Netko (neki fond?) je prije 15 minuta počistio 6.500 dionica po prosječnoj cijeni 344,76.
Išli su do 350kn.
Mirovinci ulaze po 350.. Neznam, dodje mi da nazovem ekipu i pitam na temelju cega..
Blueman, znaš što?
Ovako sam razmišljao i ja kad nisam bio kupio INA-u, a onda se udvostručila.
Magmi je peer group Varteks. S ovakvom cijenom Magme i sve većom koncentracijom varteksa na retail VART bi mogao komotno na 350. Smiješno tržište sa presmiješnim investitorima.
Daj molim te nemoj usporedjivati Magmu i varteks. To je isto kao da usporedjujes dionu i konzum.
stalno pričaš o balonu kao i da sam nisi u to siguran
izašao si oladi, spamaš temu nepotrebno
Svatko normalan bi izašao po ovoj cijeni. 50% u jednom danu je svjetski rekord
Conan O’B: ” Magmi je peer group Varteks. S ovakvom cijenom Magme i sve većom koncentracijom varteksa na retail VART bi mogao komotno na 350. Smiješno tržište sa presmiješnim investitorima. ” Daj molim te nemoj usporedjivati Magmu i varteks. To je isto kao da usporedjujes dionu i konzum.
iako sam dioničar i varteksa….smiješno ali ima nešto u tome[smiley11]
stalno pričaš o balonu kao i da sam nisi u to siguran izašao si oladi, spamaš temu nepotrebno
Ne spamam temu vec ne kuzim zasto je mirovincima OK dokupljivati P/B debelo iznad 7.0 te DCF analizu koja se vidi da je namjestena. (znam sto govorim jer meni je to svakodnevni posao).
Nije mi zao sto sam izasao.
Moze i na 400 otici iako neznam zasto je onda Fizulic trazio samo 238 i EEAF takodjer samo toliko.
Uglavnom, sada svi znate formulu.
Cim procujete da ce nesto na prvu kotaciju bez obzira na cijenu samo kupujte, nemozete fulati.
A kad pukne…, a puknuti ce jer se bojim da bi ovako moga ATGR napraviti a im ih jos takvih koji se spremaju..
rekao je da je izašao 10 puta, da ne vrijedi više od 350 kuna 40 puta
to samo govori da čovjek nije siguran u ono što priča, zato spama temu nepotrebno
i nije u jednom danu već u mjesec dana
analiza:
”
stalno pričaš o balonu kao i da sam nisi u to siguran
izašao si oladi, spamaš temu nepotrebno
”
Svatko normalan bi izašao po ovoj cijeni. 50% u jednom danu je svjetski rekord
Da se zbog svjetskog rekorda prestanemo takmičiti?! Nažalost nismo mi Janica Kostelić. 😉
Samo kupujte svako IPO. Na našem tržištu ima dovoljno onih kojima se možete prvi dan istovarit po 50% višoj cijeni. Katastrofa.
HT mora prvi sat 300% gore prema tome, a Atlantic bar 200%. Najgore je što će se to i desiti[smiley13]
A sto se sad cudite tome da je cijena narasla? Svakojaki se javljaju, sebe nazivaju strucnjacima, a ne znaju da kod prvog izlazenja na burzu cijena u zemljama u razvoju u prosjeku naraste za 50- 100%, a u razvijenim zemljama od 30-50%. Nije Hrvatska nista drugacija od ostalih. Prezivjeli ste 3 IPO-a (Viro, Ina, Magma) pa sad sve znate…. Aj, aj, aj investitora.