Potpuno se slažem da ne možemo više očekivati neselektivni bull market. Jako je važmo u kojim si dionicama.
Uvijek je bilo važno u kojim si dionica.
Ja sam računao da bi mogli pasti još 20% a onda bi mogli shortati zar ne ?
Zato sam i oročio svoj depozit, a sa ostalim sredstvima shortam po Aziji.
pmsk ( po mom skromnom mišljenju ) idućih tjedana ćemo se vrtiti oko 4.500 plus minus 200 bodova
al ne dajem jamstva[lol] [lol] [lol] [yawn]
sad je najvažnije ne biti u dionicama[tongue][tongue]
mudro, u dionice trba ući 2 minute prije od početka stopostotnog neprekidnog rasta[lol] [lol] [lol] [lol]
Šangaj +8, Srbija +7 a mi ????? Što ćemo mi tj. što ćete Vi ? A Vi ???
isto što i ti
[proud][yawn][rolleyes]
bubašpara:
”
”
isto što i ti
[proud][yawn][rolleyes]
čuj febo…………bubić ode u oročenje………………..a šta ćemo nas dva?? a nas dva? [pray][pray]
ANALIZA
Stojić: Deficit porastao 18 posto i još će rasti
Autor/izvor: Teuta Franjković
Posljednja devizna intervencija, koštala je tržište 189 milijuna eura ali i pokazala da HNB uspješno sprečava inflaciju, ojačava doomaću valutu ali i ponovno atraktivizira međunarodnu trgovinu.
Prosinački trade gap skočio je 30 posto na 762 milijuna eura a zbog visokih baznih efekata i gomilanja zaliha izvoznika, upravo je u segmentu izvoza nastao i najveći pad i to od 11 posto, tvrdi Hrvoje Stojić, analitičar Hypo Alpe Adria banke. Uvoz je pak s druge strane porastao za šest posto na 1,4 milijarde eura zahvaljujući rekordnim cijenama energenata ali i povećanoj blagdanskoj potrošnji poradi viših prihoda građana i 15-postotnog rasta kredita.
Veliko ubrzanje deficita u četvrtom kvartalu (18 posto) dovelo je do povećane potražnje kompanija za stranom valutom pa tako odnosu eura i kune prijeti daljnji pad kako zbog monetarnih antiinflacijskih pristupa hrvatskih vlasti, tako i zbog velikog zaduženja kompanija (400 milijuna eura).
Posljednja devizna intervencija, koštala je tržište 189 milijuna eura ali i pokazala da HNB uspješno sprečava inflaciju, ojačava doomaću valutu ali i ponovno atraktivizira međunarodnu trgovinu.
Usporavanje izvoza je prije svega, smatra Stojić, rezultat usporene konjukture EU te inteziviranja problema na svjetskom novčanom tržištu. Upravo su potonji razlog zašto su europska kućanstva i kompanije odgodile potrošnju.
Zabrinjavajuće je, tvrdi Stojić. Kako je izvoz rastao najsporije dosada što pokazuje kako Hrvatska još uvijek nije uspostavila pravila vrijednovanja proizvoda, nema dovoljno FDI, ne ulaže se u tehnologiju a specijalizacija stručnjaka koji potom ostaju u Hrvatskoj svodi se na vrlo male brojke.
Usporavanje istog moglo bi također potaknuti pritiske za reformu tržišta rada ali i obrazovnu reformu te kredibilniju fiskalnu politiku u budućnosti kako bi se ostvarila dugoročna konkurentnost.
febo: ” bubašpara: ” Šangaj +8, Srbija +7 a mi ????? Što ćemo mi tj. što ćete Vi ? A Vi ??? ” isto što i ti [proud][yawn][rolleyes] ” čuj febo…………bubić ode u oročenje………………..a šta ćemo nas dva?? a nas dva? [pray][pray]
bude Motušić uveo šortanje pa ćemo da šortujemo u četvero Ti,Karoje, Buba Špara i ja
[proud]
Ne znam baš. Ja sam oročio nešto u HB, a koliko vidim taj Karoje je u vrhu tablice 10 najboljih i u plusu.
Nije čudno jer ulaže u znanje. Ne znam kako ćete proći u shortanju s njim. Bojim se nikako.
Vaša Bubašpara