Male banke

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Šta mislite koja od manjih banaka može imati u kratkom roku nagli rast , pitam čisto iz špekulanckih razloga.

Hvala pozdrav svima

19.04.2006. 19:42, znam kako:

PD_Web, 20.04.2006. u 05:14
pozdrav svima, ma intresira me malo oko ovih malih banaka , u rh u zadnje vrijeme one zaista idu gore i postale su pravi mali rudnik zlada , zadnji slučaj smo imali ulaskom Generali osiguranja u podravsku, a nećemo zaboraviti ni to da će KD investement ući izgleda na hrvatsko tržište životnih osiguranja, a uroherc misli uzei još jednu malu banku , što mislite o tome. Meni se o čini jako interesantnim, ušao sam na ovaj forum da malo pogledam vaša mišljenja nakon što sam ulovio te informacije.

MOLIM KOMENTAR

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

Šta mislite koja od manjih banaka može imati u kratkom roku nagli rast , pitam čisto iz špekulanckih razloga.

Hvala pozdrav svima

Po meni najvećje izglede ima CEBA, za GKBA sam isto uvjeren da se jo isplati kupovati na ovima razinama i to sve do zvanične objave cijene prodaje od strane HNB. To ti je za mene trenutno odlična špekulacija na kratki rok.CEBA-R-A danas zadnja na 1044,99 a povlaštena na 750. ***obrisano***.[smiley2]

imaju ti sve male banke veliek ribe dolaze , eurohrcje još gladan , kd investement,

Euro Daus za dionicu KBZ-a nudi 210,46 kuna

Šta mislite koja od manjih banaka može imati u kratkom roku nagli rast , pitam čisto iz špekulanckih razloga.

moje mišljenje je da je CEBA Povlaštena trenutno najpotcjenjenija bankarska dionica,izdana je u relativno maloj seriji od cca 62oookom. -posluje pozitivno i na neki srednji rok mogla bi se pokazati kao odlično ulaganje
-ispod je 2 nominale,a dovoljno je pogledati po koliko nominala se prodaju banke u okruženju
-posluje pozitivno,za 1.kvartal je iskazala doduše malo manji prihod od očekivanog,ali to bi se kroz godinu moglo bez problema izbalansirati

Po meni cjelokupno bankarsko tržište očekuju teži dani.
Ajmo biti realni ,prvo po čemu se banke gledaju je njhova profitabilnost – dobit ( na sranu vijesti o možebitnim prodajama.. ).
Ako smo se tu složili , treba reći da zadnje mjere koje je donio HNB ( a pooštrava ih konstanntno ), su dovele di toga da danas imamo neobičnu situaciju na jednom od najrazvijenijih bankarskih tržišta među tzv. tranzicijskim zemljama – dok sve češče viđamo da banke počinju reklamirati štednju ( zaduživanje vani postalo je preskupo ) , gdje su kamate čak 6 ili više %, s druge strane znamo da u isto vrijeme puštaju Retailu plasmane po kamatama 3-5% ( stambenjaci i auto krediti ) , te nešto veće kamate za nenamjenske kredite ( 7-9% ). Istina je da banke zarade nešto na naknadama ali i one su sve manje zbog stalnog pritiska konkurencije ( u stambenjacima skoro da ih i nema ).Ne treba biti preveliki stručnjak pa vidjeti u čemu se tu radi, daleko od toga da banke neće biti profitabilne, ali sumnjam da ima mjesta daljnjem povečanju ionako velikih profita.Naravno da se bankarsko poslovanje ne svodi samo na Retail( … ).
Treba imati na umu i još jednu činjenicu , na tržište kod nas upravo ulazi još jedan veliki igrač , francuski SG, riječ je o velikoj bankarskoj grupaciji sa dugom tradicijom ( osnovao ju Napoleon u mjestu zvanom – Corleone !? ). od toga če koristi imati prvenstveno građani, a postojeće banke če doboti samo još jednog velikog konkurenta sa kojime i te kako treba računati.
Inspiracije HPB o njihovom rastu također ne treba zanemariti.
U cijeloj toj situaciji jasno je da velike banke imaju više manevarskog prostora za razliku od malih , međutim po meni je sigurno samo jedno – dosadašnje premije i zarade u dionicama bankarskog sektora teško da možemo očekivati i u budučnosti.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ja ipak mislim da tu ima još dosta “mesa” s obzirom da u nas bankarski biznis nije ni u pola na nivou zapadne europe, po ponudi i kamatama, te još ubijek dosta građana niti tvrtki ne mogu dobiti kredit. Što konkurencija bude žešća do kredita će biti lakše doći, a s povećanjem plasmana automatski dolazimo i do povećanja profita.

