Mesić: Neokapitalizam je postao kontraproduktivan

Naslovnica Forum Komentari članaka Mesić: Neokapitalizam je postao kontraproduktivan

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

hm samo da mi je znati kako će to zaštititi slabije i manjine što skinu križeve? ako ne budu imali pred sobom čak više ni križ, što će tek onda ostati da podsjeti ove hrvatske seljobere na kristov nauk o pomaganju slabijima? po mojem iskustvu ovim tranzicijskim hrvatima što se laktare i gaze sve pred sobom to kršćanstvo je još jedino što im ponekad izazove lošu savjest.

Ajmo redom. Stipe je dosta toga nadrobio.

Podržavam uklanjanje vjerskih simbola iz državnih institucija.

“Govoreći o aktualnoj gospodarskoj krizu, odnosno recesiji, ocijenio je kako je neokapitalizam zapravo postao kontraproduktivan, što se najviše vidjelo u SAD-u. Kada je riječ o hrvatskoj gospodarskoj situaciji založio se za “trust mozgova” koji bi mogao pomoći u pronalaženju najboljih rješenja za izlazak iz krize.”

Koji je to bolji sistem Stipe ? Da li je bolje promjeniti postojeći sistem na bolje ili ići u eksperimentiranje sa novim sistemima ? Što se tiče trusta mozgova ti bi mogao zaposliti napokon nekog savjetnika sa mozgom, pa bi možda napokon dočekali i neki koristan prijedlog sa Pantovčaka. Ono što je stvarno kontraproduktivno je traženje opravdanja za katastrofalno stanje u Hrvatskoj u US. Naši problemi nisu u US oni su u Hrvatskoj i tu ih i treba rješavati.

“Podržao je također neposredni izbor načelnika, gradonačelnika i župana u Hrvatskoj, dodavši kako se oni sada, isto kao i ostali političari, moraju posvetiti tome da svojim sugrađanima osiguraju bolji život.”

Šta su radili do sada ? I zašto ih ti kao Predsjednik nisi tjerao da se više posvete ?

Imamo presjednika koji se ne ponaša kao lider, nego kao loš epizodist iz Plodova zemlje ili Branimira Bilića.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Nisam siguran, da je ovakvoj gospodarskoj situaciji primjereno tražiti ustavnost jednog zakona kojemu je cilj “pokrpati” proračun. Treba podsjetiti da se iz proračuna,između ostalog, financira niz stvari-starci, djeca, invalidi, manjine-i oni će prvi stradat ako ne bude novca…

Augustin,

Jako opasna teza.

Niti jedna kriza nemože opravdati kršenje ustava. Ako se kršenje ustava pravda lošom ekonomskom situacijom ili nekom drugom situacijom onda prestajemo biti država zasnovana na pravu. Svaki zahtjev za ocijenu ustavnosti je dobrodošao jer je to napor da se zaštite temelji na kojima stoji ova zemlja.

Dobro si rekao HDZ će u slučaju da nestane novca prvo udariti po najsiromašnijima i po onima koji nisu njihovo glasačko tijelo. Pri svakom rebalansu neće voditi računa da zaštite socijalno ugrožene nego će čuvajući benificije svojih glasača pokušati da zadrže vlast. Povećat će opet namete jer njih nije briga hoćemo li mi izgubiti posao, bitno je da oni ne izgube svoj.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Twixer,
Kada bi zahtjev dolazio, kako bi se reklo, iz baze ili od pučkog pravobranitelja, tada nebi sumnjao u ispravnost takvog zahtjeva…No,ovdje se radi o postizanju političkih ciljeva…Ja sam samo htio napomenuti da se tobože radi o “socijalnoj osjetljivosti”, a zapravo se radi samo o zaštiti vlastitih interesa…

Ovdje se ne radi o kršenju Ustava nego se radi o postizanju političkih ciljeva.

bitna funkcija ustavnih sudova je da postoje i tako budu jamstvo da neće biti zakona koji bi tjerali ljude u logore ili na giljotine. a to što oni u praksi odlučuju je samo odraz političkih uvjerenja većine u tom sudu i ništa drugo. jasno je da zakon ne narušava socijalnu osjetljivost i da baš nikako ne dira ustav, ali ako su suci mesićevi istomišljenici, srušit će zakon, u tome je sva mudrost. pa takvih je 90% slučajeva koji dođu na ustavni sud.

New Report

Close