Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
MAIS | 44,60 | 1.115 | 25 | 44,60 | 45,40 | -2,62% |
evo, već par dana AZ pojačava, za cca 400 komada, a pred 15ak minuta nam je netko skinuo 1400 komada i dosegli smo 200kn..izgleda da su čuli da ide dokap pa bolje da kupe skupo dok se još može;)
pacijenti, ja čuvam lovu za jeftini dokap po cca 100 kn :)) kome ćeš vjerovati ako ne provjerenim informacijama od provjerenih ljudi na forumu
ove godine bio sam usao u nekoliko dionica pristojnih izgleda, samo mais odmah dao rezultate kroz cijenu dionice i ne prestaje, i to kakve? tuho i plag su bile duplace, skoro triplace u mom portfelju ali sam ipak cekao za to postici. sto je to tako dobro a skriveno u fundamentima mais? a ako nije, do kada ce kupnja biti ovako nezaustavljiva i da li slijedi zastoj ili da li slijedi ispuh? u svakom slucaju lijepo kao slijepa kokos ovako ubosti zlatno zrno.
Usporedba fundamenata maistre i ostalih relevantnih turista (Rivp, Plag, Lrh) kaže da još ima mijesta za rast
Kad je izaslo izvjesce s konsolidiranim Imperialom (4q) pisao sam da nemogu vjerovati da trziste nije reagiralo. Takoder sam ocekivao da ce odradit veliki prinos i bez prodaje tdra ali ovoliko nisam mislio.
Pored fundamenata tu je i sjajno okruženje u kojem se Maistra nalazi. Počelo je kupnjom hotela Hilton Imperial u Dubrovniku, nastavilo se s obnovom hotela Adriatic u Rovinju koji se treba otvoriti za koji dan, zatim prodaja TDR-a, trenutni booking između 95-100%, izgradnja potpuno novog hotela Park na jesen i najava novih akvizicija. Summa summarum, cijena dionice je opravdana!
@Igor9 – slazem se u potpunosti..doduše, jedan dio rasta je špekuliranje na novac od TDRa, iako tu ne vidim smisla, ali ovu dionicu ćemo gledati i na većim razinama, pogotovo ako se pogledaju ostali turisti koji pikiraju high-end turizam..
Nebih rekao da je špekuliranje na novac od TDR-a. Pa sam Vlahović je naglašavao da će novac od prodaje TDR-a uložiti u turizam. Slijedom toga, logično je očekivati da će to učiniti upravo preko Maistre. Druga je priča to što Plinio Cuccurin (i Branko Zec kako čujem) želi isplatu izvanredne dividende od prodaje TDR-a. Osobno, nadam se da im to neće proći.
@Perkon: Naišli ste negdje u medijima za priču o izvanrednoj dividendi? Čuo sam čak da bi mogla ići samo za redovnu dionicu s obzirom da su tamo, ali to bi bio presedan pa mi se baš i ne čini realno.
ne može ići samo na redovne, jer svrha povlaštene i jest prednost pri isplati divke. ako je isplačuješ, MORAŠ prvo isplatiti povlaštene, ali ne moraš redovne!
@perkon – zašto bi to bilo logično? Ako oni hoće uložiti novac u turizam preko Maistra, prvo moraju upumpati lovu u tvrtku kćer – Adria Resorts d.o.o. u čijem je većinskom vlasništvu Maistra. Onda Adria Resorts mora upumpati lovu u Maistru koja je d.d. A s druge strane, mogu jednostavno uzeti ogromnu količinu novaca i za par milijardi kupiti bilokoju turističku tvrtku u RH i pripojit Adria Resortsu kao tvrtki kćeri ili ostavit pod okriljem Adris grupe..Maistra mi je suludi posrednik u toj priči, pogotovo jer ciljaju na 95% kapaciteta s 4 i 5 zvjezdica (također Vlahušić izjavljuje), dakle elita, uništavaš koncept kupovinom uhodane tvrke za srednjebuđetni turizam, a nema smisla kupiti cijelu firmu i onda joj rušit i obnavljat hotele..
@ValueWalk
Čuo sam od nekih dioničara da ih se zvalo telefonski i pitalo za prodaju redovnih izdanja jer navedena gospoda žele pribaviti što veći paket baš zbog dividende, a kasnije čak i moguće prodaje svog udjela Amerima.
@Vegaboy
Logično mi je da nastave kupovati hotele koje ne treba nužno rušiti. Dakle, elitne hotele s 4 i 5 zvjezdica koji će biti pod okriljem Maistre a ne Adrie Resortsa. Barem je tako bilo s hotelom Hilton Imperial stoga očekujem isto i u budućnosti, ako je suditi po Vaš link u kojem jasno piše da Maistra nastavlja širenje poslovanja u segmentu s 5 zvjezdica.
P.S. Mislim da ste htjeli napisati Vlahović jer koliko mi je poznato, Vlahušić je gradonačelink Dubrovnika.
LP