Medvjeđi brlog

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Medvjeđi brlog

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

a ko ti si samo na jednome
šta ti to treba

što god napišem shvatit ćeš to obratno, tako da nema daljnje potrebe za takvom vrstom raspravljanja.
evo zato jedna prigodna slika [lol]
Vaš link

i link
Vaš link

ČARUGA: ” oni na koje se ti trudiš utjecati naravno [thumbsup] ” trude se utjecati oni koji pišu na 3 foruma i to na svim temama i sve znaju, svaki dan imaju novi kredit i samo dokupljuju i nikad nisu prodali ni jednu dionicu. takvi će upropastit neke male investitore na žalost. a ova tema koja je postavljena 20.11.2007. mogla je samo pomoć takvim malim investitorima, da su uzeli u obzir i makar 5% ovdje napisanog i da su provjerili neke navode i linkove.

Ovo je istina! Nije nitko reko da cvjetaju ruže
[undecid]

Niti sam reko da ćemo sutra up up.

Novi investitori prolaze tešku školu.

Neke dionice koje ne prikažu dobra izvješća – hmm

Nek pise medo, al na prijašnjem nivou

[thumbsup]

Da ne bi bilo da ne slušam pametnije od sebe, evo ja sam si još onaj dan sve stavio u word i u svoj folder burza – Ivekova mala škola investitanja [thumbsup]

sutra na moju zalost i radost od ovih “mracnjaka” potvrdjujemo medvjeda[cry]

pozdrav Pancose i sjeti se dalekovoda na 1650..kad si onomad govorijo kako je svaki relej ispod te cijene poklon.¸
nu ga sad[tongue]

a necu ove tvoje ostale miljenice navodit, da onaj zli Znanac-Spara sto je otvorio stedno-kreditnu zadrugu, popularnu “kamataru”, ne navali, ako ti osjeti krv[lol] [lol]
pusa, tebi i Iveku[kiss][kiss] i Armaniju[kiss]

sjeti se atpl [bye]

može li gore? pa naravno da može...................uvijek može gore

Rekao sam ja da taj Ivek nije glup.

Ako me nema ,znaci da nisam tu.

a vidi ovo………..mi kakvi smo sad ćemo pasti skupa sa dow-om, a kad je rastao onda nismo rasli skupa s njim[bye]

Wall Street: Najveći dnevni pad Dow Jonesa u godinu dana
Business.hr/Hina
06.02.2008 07:25
Pročitaj komentare(1)
Cijene dionica na Wall Streetu zabilježile su u utorak najveći dnevni pad u gotovo godinu dana zbog podataka koji ukazuju na slabljenje uslužnog sektora i upozorenja agencije Standard & Poor’s da bi mogla smanjiti rejtinge banaka.
Vezane vijesti

SAD: Smanjivanje sektora usluga pojačalo strah od recesije
SAD-u prijeti najgora recesija u 20 godina

Dow Jones indeks strmoglavio se 370 bodova ili 2,9 posto, na 12.265 bodova, što je njegov najveći dnevni pad od 27. veljače prošle godine. Pritom su pale cijene svih 30 dionica sadržanih u DJIA indeksu.

S&P 500 indeks potonuo je, pak, 3,20 posto, na 1.336 bodova, a samo je 17 od ukupno 500 dionica sadržanih u indeksu zabilježilo rast. Tehnološki Nasdaq indeks pao je 3,08 posto, na 2.309 bodova.

Nije strašno. Mene malo muči Nikei -4.5% a znate Japance, oni nisu skloni pretjerivanju.

Danas nema UP,UP !!!! [bye][bye][bye][bye][bye][bye]

Kuna po kuna do milijuna

nikkei nije -4,50% nego -4,70%[shocked]

Onda se mi ne moramo previše brinuti. Jedno -3% danas. Koliko je ono oročenje u HB-u ????[bye][pray]

Danas bi mogao i koji MIG pasti. ( stariji modeli )[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]

Kuna po kuna do milijuna

pa dobro tko to više izlazi i ruši………….svi šute kao zaliveni……..pa netko sigurno prodaje? stranci……….domaći izdajnici……….mirovinci?? tko??[shocked]

Najviše prodaju ovi iz Karoje Miga fonda. Oni imaju dosta izvedenica pa moraju ošinuti po kupnji.[bye]

Idemo UP,UP, SEVEN UP !!!![cry][cry][cry]

Kuna po kuna do milijuna

Nije ovo korekcija, ovo je bear market. Svijet se mijenja. Što je najzanimljivije na bolje.

