Mavrić: Pored ovakvog HRT-a, nijedna televizija ne može biti profitabilna

Naslovnica Forum Komentari članaka Mavrić: Pored ovakvog HRT-a, nijedna televizija ne može biti profitabilna

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Zašto hrvatski gledatelj ne bi Formulu 1 dobio besplatno od komercijalne televizije

ovo mora da je neka greska, nije vam danas 1.4.
Kako to mislite, besplatno dobio?
Tako i tako placam pretplatu hrt-u pa kad je vec placam, htio bih dobit ono sto volim prezentirano na najkvalitetniji moguci nacin. Dok je vasa (i RTL-ova) alternativa da mi vama platimo 0 (da, dobro ste procitali, nula) kuna godisnje za sezonu F1 sa nekompetentnim komentatorima, hrpom reklama za vrijeme trajanje utrke i sl. Neznam kako je kod drugih, ali ja bi radije iskesiro 3 kune mjesecno (ovo je figurativno) vise hrt-u da prikazuje F1, nego se zivcirao svaki bozji vikend (dobro, svaki drugi) radi komentatora i reklama kojima tamo nije mjesto

HRT se ne financira novcem poreznih obveznika da bi bio komercijalan, već zato što obveznici pretplate žele vidjeti hrvatski sport, kulturu, sadržaje koji će razvijati ovo društvo.

Krivo, hrt se financira novcem poreznih obveznika da bi mogao priustiti svojim pretplatnicima ono sto oni zele gledati, a to nije nuzno samo hrvatski sport, kultura itd. Stoga, ako uzmete uzorak od kojih 1000 ljudi koji aktivno prate F1 u RH i pitate ih sto misle o ideji da se HRT odrekne prava na F1, najvjerojatnije ce vas 999 njih popljuvat samo zato sto ste se usudili i pomislit na tako nesto, a onaj 1 se nece udostojit odgovorit na vase pitanje.

Toliko od mene

novu ne gledam niti cu ikad.. otkud samo ovom gnomu sa slike ideja da je on na bilokoji nacina nadlezan za program drzavne televizije? jel HRT kroji uredjivacku politiku nove TV? ako ste prelosi da se natjecete, a jeste, nestanite i oslobodite frekvenciju za primjerice teletubbiese..

da, HRT prima pretplatu.. i tim vise, hocu na HTV-u gledati sve sto me zanima.. a ne da mi dolazi ova moralna i ljudska nakaza i govori gdje i zasto ja imam sto gledati..

voit Ime munaa, Alien

Glupo je čovjeka napadati. Pa on brani samo svoje interese.
Po meni program koji ima RTL je obično smeće umnoženo za broj emisija koje emitira. Ali vidim da mlađa populacija voli to gledati. Ako on misli da mu je prostor za zaradu skučen jer na reprizi reprizine reprize ne može zaraditi, dobro.
Na početku, kad su komercijalne televizije dolazile u Hrvatsku bio sam za to. Mislio sam da će to popraviti TV program kvalitativno i kvantitativno. U međuvremnu sam promijenio mišljenje i ne bih suzu pustio da Nova i RTL propadnu, pogotovo njihove debilne emisije Big Brother i Trenutak istine. Ali ako nacija voli sliniti nad tuđom nevoljom ili voli na TV-u pratiti tuđe živote neka joj.
Ja sam protiv bilo kakvog smanjivanja prava Javnoj televiziji u korist komercijalnim.

Možda onda jednostavno ne treba ni biti komercijalnih televizija, možda nisu potrebne na našem tržitu…

Ovaj čovjek se zbilja pjeni bezveze, kao prvo tvrdi da je komercijalna televizija, pa valjda bi onda treba biti svjestan ako ne može tako poslovati da se treba ugasiti i gotovo. Zar nije tako sa svime u normalnom svjetu? Tko ne uspije stvoriti sebi zaradu jednostavno ugasi i kraj priče.

