MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kolega ima još puno dionica sa lošim fundamentima pa se trže i na višim cijenama od mgma: po P/E: ddjh 173 ddjm 172 jnaf 120 dlkv 200 podr 70 bd62 122 po Bv: tisak 14,5 ledo 5,44 lkri 31 (p/e 454) thnk 6,2 (p/e 85)

a evo ti što sam ja napisao….
po tebi i tisak i dlkv i lkri (tu bi se još i mogao složiti) su još više precijenjene od magme?

MOLIM VAS PROUCITE STO JE KOLEGA CBW POSLAO.

Ma fundamenti strava. Vrijedi svake kune.

Sad će to “up up” (® by purger007)

No respect

blueman: ” MOLIM VAS PROUCITE STO JE KOLEGA CBW POSLAO. ” Ma fundamenti strava. Vrijedi svake kune. Sad će to “up up” (® by purger007)

ma kakvi fundamenti, kakvi bakraci…

a gdje su ingri fundamenti? nek mi netko objasni da ingra ove godine ima 4 puta bolje fundamente nego lani pa da je zbog toga cijena skocila 4 puta gore?

ma nema ova nasa burza veze s fundamentima….

vjeruj mi, isplati se cekati, pa makar cekali i godinama...

Čestitam svima:

1. koju su upisali bar 1 paket

2 koji su prodali po 370 + i ponovno kupili na 339

SKORa-M-A[color=blue][/color]

SLK: ” blueman: ” MOLIM VAS PROUCITE STO JE KOLEGA CBW POSLAO. ” Ma fundamenti strava. Vrijedi svake kune. Sad će to “up up” (® by purger007) ” ma kakvi fundamenti, kakvi bakraci… a gdje su ingri fundamenti? nek mi netko objasni da ingra ove godine ima 4 puta bolje fundamente nego lani pa da je zbog toga cijena skocila 4 puta gore? ma nema ova nasa burza veze s fundamentima….

Na temelju ove tvoje izjave o Ingri vidim da nemaš pojma o fundamentalnoj analizi. Ajd u školsku klupu i nauči osnove.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

ppeco: ” SLK: ” blueman: ” MOLIM VAS PROUCITE STO JE KOLEGA CBW POSLAO. ” Ma fundamenti strava. Vrijedi svake kune. Sad će to “up up” (® by purger007) ” ma kakvi fundamenti, kakvi bakraci… a gdje su ingri fundamenti? nek mi netko objasni da ingra ove godine ima 4 puta bolje fundamente nego lani pa da je zbog toga cijena skocila 4 puta gore? ma nema ova nasa burza veze s fundamentima…. ” Na temelju ove tvoje izjave o Ingri vidim da nemaš pojma o fundamentalnoj analizi. Ajd u školsku klupu i nauči osnove.

ne razumijem što je kolega krivo rekao?
ingra je 31.12.2006. imala p/bv 8,2 i p/e 44!

Joj samo kad se sjetim kada se prije malo više od mjeec dana pricalo kako je 238 enormno skupo i da tko ce to kupit, i da nema sanse da se to kupi jer to Fižulić prodaje maglu. A danas se prica da je 339 rasprodaja, i vrlo vjerovatno oni kojima je bilo 238 skupo i previse danas kupuju po 338 [smiley2]Svakako sam misljenja da ce ovo ic jos gore,ali ne radi fundamenata, nego jednostavno radi ogromne potraznje. Samo nisam siguran da ce se taj spektakularni rast od preko 400kn kako neki ocekuju dogodit tako skoro. Osim naravno ako Fižulić naftu negdje neotkrije.

Opet vas je FA od PG navukla na tanak led, kolega. P/E je bio oko 12-13. Sad je anualizirani oko 20.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

beholder:

Opet vas je FA od PG navukla na tanak led, kolega. P/E je bio oko 12-13. Sad je anualizirani oko 20.

Naime, kod FA od PG, P/E za 2006. se racuna sa danasnjom cijenom, ne cijenom koja je bila tada.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Magma je virtualna tvrtka, u vlasništvu nema atraktivnih nekretnina. Većina prostora u kojima posluje je iznajmljeno, a najamnine su bogme debele. Ovakve firme dok posluju, posluju. Razvoj im ovisi o neprestanom širenju, a to ih onemogućuje da kupuju nekretnine, odnosno grade objekte unutar kojih bi poslovale, te tako stalno ostaju bez – što MARX i ENGELS kažu “materijalne baze”. Sad se postavlja pitanje dokle tako to ide. Vrijeme će pokazati da li je ulaganje u dionice MAGME dugoročno dobar posao ili ne. Ako nastavi iole ovako kako je startala, onda je to pravo ugodno iznenađenje.
Pozdrav svim MAGMINIM ulagačima. Šteta što se nisu mogli dobiti veći paketi dionica u IPO-u.

vodoinst: ” ppeco: ” SLK: ” blueman: ” MOLIM VAS PROUCITE STO JE KOLEGA CBW POSLAO. ” Ma fundamenti strava. Vrijedi svake kune. Sad će to “up up” (® by purger007) ” ma kakvi fundamenti, kakvi bakraci… a gdje su ingri fundamenti? nek mi netko objasni da ingra ove godine ima 4 puta bolje fundamente nego lani pa da je zbog toga cijena skocila 4 puta gore? ma nema ova nasa burza veze s fundamentima…. ” Na temelju ove tvoje izjave o Ingri vidim da nemaš pojma o fundamentalnoj analizi. Ajd u školsku klupu i nauči osnove. ” ne razumijem što je kolega krivo rekao? ingra je 31.12.2006. imala p/bv 8,2 i p/e 44!

Zar nismo u međuvremenu dobili QFI i 1H? Dionice i burza su izrazito dinamične kategorije.

SERO VENIENTIBUS OSSA[color=black][/color]

Ko je magmio, magmio je?

http://www.jutarnji.hr/novac/trziste_kapitala/clanak/art-2007,8,6,magma_dionicejutros,85071.jl

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

New Report

Close