Ništa od dividende 🙁
Meni se čini da adris umjesto dividende, izvlači novce preko kredita s 5 postotnom kamatom. Tako zaobilazi ostale dioničare u isplati. Jasno je da maistra može na tržištu povoljnije kamate naći.
CERP (Centar za restrukturiranje i prodaju) je ušao u TOP 10 dioničara Maistre, kupivši 13.832 dionice.
Što znači ulaganje od Republike Hrvatske vrijedno više od 4 milijuna kuna u dionicu MAISTRE
Kolega, to je CERP konačno knjižio sve neotplaćene dionice u svoju korist … dugo im je trebalo, obzirom da su ugovori 'istekli' krajem prosinca 2018 godine ….
[/quote]
Samo da ne krenu prodavati,ma ne vjerujem da bi
Samo da ne krenu prodavati,ma ne vjerujem da bi
Nitko racionalan neće prodavati zato što Interkapital kupuje apsolutno sve dionice koje se daju na prodaju po 302 kune. Evo ovaj tjedan su prešli 100.000 dionica u njihovom vlasništvu (cca 1% kapitala Maistre) te i dalje otkupljuju držeći umjetno cijenu u rangu 300 – 320 kuna, što je smiješna cijena za tvrtku koja ima daleko bolje ekonomske pokazatelje od konkurencije.
Meni se čini da adris umjesto dividende, izvlači novce preko kredita s 5 postotnom kamatom. Tako zaobilazi ostale dioničare u isplati. Jasno je da maistra može na tržištu povoljnije kamate naći.
[/quote]
jako dobro bravo koliko je vremena trebalo da netko ovo kaze , 2.a zbog cega se ovoliko investira ?
da vidimo koliko ce trebati vremena da se dođe do odgovora
normalno investira se zato da bi se povecala profitabilnost ali i zato da bi ——‘
Je li bolje kupovati maistru kroz adris?
Prema mojim procjenama, mislim da cemo Maistru sa rezultatima za Q3 gledati na nevjerovatnoj jednoznamenkastoj P/E razini za tursite koja nije videna tamo jos od 2013 godina, ili ti ex Bakicevog doba:)
stvarno su napravili dobar posao…
posebno sto je mene nagnalo da udem u ovu poziciju(i okrenem misljenje) je smanjenje prevelikog duga, vrhunsko poslovanje u pred i post sezoni(nitko nema takvo u RH), i kad zapravo kad pogledam svake godine sam tamo gost u predsezoni:)
steta malog FF i vecinskog koji kupuje dionice sa vise racuna da prijede 95%
osobno igram na to da ce netko poremetiti ovo mirno odrzavanje na 300 kn koje je sa Q3_2019 postati lakrdija sa PE ispod 10%
povecanje neto dobiti u razdoblju 2017-2019 ce biti nevjerovatnih 220-250%
[/quote]
jako dobro bravo koliko je vremena trebalo da netko ovo kaze , 2.a zbog cega se ovoliko investira ?
normalno investira se zato da bi se povecala profitabilnost ali i zato da bi ——'
[/quote]
… se izvlacila dobit preko izvodjaca radova.
stvarno su napravili dobar posao…
posebno sto je mene nagnalo da udem u ovu poziciju(i okrenem misljenje) je smanjenje prevelikog duga, vrhunsko poslovanje u pred i post sezoni(nitko nema takvo u RH), i kad zapravo kad pogledam svake godine sam tamo gost u predsezoni:)
steta malog FF i vecinskog koji kupuje dionice sa vise racuna da prijede 95%
osobno igram na to da ce netko poremetiti ovo mirno odrzavanje na 300 kn koje je sa Q3_2019 postati lakrdija sa PE ispod 10%
povecanje neto dobiti u razdoblju 2017-2019 ce biti nevjerovatnih 220-250%
Potpisujem kolega!
Još ako uzmemo u obzir fenomenalne ocijene gostiju koji se iz godine u godinu vraćaju, vrijednost brenda (da ne spominjem Rovinja) nastavlja konstantno rasti.
[/quote]
normalno investira se zato da bi se povecala profitabilnost ali i zato da bi ——'
[/quote]
… se izvlacila dobit preko izvodjaca radova.
[/quote]
cista petica bravo bravo ___ koliko treba vremena