Zanimljiva teorija, ali da li je točna?

Svijet se tehnološki mijenja to je točno, ali kao što vidimo ekonomske teorije po kojima u krajnjem slučaju funkcionira cijelo tržište, ostaju. Evo moj guru je jednom rekao da kad god pomislimo da smo slobodni odlučivati kako želim moramo se sjetiti da našim životom upravlja teorija nekog ekonomista mrtvog barem 100 godina. Zato i imamo dva dominantna ekonomska modela koji datiraju stoljeće pa i dva u prošlost. Naravno govorim o klasičnom-neoklasičnom i keynezijanskom-liberalnom modelu.

Klasičari kakav je i Realbear vjeruju da svaki rast mora počivati na čvrstim fundamentima…ili da bi rastao prvo moraš imati lovu i kapacitete, ako se ravnoteža poremeti to će neumitno dovesti do sloma i ponovnog uravnoteženja na određenoj točki (npr. crobex na 3600).

Keynezijanci na suprot tome smatraju da je ekonomija kao živi organizam i da je često rast moguć i na drugim premisama osim čvrstih fundamenta. Tj. pretpostavlja da rast stvara fundamente, a ne obrnuto.

E sada klasičari su dominirali kroz dva stoljeća, ali javljaju se i vremenski đepovi u kojima je liberalna teorija uzela maha (new deal, šezdesete godine prošlog stoljeća) i ono o čemu se treba sporiti da li je liberalna ideja dominantna danas? ja mislim da nije. međutim krivica je u konačnici na njoj tj. u otrovnoj piluli koju nam je ostavila liberalna doktrina. i to je u stvari ključ problema.
Naime, nije u srži problem u hipotekarnim kreditimia, niti u vrijednosti imovine, a niti u cijenii pojedine dionice, nego u sljedećem:
za vrijeme clintona, a to znači 10 godina, amerika je koketirala s liberalnom ekonomijom tj. rast je prethodio fundamentima. kako je to bilo moguće? pa bilo je zato što je u to vrijeme prosječni amerikanac kupovao 2,4 para tenisica godišnje. Ne zato što mu trebaju nego zato što može. I sve je cvjetalo, amerika je bila zamašnjak za azijske zemlje, a deficit se rješavao ulaganjem arapskog novca u američku privredu. I išlo je svima super…digla se europa, digla se i rusija…i što mi god govorili standard se dignuo na cijelom svijetu značajno, tj. svi su profitirali.

A onda su došli klasičari ponovno na scenu i umjesto da se nastavi hraniti taj mladi organizam koji se razvijao (pravo slobodno globalno tržište) odlućilo se svemu stati na kraj. Korigirala se cijena nafte, u prvi mah s namjerom da se zaustavi napredak kine, ali i onemoguči pad jedine svijetske valute dolara. Međutim, to im se odbilo u glavu. Počelo se ulagati ogromne novce u ratove što je apsolutno neproduktivno bacanje novaca i bogaćenje šačice ljudi. I tada se desila gorka pilula (ja govorim o periodu od prije 5-6 godina na ovamo). Ne znam što se je prvo manifestiralo ali pretpostavljam da je to bila potražnja…..prosjećni amer zaključio je da ima dovoljno tenisica i da mu nove u ovoj godini neće trebati. rast je zaustavljen, a fundamenti i stopa rasta ostali su u raskoraku, što je potpomognuto s par nezgodnih okidača dovelo do sadašnjeg stanja.

I što se radi sada? ponovno se poseže za keynezijanskim modelom, ali sada je kasno…treba opet naviknuti bogate zemlje europe i amerike da troše kao da nema sutra….ali za sada smo tu gdje jesmo…

PS Ivek, drž se i nema prodaje! [thumbsup]

New Report

Close