MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bok svima!
Evo ja sam novi kako na forumu tako i na trzistu dionica..
evo nedavno sam kupio svoj prvi paket dionica Magme, otisao u zabu dobar dan -dobar dan , ja bi dionice magme i to je to- jednostavno
E sad me zanima kaj dalje vidim da spominjete registraciju, SDA itd, al tu vise ne pratim, jel mi moze neko ko ima strpljenja objasnit kak sad sa tom registracijom i za sta mi je to bitno, please [smiley10]

Prilikom kupnje dionica MAGM-e automatski su ti otvorili račun u SDA te ćeš s vremenom na kućnu adresu dobiti tvoj broj korisnika te PIN. Ako želiš trgovati sa dionicama morati ćeš ih prebaciti na jedan račun u neku od brokerskuih kuća s kojom ćeš napraviti ugovor o posredovanju te tek onda krenuti u kupnju ili prodaju.
npr. idi na abacus-brokeri.hr skini si ugovor te ovjeriš kod javnog bilježnika te im to pošalješ . Kasnije će ti oni otvoriti račun kod njih te tek onda možeš prenesti tvoje dionice MAGM-e sa tvog računa u SDA na tvoj račun u npr. abacus-brokeri.hr ….

Nadam se da sam ti barem malo objasnio postupak koji ti sljedi……[smiley2]

na 4300 sve prodajem...

Još uvijek nisam dobio potvrdu iz SDA. kak je s vama drugima????

Blago siromašnima duhom...

jel se danas konacno izlistava na burzi magma,da malo trzimo nekaj [smiley2][smiley2][smiley2]

Kad kreće MAGMA?

Dakle, kada je očekujemo?

strpite se ješ malo.na stranicama zagrebačke burze biti će službeno objavljeno kad će se izlistati na burzi.
http://www.zse.hr, i to bi trebalo biti objavljeno barem nekoliko dana ranije.

Stigla potvrda od SDA!!!

Stigla potvrda od SDA!!!

Šta danas? Kod mene još ništa…[smiley13]

Čekam HEP....

I meni danas poštom stigla potvrda od SDA.

Knjige i kava

ni ja jos nisam dobio obavijest, ali to je kriva posta a ne SDA. Nazvao sam ih, odcekao 10 min na automatu… i cuo da su dionice uknjizene.

vec sam ih prebacio brokeru i izdao nalog na prodaju… spremno cekam izlistavanje na ZSE [smiley2]

za one koji ne znaju, postupak prebacivanja je slijedeci:
1. nazoves brokera i kazes mu da otvori nalog za prijenos
2. broker ti javlja broj naloga
3. nazoves SDA i preko automata zatrazis prijenos (biraj 1), upises broj naloga, broj racuna u SDA i PIN… trebalo bi uspjeti automatski.
4. ako automatski prijenos ne prodje, zatrazis operatera (biraj 0), pa s njim ponovis tocku 3.
5. nazoves brokera i javis mu da je prijenos obavljen, i za 1 min vidis dionice u svom portfelju

that’s all folks…

[i][color=gray]Novac je samo koncept. Ukupna vrijednost Zemlje je konstanta[/color][/i]

ni ja jos nisam dobio obavijest, ali to je kriva posta a ne SDA. Nazvao sam ih, odcekao 10 min na automatu… i cuo da su dionice uknjizene. vec sam ih prebacio brokeru i izdao nalog na prodaju… spremno cekam

a letvica je postavljena na visini od ? kuna.

…vec sam ih prebacio brokeru i izdao nalog na prodaju… spremno cekam izlistavanje na ZSE [smiley2] …

Pa kud se žuriš???

Moja čarobna kugla kaže da tvoj nalog za prodaju počinje sa brojem 4XX ???[smiley2]

La vita e bella!

New Report

Close