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]


Ja ipak mislim da tu ima još dosta “mesa” s obzirom da u nas bankarski biznis nije ni u pola na nivou zapadne europe, po ponudi i kamatama, te još ubijek dosta građana niti tvrtki ne mogu dobiti kredit. Što konkurencija bude žešća do kredita će biti lakše doći, a s povećanjem plasmana automatski dolazimo i do povećanja profita.

Tu se u potpunosti ne slažem, jedino se slažem da dosta tvrtki još ne može dobiti kredit, jer su banke ( još uvijek ) okrenute stanovništvo zato tu vide sigurnije plasmane i veću dobit.
Danas praktički svatko tko je zaposlen ( u nekim bankam čak i ako je zaposlenje na određeno ) može ostvariti pravo na kredit.
Što se tiče proizvoda i usluga , mislim da smo u rangu sa zapadnom Europom ( barem što se ponude tiće).
a konkurencija je kod nas i te kako žestoka….

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]


Po meni cjelokupno bankarsko tržište očekuju teži dani. Ajmo biti realni ,prvo po čemu se banke gledaju je njhova profitabilnost – dobit ( na sranu vijesti o možebitnim prodajama.. ). Ako smo se tu složili , treba reći da zadnje mjere koje je donio HNB ( a pooštrava ih konstanntno ), su dovele di toga da danas imamo neobičnu situaciju na jednom od najrazvijenijih bankarskih tržišta među tzv. tranzicijskim zemljama – dok sve češče viđamo da banke počinju reklamirati štednju ( zaduživanje vani postalo je preskupo ) , gdje su kamate čak 6 ili više %, s druge strane znamo da u isto vrijeme puštaju Retailu plasmane po kamatama 3-5% ( stambenjaci i auto krediti ) , te nešto veće kamate za nenamjenske kredite ( 7-9% ). Istina je da banke zarade nešto na naknadama ali i one su sve manje zbog stalnog pritiska konkurencije ( u stambenjacima skoro da ih i nema ).Ne treba biti preveliki stručnjak pa vidjeti u čemu se tu radi, daleko od toga da banke neće biti profitabilne, ali sumnjam da ima mjesta daljnjem povečanju ionako velikih profita.Naravno da se bankarsko poslovanje ne svodi samo na Retail( … ).

Ništa od navedenog nema veze sa cijenom banaka u Hrvatskoj. Koliko su profitabilne banke u Hrvatskoj govori vam prodaja HVB-a za 4,5 puta većom cijenom od BV-a.

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Istina je to sto navodite kolega Smart, medjutim nijedna od malih banaka nisu Splitska banka ( koliko vidim i njezin fin.izvjestaj je uljepsan za prodaju ). Tako da drzim da je kolega Plavi potpuno u pravu. Vama i ostalim kolegama ostaje da izvucete maksimum iz sadasnje konjukture bankarskih dionica.
Na kraju mala digresija: htjedoh postati dionicar PBZ-a, kad me zatece vijest da nece biti isplate dividende ( tj da ce biti simbolicna ). Pa sto ce mi dionica koja ima toliku dobit a ne zeli udijeliti saku dukata nama ostalima. Stoga odlucih se ne druziti s takvim ljudima.[smiley7][smiley7][smiley7]

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

New Report

Close