INSAJD:
”
oko nas sama zelena travaaaa[lol] [lol]
”
zelena zalena a Medu možemo preparirat i držat za uspomenu[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
Never underestemate bears. [proud]
Stvari se jako okrecu koliko vidim i ponavljam nije da me to veseli iako sam u cashu jer mi se cini da cu biti duze nego sto sam planirao. [cry]
Ivek,
budeš popušil casha zbog inflacije. realno ti i cash propada, najbolje da slušaš mene i uložiš u gajbu pive
bar ćeš dobit povrat kaucije.
Ivek,
budeš popušil casha zbog inflacije. realno ti i cash propada, najbolje da slušaš mene i uložiš u gajbu pive
bar ćeš dobit povrat kaucije.
Pa to sam i rekao da me @ebe. Inflacija. Sve gledam nesto CHF, EUR, novcane fondove pa ti misli kuda ces s time….. [sad]
Stvari se jako okrecu koliko vidim i ponavljam nije da me to veseli iako sam u cashu jer mi se cini da cu biti duze nego sto sam planirao. [cry]
meni se isto cini da se stvari okrecu, ali polako. Nabolje.
Ajde biti ću tako dobar pa ću vam reći što da radite s tim parama kaj ste ih zaradili na burzi.
Evo ovako:
-trećinu oročite i spasite od inflacije ( i zaštitili ste se od mogućeg gubitka ali niti ne zarađujete ) to naravno i nije loša varijanta kad svaki dan crobex tone prosječno jedan posto
-trećinu ostavite na brokerskom i trejdate na način da povećavate količinu dionica u portfelju ( to ide sporo ali sigurno ) naravno potrebna je disciplina da se ne spiskaju sredstva
-trećinu držite u dionicama, pa ako vam cijene padnu za ( recimo 30-40% ) onda onim cashom sa brokerskog kupujete dionice koje su jako povoljne jer ih je tržište ( neopravdano ) dikontiralo i na taj način nadoknadite sav pretrpljeni minus ( čim se tržište oporavi i vrati u normalu
naravno možda ćete više zaraditi držeći sve u dionicama, ali ćete možda dobiti živčani slom gledajući svakodnevno kako vam sredstva naočigled kopne
Eto, pa tko što voli[thumbsup]
puno pozdrava međedima uz pjesmu ” RASTE TRAVA ZELENA”[lol] [lol] [lol]
http://www.youtube.com/watch?v=3CZ4iViPdnE&feature=related
Hmmm… Jutros krenulo very bullish na US marketu a sada DJIA, NASDAQ, S&P na cca -1%…
Još kad čika Ben 29.01. odbije dodatno sniziti kamatne stope, a Nikolić 03.02. pobedi na izborima jer Koštunica odbija podržati Tadića… Bojim se da ni Gazda Toda ni brkate Turkesine koji ližu Ledo sladoled na špici Šprajcovog dnevnika neće moći da vam pomognu…
Pozdrav bikovima, ma gdje bili!
jao ameri opet u crvenom……………..ali nije strašno[lol] [lol] [lol] kako bi moglo biti u ponedjeljak
to je sve dječja igra naspram onog što bi se moglo dogodit nekim našim fondovima ako se zakuha na Kosovu, u Srbiji neće moći van iz dionica, kao ni u Makedoniji, a ovdje troše ovaj preostali keš na obranu ovih domaćih.
Udjele koji će i dalje padat neće niko kupovat u takvoj situaciji. Bikovi su potrošili ovo keša šta su imali. Ukratko, ispunit ću koji loto listić narednih mjesec dva… i nadati se da se neće odigrat takav scenarij… jer bi to imalo i šire komplikacije…
to je sve dječja igra naspram onog što bi se moglo dogodit nekim našim fondovima ako se zakuha na Kosovu, u Srbiji neće moći van iz dionica, kao ni u Makedoniji, a ovdje troše ovaj preostali keš na obranu ovih domaćih.
Udjele koji će i dalje padat neće niko kupovat u takvoj situaciji. Bikovi su potrošili ovo keša šta su imali. Ukratko, ispunit ću koji loto listić narednih mjesec dva… i nadati se da se neće odigrat takav scenarij… jer bi to imalo i šire komplikacije…
Potpis. Jos ako Sanader misli ozbiljno sa EU….