Kao drugo, nije mu nitko drugi kriv za to nego on sam. Lako je kriviti ostale, a možda ipak oni nisu uspjeli prepoznati što je komercijalno na ovom tržištu. Zar nisu gledatelji ti koji to procjenjuju pa ako gledaju HTV onda to znači da im to nešto zanimljivo…

A i zašto bi sad oglašivači davali njemu novce, samo zato što je bezobrazan prema ostalima???

Svaka čast novinaru koji je radio intervju- dobro se pripremio i izvrsno parirao sugovorniku nizom vrlo konkretnih pitanja o tematici- predmetu razgovora. No, u kontekstu Mavrićevih odgovora bilo bi zanimljivo čuti i odgovor bi li privatne TV bile zadobvoljnije kad bi se kvaliteta HTV- programa srozala do maksimuma, kao što se to dogodilo u susjednim zemljama, gdje su privatnici do kraja uništili nacionalne TV- kuće…Mavrić kaže: Trebala bi se promijeniti i količina komercijalnih minuta koje troši HTV. Uvjeren sam da bismo dobili puno bolju javnu televiziju nego što je imamo sad” a ništa o tome koliko bi bole komercijalne TV imali kad se svakih 20- 30 minuta ne bi s napadnim reklamama prekidao program kojemu je, po nastavku emitiranja, teško “povezati konce” i bez teškoća nastaviti praćenje.

mtm, u normalnom svijetu se događa ono što gospodin zaziva: javna televizija se ne petlja u branšu komecijalne. ako bi logika bila: ugasite se, onda bi se mirno mogle ugasiti i recimo privatne građevinske tvrtke, jer kome se recimo ima smisla natjecati se s bandićem i njegovim kumovima.

onda treba otići na referendum s pitanjem: hoćemo li državni socijalizam ili tržišnu ekonomiju, da se to napokon raščisti: ustav kaže jedno, praksa nešto sasvim drugo, a u ovom limbu očito trunemo – kao što ćemo (po mome mišljenju) trunuti ako se vratimo u brežnjevizam ( a već smo na pol puta natrag).

osi3, ono što mene najviše smeta što gospodin smatra da smo svi mi ludi (uključujući i tebe), pa valjda je svima jasno da nitko normalan, pogotovo ne netko tko se smatra komercijalnim, nebi poslovao sa gubitkom toliko dugo koliko oni posluju! Neka mi netko objasni zašto bi netko u normalnom tržišnom sistemu ulagao godinama bez ikakvog dobitka? Ja ne kažem da ih treba ugasiti, niti bilo koga drugog, već jedino da ne vrijeđa inteligenciju javnosti. Novinaru bi trebalo dati nagradu na dobro postavljenim pitanjima, šteta što na kraju teksta nije mogao dati i svoj zaljučak iz razgovora.

A tržišna ekonomija je jasna – tko ne zarađuje propada, ide u stečaj i gotovo. S gubitkom može poslovati jedino državna firma. A građevinske firme, daj molim te, sve one jako dobro zarađuju bez obzira čije su.

Hrvatskoj je još jedino ostalo more, nešto zemlje i HRT. Pa nećete nam valjda i to oduzeti (prodati, uništiti…) ?

mtm, mislim da ste sami rekli pola odgovora na pitanje: baš zato što su uložili godine truda i zavidne novce, ne žele tek tako odustati. i dalje se nadaju da će se kod nas uspostaviti tržišni uvjeti, bar na razini u kojoj vladaju u bugarskoj i kazahstanu, ako se već više ne možemo ni mjeriti sa zemljama kao češka.

a da odlaze, odlaze i te kako u mnogim branšama. mene osobno užasava ta sve veća izolacija u kojoj je sve jača moć šerifa azijatskog socijalnog mentaliteta.

gdje je na svijetu formula 1 nekomercijalni program?! pa ona je i nastala iz reklama i radi reklama, kao i svi profesionalni sportovi.

Zar nije očito da ipak nešto ne rade dobro – sad izbacuju sapunicu zbog loše gledanosti, prijeti im ukidanje koncesije zbog neprimjerenog sadržaja. Šta će biti sljedeće?

New Report

Close