Medvjeđi brlog

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Medvjeđi brlog

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

sve u svemu dobro je što kod nas dionice u stvari nikad ne padaju zbog dioničara koji su na burzi npr. 5 godina i unovčavaju svoj dobitak… sve je to štopanje cijena kako bi se jeftinije dokupilo, svaki dioničar ima svoju štampariju novaca i samo dokupljuje. [lol]

oni koji rijetko gledaju u portfelj nemaju razloga za brigu ali trejderi su zakinuti u ovakvoj situaciji

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

ovo je raj za trejdere, longholderi imaju razloga za brigu s obzirom da su im portfelji cca 30-40 % manji nego što su bili sredinom 2007.

pozdrav svim trejderima i onima koji se tkavima smatraju

[bye][proud][thumbsup][cool]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

ovo je raj za trejdere, longholderi imaju razloga za brigu s obzirom da su im portfelji cca 30-40 % manji nego što su bili sredinom 2007. pozdrav svim trejderima i onima koji se tkavima smatraju [bye][proud][thumbsup][cool]

na toliki period se isplati a sve ovo +-1 ništa za dejtrejdere

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

Oxford Analytic:
Hrvatska četvrta u svijetu (od 137 država u razvoju) po riziku od kreditnog sloma
Vaš link

a mene zanima di je nestao real bear?

ameri se izvukli,tadic pobjedio,zerp ce ubrzo proci,a i kosovo ce se rijesiti kroz nekoliko mjeseci
koji ce tad crnjaci biti aktualni?
i da usporavnje svj. gospodarstva,a ovi na dalekom istoku otisli pod nebo
a recesija?ona dolazi tiho pod okriljem noci,nju se ne najavljuje u novinama i na tv-u mjesecima prije,tek kad pocnete citati kako nas ocekuje mjesec dana eksplozije dionica na dow-u i nadaqu bojite se recesije i pada

Oxford Analytic:
Hrvatska četvrta u svijetu (od 137 država u razvoju) po riziku od kreditnog sloma
Vaš link

do svibnja očekujem veliki pritisak na kunu………………..a samim time i tešku situaciju na burzi…………..tek u drugom dijelu godine bi mogao početi oporavak.
a nije utješno ni to što su fondovi očigledno zabavljani nekim drugim tržištima

tko preživi ………..pričati će kako je bilo[lol] [lol] [lol]

može li gore? pa naravno da može...................uvijek može gore

Bush predlaže proračun od 3,1 bilijuna dolara za 2009.

Američki predsjednik George W. Bush je predstavio prijedlog proračuna za 2009. godinu, vrijedan 3,1 bilijuna (3.100 milijardi) dolara, koji predviđa povećanje potrošnje za nacionalnu sigurnost i štednju na nizu vladinih programa, uz daljnji rast državnog deficita.

Nakon sastanka kabineta u Bijeloj kući, Bush je izjavio kako je to “dobar, solidan proračun” koji “štiti Ameriku i ohrabruje gospodarski rast” te pozvao Kongres da ga prihvati.

Prijedlog proračuna, koji prvi puta u povijesti prelazi granicu od tri bilijuna dolara, predviđa povećanje izdvajanja za Pentagon od 7,5 posto na 515 milijardi dolara, te 70 milijardi dolara za ratove u Iraku i Afganistanu.

Na drugoj strani, previđena je štednja za većinu vladinih programa izvan nacionalne sigurnosti, uključujući 196 milijardi dolara ušteda u pet godina u vladinim programima medicinske skrbi – MediCare za starije osobe i MedicAid za siromašne.

No i pored tih ušteda, u prijedlogu se predviđa povećanje proračunskog manjka na 410 milijardi dolara u 2008. i 407 milijardi u 2009. godini, što je izazvalo kritike zastupnika obiju stranaka u Kongresu.

Do povećanja proračunskog manjka u ovog godini dolazi dijelom i zbog paketa poticajnih mjera za građane i gospodarstvo, vrijednog 145 milijardi dolara.

“Predsjednik predlaže još više iste neuspjele politike koju je provodio u svom madatu – još potrošnje za rat financirane iz deficita, još poreznih olakšica za najbogatije financiranih iz deficita, i još posuđivanja od stranih zemalja poput Japana i Kine”, izjavio je predsjednik senatskog odbora za proračun Kent Konrad, demokrat iz Sjeverne Dakote.

“Na taj proračun treba gledati kao na akademsku vježbu, jer to nije ozbiljan proračun. U njemu ima više igara nego obično”, ocijenio je senator Judd Gregg, čelni republikanac u istom senatskom odboru.

Predsjednik odbora za proračun Predstavničkog doma Kongresa, John Spratt, ocijenio je da se prijedlogom proračuna pogoršava proračunska neravnoteža, umjesto da se popravlja, dok se posljedice prebacuju idućoj administraciji i budućim generacijama.

Demokrati kritiziraju Busha da je od dolaska u Bijelu kuću u siječnju 2001. promijenio proračunski trend s ostvarivanja godišnjeg viška na manjak, te povećao ukupni deficit s 5,6 na 9 bilijuna dolara.

