MGMA (Magma d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MGMA (Magma d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

od kad se mogu registrirati dionice u SDAu?
od danas? jučer? sutra?

od kad se mogu registrirati dionice u SDAu? od danas? jučer? sutra?

HA!
Poslali su mi “ljubavno” pisamce iz moje drage brokerske kuće 1. GEN (uz popratnu ispriku), te me upravo informiraše ida naravno da možemo registrirati dionice Magme na njih i to od odmah. [smiley2]

To je ujedno odgovor na vaše pitanje cijenjeni kolega Beholder.

La vita e bella!

HA!
I meni su poslali ljubavno pismu i ispriku. Gospodična/gospođa K.O. mi se ispričala već treći put u par mjeseci. Sirotica. Sad jos da mi to sve stavi u protfelj, bit ce super. Ako ne, pa ispricat ce se… [smiley6]

beholder: ” od kad se mogu registrirati dionice u SDAu? od danas? jučer? sutra? ” HA! Poslali su mi “ljubavno” pisamce iz moje drage brokerske kuće 1. GEN (uz popratnu ispriku), te me upravo informiraše ida naravno da možemo registrirati dionice Magme na njih i to od odmah. [smiley2] To je ujedno odgovor na vaše pitanje cijenjeni kolega Beholder.

zahvaljujem kolega…a komadi iz 1.gen su stvarno dobri
[smiley2]

Jeste vidjeli da je nominala 10 kuna, a Vi ste platili dionicu 238 kuna.

A jesi li ti vidija da je Nestleu nominala 1 CHF, a danas se trži po 460 CHF? [smiley2]
http://tinyurl.com/25o7q6

I Love the Smell of Profits in the Morning!

Uh vidim da je vručina napravila svoje [smiley1]
Prvi dan škole teta u SDA-u mi je dala već neki broj transakcije i kaj ću ja s tim?
Dionica se lista u utorak ili srijedu ili ponedjeljak, to će kao utjecati na cijenu a nagađanja o istoj bože me sačuvaj[smiley9]

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

TunaSalad:

ovo sam ja: ” doduše, oni su već imali moje podatke, za prvi put valjda traže pin… ” Pa nisu te valjda brokeri tražili pin? Pin je tvoj i ničiji više. To se ne daje nekome.

prijatelju, moguće…
ne sjećam se što sam od podataka dao kada sam registrirao žnjima prve dionice, je li to bio samo račun investitora ili sve što znam o sebi… sad, kad me ti ovako pun samopouzdanja pitaš u čudu, ja se smjerno sklanjam s puta… uglavnom, sada, kada sam registrirao mgma – pitalo me samo kak mi je ime…

ispričavam se ak sam te kojim slučajem uvrijedio. samo sam htio naglasiti ovo sa pinom – ima dosta novih ljudi pa mislim da je dobro naglasiti: ovaj pin je kao i pin za kreditnu karticu – ne daje se nikome i nitko ga nebi trebao tražiti!!! osim onog tel. glasića u sda kad se potvrđuje registracija dionica na brokere.

broj računa investitora je drugo (npr. kao broj računa u banci) – moš ga davat kome hoćeš.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Neki se bore kak dionice prebaciti u brokersku kuću da trže a nikoga be zanimaju poslovni rezultati?
Bile su procjene preskupo ali ako rast bude kao u prospektu može biti i dobro.
Kak mi se vidi koliko se žuri s prebacivanjem i prodajom da mnogi neće ni pričekati izvješće poslovanja a kad ni ne znamo jel bude i kada opće došlo.
Kolko vidim nikog to baš i ne zanima projekcije poslovanja iz prospekta[smiley10]

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

Malo matematike:

382.970 (novih dionica) + 382.969 (starih dionica) = 765.939 dionica koje će biti ponuđene na ovom IPO-u
25% će moći kupiti “mali” investitori tj. 191.484 dionice
Taj broj treba umanjiti za broj dionica koje će kupiti radnici Atlantica.

Izgleda da je strategija sljedeća: ono čega nedostaje, više se cijeni.

Biti će utrke za ovu dionicu, a dobit će je oni koji ponude najviše love.

Tedi se dobro konzultirao kako krenuti u IPO. [smiley1]

La vita e bella!

Neki se bore kak dionice prebaciti u brokersku kuću da trže a nikoga be zanimaju poslovni rezultati? Bile su procjene preskupo ali ako rast bude kao u prospektu može biti i dobro. Kak mi se vidi koliko se žuri s prebacivanjem i prodajom da mnogi neće ni pričekati izvješće poslovanja a kad ni ne znamo jel bude i kada opće došlo. Kolko vidim nikog to baš i ne zanima projekcije poslovanja iz prospekta[smiley10]

Kolega,
da se poslužim vašim potpisom: “Ima i važnijih stvari…” [smiley1]

La vita e bella!

Bok svima!
Evo ja sam novi kako na forumu tako i na trzistu dionica..
evo nedavno sam kupio svoj prvi paket dionica Magme, otisao u zabu dobar dan -dobar dan , ja bi dionice magme i to je to- jednostavno
E sad me zanima kaj dalje vidim da spominjete registraciju, SDA itd, al tu vise ne pratim, jel mi moze neko ko ima strpljenja objasnit kak sad sa tom registracijom i za sta mi je to bitno, please [smiley10]

Ne trebaš se žuriti. NOMINALA ti je 10 kuna. Čekaj malo. Važno da si uplatio.

Zoran Milanović: " [u]......to nisam pročitao, ne znam ništa o tome a najbolje mi je kad čujem da o tome treba odlučiti struka, ma kakva struka, mislim .........[/u]"

New Report

Close