljudi, dionica će biti popularna još dan, dva ali ne kao danas. nakon toga vraćamo se na 238 kn i mizeriju od prometa, 50000-100000 kn na dan. Kao i Atln, Jdos, IPKK, Cror i mnoge druge. prodavači će proći dobro a kupci nadrapati. ” samo jedan mali “nebitan” detalj, mgma je u prvoj kotaciji…hi,hi,hi…. ajd’ drukaj negdje drugdje za povoljan dokup, sutra smo preko 375….pa-pa…
Iz tvojih usta u fodnove uši 🙂
moje mišljenje da su se danas kupovala samo OČEKIVANJA, ništa drugo, magma je napravila dobar posao u HR, tu će se još širiti, (ali 4,5 mil ljudi s tendencijom pada ) a u regiji ipak posotoji konkurencija i pitanje je kako će tržište odregirat na takav lanac.,novi lanac, koji ne prodaje ništa drugo što oni već nemaju. Može biti super ali može biti i prosječno, to još nitko nezna, ali jedno je očito da je goranko dobro unovčio povjerenje. Iskreno smatram da ovakav rast nema veze s zdravom pameću
I TI SI PRODAO PRIJATELJU! VIDLJIVO IZ AVIONA! PRIPAZI NA UGLED!!!!!!!!!!!!!!!
Brokeri savjetuju: NE PRODAVATI NA TIM RAZINAMA
pa da još malo pa će magma više vrijediti od podravke i dalekovoda skupa,
Samo da ne bi ova dva “funda” iz top 10 za par dana kao ptica trkačica by..by..[smiley16]
kako dubokoumno…misliš na ova dva koja imaju lock up ili na ova dva koja imaju više nego što je danas protrgovano?
195 stranica o Magmi na ovom forumu,a prvi dan trgovanja. Što li nas čeka na HT-u.
Koliko će to biti sendviča da sve pročitam
[smiley1]
Ja svoje paketiće ne prodajem.
Magma je firma koju je na HR tržištu modne odjeće razbila i u kut stjerala slovenska Sportina. Da nemaju igračaka davno bi bankrotirali. Bili su tržišni lideri i sve najbolje robne marke su bile u njihovim rukama. Ovo što danas od odjeće prodaju je jeftini šrot jer im je sve što valja preotela Sportina. Na svaku njihovu trgovinu u centrima Sportina ima barem 7 tako da priče o regionalnom širenju i osvajanju tržišta teško probavljam. Mislim da s cuclicama i medekima ne budu veliku lovu zaradili na istočnom tržištu gdje se misle širiti (jer im je to tržište odjećom popunila već navedena firma).
Meni je žao kaj je tak jer sam patriot ali tak je kak je…
Ne velim da budu propali ali da budu napravili neki boom ne vjerujem.
P.S. Nemam dionice niti sam ih imao ali žao mi je kaj nisam uzeo na IPO-u. Išao sam “razumom” ali kao što kolega Posejdon reče; tu nema razuma nego samo STRAST [smiley2]
Samo da ne bi ova dva “funda” iz top 10 za par dana kao ptica trkačica by..by..[smiley16]
Bas na nasem visokolikvidnom trzistu mozes izac iz top 10 kao ptica trkacica… [smiley1]
kolega ima još puno dionica sa lošim fundamentima pa se trže i na višim cijenama od mgma: po P/E: ddjh 173 ddjm 172 jnaf 120 dlkv 200 podr 70 bd62 122 po Bv: tisak 14,5 ledo 5,44 lkri 31 (p/e 454) thnk 6,2 (p/e 85)
Bezobrazluk!
[smiley2]
Kod P/E si izostavio svjetskog rekordera Luku Rijeka (Hoće li netko biti tako ljubazan i reći mi koliki je P/E na cijeni od 700 kn? [smiley1])
Kod P/B si izostavio, mislim, Rivijeru Poreč. (I ovaj podatak bih volio znati.) I što je s Maistrom?
Kako bilo, previše puta sam zadnjih godina bio naivac, “fundamentalist” (doduše ne onaj terorstički) i propustio diiiivne prigode. Dakle, baš me briga kakvi su fundamenti, sve dok P/E nije na 1000 ili P/B nije na 20, idem dalje. Kao što već napisah, radi se više o borbi za (upravljačku) prevlast nego o fundamentima. Kupci računaju da će s vremenom i fundamenti postati puno bolji ili da će veće pakete moći preprodati preuzimačima ili onima koji žele više moći u firmi.
A nisu isključena ni ugodna iznenađenja nakon IPO-a, poput otkrivanje nafte u Egiptu (zanimljiv timing je bio na INA-i) ili što reče jedan kolega, prodaja Magme Todoriću. [smiley2]