Medvjeđi brlog

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Medvjeđi brlog

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

idemo sutra ap ap[lol] [lol] [lol]

IDEMO AP AP

Pa Dejmos nedavno pricao kako oni to rade, otvore- padnu, padne eu, pokupe ovdje, eu se zatvori, oni up do pred zatvaranje, ujutro eu up – oni prodaju i to tako opet u krug. na tome valjda i ovaj iz SG legao- nije pogodio dan[lol] [lol] [lol]

Neuspjeh je prilika da ponovo pokusate mudrije. H.Ford

krejzihors:

Neću više zalazit u vaš brlog – nakon čitanja RealBearovih postova ne mogu spavat [bye]

Pa sve što je RealBear reko je da treba zasukat rukave i radit, nije to valjda tako strašno [lol] [lol]

Ma pusti me – vidiš da lažem. Gledam iz prikrajka, skriven ispod kreveta da me međed ne pronađe. [smiley]

hehehe dok se mi prepucavamo ispada da su ameri od početka godine do sada spušili nevjerovatnih 3,9%!!!
nekako mi se čini da su nam opet ameri svima uvalili mikić [lol]
crobex se srušio 15% od početka godine, a i neki europski indeksi nisu daleko…
netko je tu lud!

Znaju majstori kako se ovce šišaju.

PraviMedo, čitao sam današnju raspravu u vašem brlogu. Vrlo poučno, no ako smijem reći, a smijem [smiley] jer smo ležerni, opet su mi beholderova razmišljanja prihvatljivija (kažem opet jer i u raspravi oko energetike mi je bio “prihvatljiviji”). Ima nešto u tom uvjetno rečeno selektivnom pristupu kreditiranja (bar sam ga tako shvatio), ali… http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=36085

TRTF-R-A: Bio on crn ili bijel, tartuf je uvijek gastronomski dragulj. Ali kao i svaki drugi dragulj i tartuf se teško pronalazi.

BTW možda ne bi loše da i Guverner ponekad navrati do brloga, našlo bi se ideja o mjerama koliko vidim. Al to je pozitivno, široka baza prijedloga uz kvalitetnu selekciju daje bolje rješenje od uske baze prijedloga ili što bi mi u Istri rekli “čovjek i tovar su pametniji nego samo čovjek” [thumbsup]

TRTF-R-A: Bio on crn ili bijel, tartuf je uvijek gastronomski dragulj. Ali kao i svaki drugi dragulj i tartuf se teško pronalazi.

topla voda [tongue] selektivno kreditiranje se radi preko HBORa, a to je pod državnom paskom koliko je meni poznato…ono što vas ja sve upozoravam je RAST KAMATA NA STAMBENE KREDITE…i zahebi sada rizik, jer rizik je uz sadašnju povećanu uvjetovanu inflaciju doljevati ulje na vatru dizanjem kamata. jer ako netko opterećen kreditom jedva sada spaja kraj s krajem pitam ja vas logičare, a što će ako mu taj trošak naraste?? kada DT ne može vratiti kredite, njemačka radi prolongate…ima toga i kod nas i to previše…a zašto se ne shvati i narod kao jedan veliki DT ili partner….jer ako su mogli bundlati 1000 hipoteka i smatrati ih jednim proizvodom, mogu sada i svom klijentu/partneru pružiti isti tretman…
odgovornost je u ovom trenutku i na vodnoj naknadi, čistoči i sličnim davanjima, pa treba i to reći i na HTu koji bi mogao smanjiti isto cijenu svojih usluga, a VIP neka mu se prilagodi ili kiksa, jer to sve steže pojas građana i vodi u konačnici na smirivanje bjesnog naroda neopravdanim dizanjem plaća i onda si skroz odmotao spiralu inflacije….
[bye][bye][bye]

Kad ste se već dodirnuli inflacijske teme, volio bi čuti komentare na ovaj članak:
http://business.hr/Default2.aspx?ref=topcomm&ArticleID=68a92496-edc5-4b7f-a508-33986a8e36db
Na kraju ispada da bi, citiram iz članka: “…sve bilo u redu da se svatko držao svoga posla: ako je Vlada puštala u optjecaj previše kuna, HNB ih je trebao povlačiti.” [undecid] još može ispast da neće biti proljeća za nas koji sami pod drugim jamu kopamo [smiley].

BTW
Beholder: “hehehe dok se mi prepucavamo ispada da su ameri od početka godine do sada spušili nevjerovatnih 3,9%!!!
nekako mi se čini da su nam opet ameri svima uvalili mikić
crobex se srušio 15% od početka godine, a i neki europski indeksi nisu daleko…
netko je tu lud!”
Budimo precizniji, dow 31.12. – 13264, a danas na zatvaranju 12383. Dakle -6,6%, al se slažem s vama, netko je tu lud [smiley]

Nisam mislio isključivo na beholdera, svi su komentari dobro došli. Tek toliko da ne budem krivo shvaćen

ok, od 2.1. do danas -5,1%…ma računao sam s 12.800 kao psihološkom barijerom…sad vidim da je tek 3. ili 4. probilo…no dobro tuži me…samo 3 puta manji pad…

Isprike ako moji komentari i nisu baš stručni, ali smrznem se kad pročitam te hladne kapitalističke postove ajmo popravit ekonomiju, pa makar i preko leševa, nadam se da Hrvatska može i mora bolje, imamo sve preduvjete, a ne gurnut ljude preko ruba egzistencije, onda dolazi do situacije kao u nekim državama, gube se sve vrijednosti osim novca, svako bi prodao majku za 10 eura, bordeli po evropi su puni cura koje bi inaće normalno studirale i radile …… hvala lijepo mi možemo i bolje od toga, imamo sve preduvjete.

ja bih prije rekao da se preko leševa ide u zemljama u kojima ekonomija ne valja. i cure u evropskim bordelima dolaze iz zemalja u kojima ekonomija ne valja. a i u zemljama istoka su ljudi prošlih godina, s jačanjem ekonomije, sve manje spremni prodati majku za 10 eura.

samo društvo koje razvije jaku ekonomiju sposobno je brinuti se za one o kojima se zaista treba brinuti. ako se taj razvoj žrtvuje zbog stalnog zadovoljavanja apetita onih koji su siti i kojima je toplo, ali su se organizirali pa buče po ulicama, onda će od toga na kraju svi imati štete.

New Report

Close