E pa gospodo ja razmišljam ovako, ako izvješće nije ništa spektakularno, to me stvarno čudi jer to u biti znaći da je loše.
U ponedjeljak izlaze na burzu, znaći da su dali sve od sebe da ušminkaju i uljepšaju izvješće, jer im je u interesu da poprate izvješćem dobru cijenu prvog dana na burzi.
Inaće izvješće nisam niti vidio , a sudeći po reakcijama vidim da nije ništa posebno.Dovoljno mi je to da znam da je ne tako davno netko kupovao po 10 kuna ovu dionicu, i prodao maglu po 238 kuna.
No to ne znaći da ciejna neće već u ponedjeljak biti 300 kuna, ipak je ovo IPO, koji istina bog ne mora završiti ” uspješno “.
već treći put pišeš da je netko dobio dionice po 10kn i već treći put ti netko mora reći da nitko nije dobio dionice po 10 kn.daj zapamti već jednom.
inače tu je i dokapitalizacija u igri.pa tvoja najdraža je “vidjeli ste što se desilo s PBZ-om nakon dokapitalizacije” (neću uopće komentirati tu glupu izjavu…oops desilo se).
DA RAŠČISTMO JEDNU STVAR;
Jedina prava istina, ili pak činjenica je ogromna zainteresiranost fondova, koja bi i tehnički mogla biti i npr. 50 puta veća od ponuđene količine, ali fond menageri su svjesni da toliko nisu mogli dobiti, te su stavili novac za krajnju realnu količinu! I ako je njima jeftino (povoljno) ulazit po 238 kn….nemamo mi tu šta dalje pričati…
Cijena zasigurno ide gore, ali koliko pitanje je sad
DAKLE, CIJENA IDE PREMA GORE[smiley11]
Ja sam samo jos jedan od onih pocetnika koji su “stajali u redu” cekajuci Magmu (moja prva dionica) da bi nam na kraju “udijelili” po 10k max., a sad se isto tako nadam da ce cijena ici prema gore iako vidim da ovdje ima raznih misljenja a kao sto netko rece, najcesce su negativni oni koji su Magmu propustili. Preostaje samo cekati ponedjeljak…..pa vidjeti tko ce dobiti [smiley1]
plavi: ” E pa gospodo ja razmišljam ovako, ako izvješće nije ništa spektakularno, to me stvarno čudi jer to u biti znaći da je loše. U ponedjeljak izlaze na burzu, znaći da su dali sve od sebe da ušminkaju i uljepšaju izvješće, jer im je u interesu da poprate izvješćem dobru cijenu prvog dana na burzi. Inaće izvješće nisam niti vidio , a sudeći po reakcijama vidim da nije ništa posebno.Dovoljno mi je to da znam da je ne tako davno netko kupovao po 10 kuna ovu dionicu, i prodao maglu po 238 kuna. No to ne znaći da ciejna neće već u ponedjeljak biti 300 kuna, ipak je ovo IPO, koji istina bog ne mora završiti ” uspješno “. ” već treći put pišeš da je netko dobio dionice po 10kn i već treći put ti netko mora reći da nitko nije dobio dionice po 10 kn.daj zapamti već jednom. inače tu je i dokapitalizacija u igri.pa tvoja najdraža je “vidjeli ste što se desilo s PBZ-om nakon dokapitalizacije” (neću uopće komentirati tu glupu izjavu…oops desilo se).
E moj kolega tsunami, a nego što su nego ” dobili ” dioince po 10 kuna?
http://www.suvremena.hr/3617.aspx
To je bilo u 5 mjesecu ove godine, mora da je poslovanje bitno uznapredovalo u ova 3 mjeseca, kada je dionica sa 10 kuna , naglo procijenjena na 238 kuna ili 24 puta više.
Vjerojatno imaju vrijedne nekretnine koje treba revalorizirati , ah da , zaboravio sam, oni su najmoprimci u 90 % svojih prostora, znači nije to.
Usporedba ove dokapitalizacioje sa onom PBZ-om je mješanje krušaka i jabuka.
E moj kolega tsunami, a nego što su nego ” dobili ” dioince po 10 kuna?
http://www.suvremena.hr/3617.aspx
To je bilo u 5 mjesecu ove godine, mora da je poslovanje bitno uznapredovalo u ova 3 mjeseca, kada je sa 10 kuna , naglo procijenjena na 238 kuna ili 24 puta više.
Vjerojatno imaju vrijedne nekretnine koje treba revalorizirati , ah da , zaboravio sam, oni su najmoprimci u 90 % svojih prostora, znači nije to.
Usporedba ove dokapitalizacioje sa onom PBZ-om je mješanje krušaka i jabuka.
U ožujku se dokapitalizacijom u Magminu strukturu uključio i Templetonov pre-IPO investicijski fond. I oni su ušli sa 7 milijuna dolara jer nismo htjeli više primiti, i time stekli 4,38 posto tvrtke. To je odredilo minimalnu vrijednost tvrtke na milijardu kuna.
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2007,6,17,Fizulic_Magma,78784.jl
šta nisi skužio sarkazam u izjavi o dokapitalizaciji?meni je jasno miješanje ali je li tebi?
Meni nije uopće jasno o čemu vi pišete, i kakvo stajalište zastupate, ali nema veze.
Meni se čini da bi neki htjeli jeftino dokupiti magmu, jer im apetit nije zadovoljen na ipo-u, pa pišu gluposti o magmi i vrijednosti dionice.
Ne nasjedajte na takve gluposti.[smiley11]
Najbolši su mi ovi kaj nisu šteli upisat Magmu pa ju sad pljujeju kak niš ne valja. Jal je gadna stvar kaj ne?
ja bum je kupil na 150.. hehe..a i pritisak na HT ce oslabiti[smiley2]
odlučio sam da IPO neću komentirati i iznositi analize prije početka trgovanja – osim ako se radi o iznošenju lažnih informacija, po drugi put replay-am uvaženom kolegi plavom da ne izmišlja ukoliko je potpuno neinformiran. dokapitalizacija od templetona je izvršena po 201 kn http://www.magma.hr/PressRoom/templeton.pdf
Ponekad je mudrije šutjeti nego progovoriti i pokazati vlastitu površnost.