blueman: ” Na prodaji da. Mene kupnja brine… ” imaš brige? nedavno si govorio kako je odlična investicija a sad si u brigama nije lijepo tako manipulirati ljudima i to još s godišnjeg
Nije vratio sam se sa godisnjeg.
Rekao sam da je ok kupnja po 238 i da ja nebih ni u ludilo uzimao da je IPO bio iznad 300 a sad se spominje nekakvih 400 kuna.
Uostalom, rekao sam i da je ovo za mene dosta dugorocno drzanje jer ne mislim da je Fizulic dao ispod cijene; zapravo znam sigurno da je izmuzao ZABU da mu namjeste koliko god mogu da prica prodje ovu cijenu od 238 sto je i uspio.
E sad, bas me zanima prospekt da je cijena 400 kuna.
Koliko bi im onda bio residual growth, 30% naspram vec visokih 10%.
AOnaj tko se kuzi u valuaciju zna koliko bi bilo tesko braniti cijenu od 400 kn pred ozbiljnim investitorima a sada tu spominjete kao od sale te cifre…
Ovo je sve na temelju FI koji su javni i prospekta.
Ako bude abnormalno rasla, sto moze, nije iskljuceno (nije ovo Adris) onda moze i po 400.
Nikog nista ne navlacim da mi proda po 250 odmah prvi dan pa da ja to nekome uvalim po 400.
Znam samo da je hrpa ljudi upisala dionice a 1% njih zna procijeniti koliko to stvarno vrijedi tj. kuzi se barem malo u financije..
Ovaj IPO u usporedbi s onim od INE djeluje pomalo neozbiljno, važno je bilo uzet novce i
da ZABA može reć da ga je obavila.
Kod INE se manje -više sve znalo unaprijed, možda je SDA malo kasnio.
“Ponude uz pravo prvenstva i posebne pogodnosti
od 13.11.2006. od 9.00 sati do 23.11.2006. do kraja radnog vremena poslovnice.
INA očekuje da uvrštenje bude provedeno na ili oko dana 1. prosinca 2006. godine, a očekuje se da će trgovanje Dionicama na ZSE početi na ili oko dana 1. prosinca 2006. godine, pod oznakom ‘‘INA-R-A’’.
RBA će Vam u roku od 7 radnih dana od dana registracije dionica na račun ponuditelja kod SDA, izvršiti povrat uplaćenih
sredstava na račun naznačen u Obvezujućoj ponudi, bez obračuna kamata i bez naplate troškova platnog prometa.”
Boky žališ za prošlim vremenima,žališ za propuštenim prilikama…
nikad odte miljunaša[smiley2][smiley7][smiley7]
Boky žališ za prošlim vremenima,žališ za propuštenim prilikama… nikad odte miljunaša[smiley2][smiley7][smiley7]
Uzeo sam ja i INU i Magmu, a nadam se da IPO HT bude kao ININ, a ne Magmin.
Miljun je daleko ali ipak dosta bliže nego prije dvije godine kad sam počeo kupovat dionice.
[smiley2]
Pitao sam danas brokera kada se ocekuje pocetak trgovanja i kaze mi da je nesluzbena informacija da krece u ponedjeljak, 6.8.2007.
A ja se nadao da ću moći dokupiti za tristotinjak kn, ali čini se ništa od toga……
LookaBorna: ” Boky žališ za prošlim vremenima,žališ za propuštenim prilikama… nikad odte miljunaša[smiley2][smiley7][smiley7] ” Uzeo sam ja i INU i Magmu, a nadam se da IPO HT bude kao ININ, a ne Magmin. Miljun je daleko ali ipak dosta bliže nego prije dvije godine kad sam počeo kupovat dionice. [smiley2]
Dvije godine ulagačkog iskustva a borite se s temama kak je bila transparentna prodaja INE.
Mogu Vas podsjetiti kod INE da prve minute ili do kraja dana trženo je 188 miljunćeka a bogami mali ulagači nisu prodali niti jednu jer nisu bili upisani kod SDA.
Ozbiljan ulagač kao ja primjerice voli imati svoje dionice na raspolaganju odmah na listanju a s INOM nije bilo tako, toliko o transparentnosti…
Kak kod mene na poslu vele, polako ima vremena za tebe za nekih 10-15 god…tko zna možda neš zaradiš na znanje… [smiley1
pa dobro više koliko nam još misle zadržavat lovu, čemu takvo odugovlačenje…sve se znal unaprijed sve je proknjiženo,,,još samo bi nam trebalo da nam ne putSe dionicu a burzu prije HT,
KAO ŠTO SAM PROČITAO DA NA SIGNAL VLADE HANFA, NE SMIJE PUSTIT ATLANTIC …I ONDA U OVOJ DRŽAVI IMA POŠTENJA…IMA ALI GDJE I ZA KOGA
Nije mi jasno sto se zivciras toliko? Koliko ti je blokirano novca time sto Magma nije jos na burzi? 10234kn!?
Pa nece ti valjda taj sitnis utjecati na kupnju T-HT dionica? Ako da, nisi ni trebao ulaziti u Magmu, nego cekati.
Pitao sam danas brokera kada se ocekuje pocetak trgovanja i kaze mi da je nesluzbena informacija da krece u ponedjeljak, 6.8.2007.
Vidjet ćemo. Samo nemojte prodavat ispod 350 i sve je super.
[smiley11]
Dočekat ćemo i taj 6.8. ako je to prvi dan. Strpljen,spašen.
Boky boky opet ti po starom
živi se i poslije 06.08 ak nisi znao nije to dan D
vidim tko će prvi prodat po 248
UH DA MI JE TVOJA GLAVA BAREM NA DESETAK MINUTA DA SE MALO ODMORIM[smiley11][smiley11][smiley11]