Medvjeđi brlog

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Medvjeđi brlog

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Potpuno se slažem da ne možemo više očekivati neselektivni bull market. Jako je važmo u kojim si dionicama.

Uvijek je bilo važno u kojim si dionica.

Države i ulagači nemaju prijatelja, samo interese

Ja sam računao da bi mogli pasti još 20% a onda bi mogli shortati zar ne ?

Zato sam i oročio svoj depozit, a sa ostalim sredstvima shortam po Aziji.

pmsk ( po mom skromnom mišljenju ) idućih tjedana ćemo se vrtiti oko 4.500 plus minus 200 bodova

al ne dajem jamstva[lol] [lol] [lol] [yawn]

može li gore? pa naravno da može...................uvijek može gore

sad je najvažnije ne biti u dionicama[tongue][tongue]

mudro, u dionice trba ući 2 minute prije od početka stopostotnog neprekidnog rasta[lol] [lol] [lol] [lol]

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________

Šangaj +8, Srbija +7 a mi ????? Što ćemo mi tj. što ćete Vi ? A Vi ???

isto što i ti

[proud][yawn][rolleyes]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

bubašpara:

isto što i ti

[proud][yawn][rolleyes]

čuj febo…………bubić ode u oročenje………………..a šta ćemo nas dva?? a nas dva? [pray][pray]

ANALIZA
Stojić: Deficit porastao 18 posto i još će rasti
Autor/izvor: Teuta Franjković
Posljednja devizna intervencija, koštala je tržište 189 milijuna eura ali i pokazala da HNB uspješno sprečava inflaciju, ojačava doomaću valutu ali i ponovno atraktivizira međunarodnu trgovinu.
Prosinački trade gap skočio je 30 posto na 762 milijuna eura a zbog visokih baznih efekata i gomilanja zaliha izvoznika, upravo je u segmentu izvoza nastao i najveći pad i to od 11 posto, tvrdi Hrvoje Stojić, analitičar Hypo Alpe Adria banke. Uvoz je pak s druge strane porastao za šest posto na 1,4 milijarde eura zahvaljujući rekordnim cijenama energenata ali i povećanoj blagdanskoj potrošnji poradi viših prihoda građana i 15-postotnog rasta kredita.

Veliko ubrzanje deficita u četvrtom kvartalu (18 posto) dovelo je do povećane potražnje kompanija za stranom valutom pa tako odnosu eura i kune prijeti daljnji pad kako zbog monetarnih antiinflacijskih pristupa hrvatskih vlasti, tako i zbog velikog zaduženja kompanija (400 milijuna eura).

Posljednja devizna intervencija, koštala je tržište 189 milijuna eura ali i pokazala da HNB uspješno sprečava inflaciju, ojačava doomaću valutu ali i ponovno atraktivizira međunarodnu trgovinu.

Usporavanje izvoza je prije svega, smatra Stojić, rezultat usporene konjukture EU te inteziviranja problema na svjetskom novčanom tržištu. Upravo su potonji razlog zašto su europska kućanstva i kompanije odgodile potrošnju.

Zabrinjavajuće je, tvrdi Stojić. Kako je izvoz rastao najsporije dosada što pokazuje kako Hrvatska još uvijek nije uspostavila pravila vrijednovanja proizvoda, nema dovoljno FDI, ne ulaže se u tehnologiju a specijalizacija stručnjaka koji potom ostaju u Hrvatskoj svodi se na vrlo male brojke.

Usporavanje istog moglo bi također potaknuti pritiske za reformu tržišta rada ali i obrazovnu reformu te kredibilniju fiskalnu politiku u budućnosti kako bi se ostvarila dugoročna konkurentnost.

febo: ” bubašpara: ” Šangaj +8, Srbija +7 a mi ????? Što ćemo mi tj. što ćete Vi ? A Vi ??? ” isto što i ti [proud][yawn][rolleyes] ” čuj febo…………bubić ode u oročenje………………..a šta ćemo nas dva?? a nas dva? [pray][pray]

bude Motušić uveo šortanje pa ćemo da šortujemo u četvero Ti,Karoje, Buba Špara i ja
[proud]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Ne znam baš. Ja sam oročio nešto u HB, a koliko vidim taj Karoje je u vrhu tablice 10 najboljih i u plusu.

Nije čudno jer ulaže u znanje. Ne znam kako ćete proći u shortanju s njim. Bojim se nikako.

Vaša Bubašpara

sve u svemu dobro je što kod nas dionice u stvari nikad ne padaju zbog dioničara koji su na burzi npr. 5 godina i unovčavaju svoj dobitak… sve je to štopanje cijena kako bi se jeftinije dokupilo, svaki dioničar ima svoju štampariju novaca i samo dokupljuje. [lol]

New Report

Close