Medvjeđi brlog

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Medvjeđi brlog

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo međedi i vi volite ledo, samo muljate

IDEMO AP AP

evo međedi i vi volite ledo, samo muljate

Bojim se da medo o kome ovdje pricamo nije dosao jesti sladoled…
[bye]

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

Da ne bi bilo da ne slušam pametnije od sebe, evo ja sam si još onaj dan sve stavio u word i u svoj folder burza – Ivekova mala škola investitanja [thumbsup]

evo bas citam ovo ivekovo stivo i moram priznat da je dijametralno suprotno od onog kako inace pise, osim uobicajenih floskula, ne sve novce, ne u dionice i bla bla..
ali sve ono o cemu sam ja pisao, nema stranaca, nema predaje, nema prodaje, plitko trziste, recesija u USA i reperkusije na nas, sve je tu..

jedino mi nije jasno, cemu totalno drugacija prica inace?
ali ja i ldaje volim Ivekčića[kiss]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

[

nadam se da ce mi mali Ante javit na vrijeme da mu je ćale prestao zivkat u ZABU da ledo ne daju ispod 17, dotad sam miran. ali kako ce to FNVC i MNDS i TNSA pomoci?[lol] [lol] [lol]

Šta kaže Ante jel zove ćaća i za Tisak? [smiley][smiley]

uz’o na ‘iljadu sto, prod’o na ‘iljadu četrsto, neimam ga vise, ali ocekujem puno od te dijonice.
namjeravam da uniđem jope’, ali mislim da Tisak ovisi samo o ‘Rvackoj i poslovanju u njojzi.
iskreno mislim da ce to daleko dogurat, ali onda kad se bude najmanje ocekivalo.
koliko se ja morem sjetit, obicno na liniji ima par dionica, sad znadem da zove za KNZM, JMNC i LEDO, a MLNR, TISK i ZVZD je pustio niz vodu..nema veze, ‘zazvat ce on, i za o to, na jeftinoj je mrezi, ne bojim se ja za strika-Ivicu[wink]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Moram priznati da mi se hrvatsko tržište kapitala trenutno više sviđa od hrvatske ekonomije a politike da ne govorim. Ponaša se logičnije i ipak se vidi da ima više znanja nego u drugim djelovima društva. Doduše nikako mirovincima ne mogu oprostiti ponašanje u 12. mjesecu ali izgleda da i oni jako brzo ulažu u znanje i oprez.

Gledam izvještaj od HANFE i koliko god brojevi bili strašni čini mi se da nije bilo prevelikih povlačenja iz fondova nego da su gubici izazvani padom tržišta. Naravno za ‘final call’ treba još sačekati stanje mirovinskih fondova i vidjeti koje su sve igrarije ovaj put radili sa sredstvima u OIF-ima. Drago mi je što su sačuvali i cash i pozicije kako u nas tako i svijetu. Čini mi se da je bilo malo rata među različitim društvima ali to je samo dobrodošlo. Povlačenje dobiti od stranaca je bilo za očekivati ali mislim da će se to dati preživjeti pogotovo ako se tržište dodatno ‘umrtvi’.

Dakle ostaje nam utjecaj svjetske gospodarske krize i kako će se hrvatska ekonomija suočiti sa njom (i naravno koliko će biti njena dubina, ali na to ne možemo utjecati). Ali mislim da bi ‘povratna veza’ koju tržište kapitala ima na društvo općenito mogla natjerati da se neke stvari konačno počnu ozbiljnije shvaćati. Pogotovo bi se političari i sindikati morali zamisliti.

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Iako je u početku, nakon objave obavjesti u NN, izgledalo da će OMF-ovi pokrenuti novi bull run, sada se ne mogu oteti dojmu da su se mirovinci u prosincu izložili sa 3% portfelja JDD-ima kako bi imali municije za rušenje cijena.
Ali o tome ćemo više znati kad izađe HANFA-ino siječanjsko izvješće i za OMF-ove.

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

Medo, drago mi je da opet pises. Ja nikako da ispunim svoje obecanje – krenem pisati a onda odustanem prije pritiska na ‘posalji’ opciju. Ne znam, mozes me zvati kukavicom, ali ne bih htio navuci gnjev Istinski pohlepnog balkanskog covjeka[wink]..

Sala naravno, ne da mi se vikati u vjetar…

Dakle, ti isto pretpostavljas da je bio neki rat u OIF? Jel to nabadanje kao i moje (ATGR-ATPL-KOEI) ili ?

@Opr
…sumnjam da je tako. Mirovinci ne bi kupovali tada nego bi jednostavno cekali da im trziste samo ponudi ‘jeftine’ dionice. Pod pretpostavkom da su uistinu ocekivali to sto se dogodilo. Ipak je vjerojatniji scenario da nitko nije predvidio ovu histeriju i sada smo tu gdje jesmo. Sto ne mora biti nuzno lose za sve nas… na neki duzi rok, naravno.

PS. zar nije izislo na Hanfinim stranicama izvjesce za sijecanj?

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

nije za mirovince.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

@ Sakai
Izašla su izvješća samo za investicijske fondove ne i mirovince.
I meni se ne piše i ne da prepucavati na forumu u vremenu kada burza pada i kada se zbog toga prolijeva toliko žuči.. Ljudima koji su krivo procijenili buduća kretanja svako mišljenje različito od UP je teško prihvatljivo i u stanju su krivnju prebacivati na one koji su ih pokušali upozoriti.
Kada sam počeo pisati u kolovozu i upozoravati da bi uskoro sve moglo nizbrdo bio sam kao crna ovca na forumu.
Standard je bilo etiketiranje tipa “Galinec” i sl.
Baš si razmišljam da se opet povučem dok ne dođu bolja vremena.

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

@Tuna
– kod tebe sve ok?

hvala za info…

@OprGalinec[wink] – sad moras obaviti drugu placenicku misiju – ide to up, up, up[wink]

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

@ Sakai
Ja sad sa svakim novim padom vidim nove margin calls, koji guraju crobex dolje.
Probaj otići na HANFA-ine stranice i pogledaj imovinu fondova. Vidjeti ćeš da se imovna nekih fondova opasno smanjila.
Zanima me kako će odjeknuti vijest da se neki od njih izvrnuo? Sigurno ne sjajno.
Iako će neke dionice sa padanjem postati privlačne za kupovinu i neka FI će biti dobra, dionice se neće isplatiti kupiti iz jednostavnog razloga što se zavrtila spirala i dok pad ne odradi svoje nema smisla kupovati ako se to može obaviti na dnu.

New Report

Close