MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

mislim da je iz gornjeg posta sve rećeno…i tko kupuje i tko prodaje…
ako je fondovima dobro ulaziti po 340-350, onda moj ulaz po 330 nije ni loš[smiley2]

Kupnja Ukupno ponuda 153 Ukupno dionica 71903
Prodaja
Ukupno ponuda 441 Ukupno dionica 24635

uh na ovo sam mislio
[smiley11]

I sto je donio prvi dan MAGME???
Dosta prodaje malih investitora.
Po meni je ovo dosta prodaje za prvi dan jer velika vecina koji su kupili Magmu nemaju pojma sto je broker i sto je dionica.

Velika vecina nas koji smo domaci na burzi je svoje prodala jer smatra da je ovo luda cijena (vrijeme ce pokazati; mozda grijesimo).
Ostali (nesto su me nazivali telefonom kolege koji nemaju brokera) smatraju da ce kao Ina skociti 100-200%. Pitam ih zasto. Pa tako, dionice skacu 100%. Poklop slusaice.

No, vidjeli smo i dokup nekih fondova po 340-350.

Isto tako vidjeli smo i prodaju nekih fondova (Ovi veliki nalozi od par tisuca komada). Moguce je da je netko privatno sto znaci da je za 2000 komada isao kod 50 prijatelja. Mozda, iako sumnjam.

Sutra cemo biti pametniji, a puno pametniji kad se oglase fond gurui koji rade analize dionice.

Ne drukam ni gore ni dole.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Evo vratio sam se s posla i vidim da je otišao jutros cijeli paketić po 360 kuna.
Postavio sa prodaju na 50% dobiti koja mi se činila dovoljnom i dostižnom.
Zahvaljujem Fimi na korektnom odnosu.
Čitam ovdje razmišljanja, cijenjenih kolega, oko fudamenata i balona.
Ne znam koliko to u ovom trenutku ima smisla. Nisam imao niti jedan razlog po kojem ovaj IPO ne bi trebao biti uspješan. Svi do sada su bili usopješni, što se cijene trgovanja tiče.
Bio bi stvarno veliki pesimist da sam midlio kako cijena neće skočiti nakon izlistanja

Najteže je bilo odlučiti na koju cijenu ću postaviti nalog za prodaju.

Conan O’B:

fikaky: ” cbw: ” za cijenu od 330 kn P/BV je 10 a p/e 50 ” Odakle ti ti podaci? ” Iz financijskih izvještaja. P/E je oko 40. Sa procjenom 40ak milja dobiti na kraju godine. P/B 11. P/S je preko 2.

dobro,koja stranica

http://208.109.28.148/finrep/MGMA-fin2007-1H.xls

vipy zao ti sto nisi znao dispecat na vise paketa. hmmmmm kupi pa reko sam da je danas ra prodaja a ti nesto ljut a do kraja tjedna zaradujes barem 25 posto. dobro je biti ambiciozan ali nemoj pretjerivat….

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

fundamentalisti=ljubomorci za propustenim prilikama.pustite se toga trziste je gladno kvalitetnih dionica ako sefica biba vodi preduzece ima do kraja godine da bude 5xx. moje u petak do 11 prolaze po 419. odo malo zadovoljno odrmit.

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Nisam imao niti jedan razlog po kojem ovaj IPO ne bi trebao biti uspješan. Svi do sada su bili usopješni,

Nitko ne spori IPO. Pitanje je hoće li i Looki Borni i sličnima koji su kupovali na 360-375 biti uspješno? Vjerojatno čak i hoće, jer dolazi novi val naivaca koji plaćaju bez gledanja

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

kolega ima još puno dionica sa lošim fundamentima pa se trže i na višim cijenama od mgma:
po P/E:
ddjh 173
ddjm 172
jnaf 120
dlkv 200
podr 70
bd62 122

po Bv:
tisak 14,5
ledo 5,44
lkri 31 (p/e 454)
thnk 6,2 (p/e 85)

Evo pokazatelja za magmu na osnovi zadnjeg izvješća

Procijenjena dobit za godinu je 40 mil. kn

Gle, nisam ja niti jednom rekao da je precijenjena ili potcijenjena. Ovo sa Todom je bio sa smjeskom!!! i komentar nafte u egiptu… Imam i ranijih postova na ovu temu, pa pogledaj. S moje strane mogu reci, cestitam onima koji su ovo kupovali po 238-ja nisam mogao, inace bi kupio[smiley11]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

MOLIM VAS PROUCITE STO JE KOLEGA CBW POSLAO.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

New Report

Close