od kad se mogu registrirati dionice u SDAu? od danas? jučer? sutra?
HA!
Poslali su mi “ljubavno” pisamce iz moje drage brokerske kuće 1. GEN (uz popratnu ispriku), te me upravo informiraše ida naravno da možemo registrirati dionice Magme na njih i to od odmah. [smiley2]
To je ujedno odgovor na vaše pitanje cijenjeni kolega Beholder.
HA!
I meni su poslali ljubavno pismu i ispriku. Gospodična/gospođa K.O. mi se ispričala već treći put u par mjeseci. Sirotica. Sad jos da mi to sve stavi u protfelj, bit ce super. Ako ne, pa ispricat ce se… [smiley6]
beholder: ” od kad se mogu registrirati dionice u SDAu? od danas? jučer? sutra? ” HA! Poslali su mi “ljubavno” pisamce iz moje drage brokerske kuće 1. GEN (uz popratnu ispriku), te me upravo informiraše ida naravno da možemo registrirati dionice Magme na njih i to od odmah. [smiley2] To je ujedno odgovor na vaše pitanje cijenjeni kolega Beholder.
zahvaljujem kolega…a komadi iz 1.gen su stvarno dobri
[smiley2]
Jeste vidjeli da je nominala 10 kuna, a Vi ste platili dionicu 238 kuna.
A jesi li ti vidija da je Nestleu nominala 1 CHF, a danas se trži po 460 CHF? [smiley2]
http://tinyurl.com/25o7q6
Uh vidim da je vručina napravila svoje [smiley1]
Prvi dan škole teta u SDA-u mi je dala već neki broj transakcije i kaj ću ja s tim?
Dionica se lista u utorak ili srijedu ili ponedjeljak, to će kao utjecati na cijenu a nagađanja o istoj bože me sačuvaj[smiley9]
TunaSalad:
”
ovo sam ja: ” doduše, oni su već imali moje podatke, za prvi put valjda traže pin… ” Pa nisu te valjda brokeri tražili pin? Pin je tvoj i ničiji više. To se ne daje nekome.
”
prijatelju, moguće…
ne sjećam se što sam od podataka dao kada sam registrirao žnjima prve dionice, je li to bio samo račun investitora ili sve što znam o sebi… sad, kad me ti ovako pun samopouzdanja pitaš u čudu, ja se smjerno sklanjam s puta… uglavnom, sada, kada sam registrirao mgma – pitalo me samo kak mi je ime…
ispričavam se ak sam te kojim slučajem uvrijedio. samo sam htio naglasiti ovo sa pinom – ima dosta novih ljudi pa mislim da je dobro naglasiti: ovaj pin je kao i pin za kreditnu karticu – ne daje se nikome i nitko ga nebi trebao tražiti!!! osim onog tel. glasića u sda kad se potvrđuje registracija dionica na brokere.
broj računa investitora je drugo (npr. kao broj računa u banci) – moš ga davat kome hoćeš.
Neki se bore kak dionice prebaciti u brokersku kuću da trže a nikoga be zanimaju poslovni rezultati?
Bile su procjene preskupo ali ako rast bude kao u prospektu može biti i dobro.
Kak mi se vidi koliko se žuri s prebacivanjem i prodajom da mnogi neće ni pričekati izvješće poslovanja a kad ni ne znamo jel bude i kada opće došlo.
Kolko vidim nikog to baš i ne zanima projekcije poslovanja iz prospekta[smiley10]
Malo matematike:
382.970 (novih dionica) + 382.969 (starih dionica) = 765.939 dionica koje će biti ponuđene na ovom IPO-u
25% će moći kupiti “mali” investitori tj. 191.484 dionice
Taj broj treba umanjiti za broj dionica koje će kupiti radnici Atlantica.
Izgleda da je strategija sljedeća: ono čega nedostaje, više se cijeni.
Biti će utrke za ovu dionicu, a dobit će je oni koji ponude najviše love.
Tedi se dobro konzultirao kako krenuti u IPO. [smiley1]
Neki se bore kak dionice prebaciti u brokersku kuću da trže a nikoga be zanimaju poslovni rezultati? Bile su procjene preskupo ali ako rast bude kao u prospektu može biti i dobro. Kak mi se vidi koliko se žuri s prebacivanjem i prodajom da mnogi neće ni pričekati izvješće poslovanja a kad ni ne znamo jel bude i kada opće došlo. Kolko vidim nikog to baš i ne zanima projekcije poslovanja iz prospekta[smiley10]
Kolega,
da se poslužim vašim potpisom: “Ima i važnijih stvari…” [smiley1]
Bok svima!
Evo ja sam novi kako na forumu tako i na trzistu dionica..
evo nedavno sam kupio svoj prvi paket dionica Magme, otisao u zabu dobar dan -dobar dan , ja bi dionice magme i to je to- jednostavno
E sad me zanima kaj dalje vidim da spominjete registraciju, SDA itd, al tu vise ne pratim, jel mi moze neko ko ima strpljenja objasnit kak sad sa tom registracijom i za sta mi je to bitno, please [smiley10]
Ne trebaš se žuriti. NOMINALA ti je 10 kuna. Čekaj malo. Važno da si uplatio.