Bush je previdio uravnoteženje proračuna do 2012. godine.

(Hina)

može li gore? pa naravno da može...................uvijek može gore

a mene zanima di je nestao real bear?

Nema se šta previše pisati, čekam. Nas od ozbiljnog usporavanja gospodarstva u ovoj godini može spasiti jedino popuštanje monetarne politike ECB-a. Ameri, EU banke sigurno vrše veliki pritisak na ECB da se priključe FED-u u rezanju kametnih stopa i spase one koji su ovoj krizi najviše i doprinjeli.

Dolar se odbio i pomalo jača, valjda FOREX-ovci očekuju (ili opet nevidljivi pritisak ‘powers to be’) da će stvarno i ECB morati smanjivati kamatnu stopu. S druge strane zlato doživljava malu korekciju i ovi koji su u njemu pomalo paničare. Njima bi scenarij labave monetarne politike i inflacije (scenario 70-tih) izrazito odgovarao, dok bi im recesija ozbiljno poremetila planove. Naravno trgovci naftom isto priželjkuju takav scenarij ali tamo je stvar malo kompliciranija.

Pred ECB-om će biti teške odluke u ovoj godini. Pritisak sindikata za povećavanjem plaća koji znači pokretanje inflacijske spirale je jako velik. S druge strane EU će sigurno krenuti put recesije kojom će pogotovo biti pogođene mediteranske zemlje, UK, novopridošle članice. Po meni, EU ako bude čvrsta i oduprla se raznoraznim pritiscima i pustila da ciklus odradi svoje će otkinuti veliki dio kolača od Amera kao središta financijske i ekonomske moći. Ali da bi moglo boliti, moglo bi.

Vaš link

Kako će se stvari rasplesti nitko ne može predvidjeti jer se svijet sa ovakvom situacijom još nikad nije susreo. Oće li biti fiskalnih stimulusa, javnih radova, povećavanja državne potrošnje bume videli. Ja sam protiv, ja sam za ‘Leave us alone’…’Laissez-faire’, ali ipak nekako vjerujem da će druga strana pobjediti i da će radne akcije opet biti u modi [wink]

Kupujem samo onda kad u ljekarnama nestane probiotika, normabela i pelena za inkontinenciju

Mr.Wiseguy: ” a mene zanima di je nestao real bear? ” Nema se šta previše pisati, čekam. Nas od ozbiljnog usporavanja gospodarstva u ovoj godini može spasiti jedino popuštanje monetarne politike ECB-a. Ameri, EU banke sigurno vrše veliki pritisak na ECB da se priključe FED-u u rezanju kametnih stopa i spase one koji su ovoj krizi najviše i doprinjeli. Dolar se odbio i pomalo jača, valjda FOREX-ovci očekuju (ili opet nevidljivi pritisak ‘powers to be’) da će stvarno i ECB morati smanjivati kamatnu stopu. S druge strane zlato doživljava malu korekciju i ovi koji su u njemu pomalo paničare. Njima bi scenarij labave monetarne politike i inflacije (scenario 70-tih) izrazito odgovarao, dok bi im recesija ozbiljno poremetila planove. Naravno trgovci naftom isto priželjkuju takav scenarij ali tamo je stvar malo kompliciranija. Pred ECB-om će biti teške odluke u ovoj godini. Pritisak sindikata za povećavanjem plaća koji znači pokretanje inflacijske spirale je jako velik. S druge strane EU će sigurno krenuti put recesije kojom će pogotovo biti pogođene mediteranske zemlje, UK, novopridošle članice. Po meni, EU ako bude čvrsta i oduprla se raznoraznim pritiscima i pustila da ciklus odradi svoje će otkinuti veliki dio kolača od Amera kao središta financijske i ekonomske moći. Ali da bi moglo boliti, moglo bi. Vaš link Kako će se stvari rasplesti nitko ne može predvidjeti jer se svijet sa ovakvom situacijom još nikad nije susreo. Oće li biti fiskalnih stimulusa, javnih radova, povećavanja državne potrošnje bume videli. Ja sam protiv, ja sam za ‘Leave us alone’…’Laissez-faire’, ali ipak nekako vjerujem da će druga strana pobjediti i da će radne akcije opet biti u modi [wink]

ublazio si stavove, vise nisi siguran u pojavu inkontinencije?[tongue]

nego, ako si za liv as aloun pristup, koja je onda uopce uloga centralnih banaka?
nisu li oni tu bas za ovakve prigode?
da spasavaju, ublazavaju, usmjeravaju i odrzavaju..
gospodrtaski rast na nekoj odrzivoj razini i kad ide gore i kad ide dolje?

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

kaj ti pricas sa šugama?

IDEMO AP AP

kaj ti pricas sa šugama?

[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]

Ti si moj idol!!!!! [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]

Svaka cast. Najdrazi si mi forumas. Ne zezam se. [thumbsup]

skype - ivek1234

New Report

Close