Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
MAIS | 44,60 | 1.115 | 25 | 44,60 | 45,40 | -2,62% |
@lopina – naravno da se igramo s vatrom, to je poanta burze, neko se ogrije a netko opeče, ili kako bi vi rekli, neko pije pelin, a neko med, jel tako?
Kao što sam već rekao, pitanje nije da li oni to mogu. Mogu. U svakom trenutku, oni imaju novaca kupiti bilošto u RH. Al u duhu rasprave, moje pitanje vama je onda – zašto su nudili 90? Iz dobrote srca koje kupuje jeftino a prodaje skupo?
Pitanje je – Zašto bi? Desetina dobiti Maistre je 10 milja kuna. Što je 10 milja kuna godišnje za 6milijardi na računu? Kamata? Ako ih mogu dobit za djabe, hajd, +10milja..ako ih moraju platit 300 milja kuna, to znači da će im se ta investicija isplatit za 30 godina? Nek se utrostruči dobit i povrat je 10 godina..to je za mene loša investicija..za te pare se kupi većina državnoh udjela u ACIu po ovim cijenama, što je bolja lova nego tih 10 milja iz maistre..btw, nije druk za ACI, jednostavno ga spominjem jer mi zvuči kao nešto što je logičan razvoj prebacivanja na high-end turizam..
Ma platit će Adris i više od 2xx kn bez problema,ako se odluči na taj korak . Nema ovdje više skvizanja, to može samo ići prema gore. Tko je ostao na brodu,spašen je…
Evo naslovnica piše..
“Iako dio analitičara napominje da je turizam branša s nižom razinom povrata, poznavatelji zbivanja u hotelijerskom biznisu kažu da bi moguća Adrisova meta mogla biti i opatijska Liburnija.”
Mislim, sad smo već u divljim nagađanjima, LRH ima 300 000 dionica, po 8000 kn, to je 2,4milijarde kuna..jel imaju toliko novaca, imaju..sve su opcije otvorene..ne treba se s time zamarat jer bi morali biti u glavama uprave, bolje čekati kraj duuuugog toplog ljeta, nove rezultate i novi rast, a vrijeme će pokazati jesmo li bili u pravu..
@vegaboy
Mislim da im LRH nije meta, jer jednostavno ne vidim ih u njihovom konceptu. Maistra želi hotele sa 5 zvjezdica na najboljim lokacijama. Opatija je super lokacija, ali hoteli su 4 zvjezdice. Previše zvjezdica za rušenje, premalo za njihov koncept – najveći luksuz.
@lopina
Todorić i Vlahović su malo drugačiji gospodari, barem ja tako vidim
@Igor9
Slažem se, mislim da se LRH mozda ne uklapa u njihove planove, samo pokazujem da će se slijedećih dana pisati o svemu i svačemu što bi adris mogao kupiti, a sve opcije su otvorene je trebalo značiti da za svaku od tih opcija imaju love, ne da će ići za tim..treba gledati firmu u koju smo uložili vjerujući u rezultate, a ne odmah razrađivati priče i pričice što će bit s lovom od TDR..
Tako je, ako je Adris poznat po čuvanju novaca, zašto bi ga sad išli razbacivat kao pijani milijarderi, samo to želim naglasiti. Sve je moguče, ćak i da kupe KSST, ali ne vjerujem u te opcije
S obzirom da je novac od prodaje išao u Adris, a da je Maistra zadužena kod Adrisa, prvo što mi pada na pamet je debt to equity swap. Ne znam po kojoj cijeni, ali to je i rizik za ovu dionicu. Iznad 90 kuna nisu plaćali na burzi
Kako mozes usporedjivat vupik sa maistrom?vupik posluje u minusu.u RV se prica da uzimaju Hotele Maestral
ne uzimaju, da su htjeli dali bi ponudu već na zadnja 2 natječaja za HNST jer su keš imali na računu
S obzirom da je novac od prodaje išao u Adris, a da je Maistra zadužena kod Adrisa, prvo što mi pada na pamet je debt to equity swap. Ne znam po kojoj cijeni, ali to je i rizik za ovu dionicu. Iznad 90 kuna nisu plaćali na burzi
Ponovno se vraćamo na isto pitanje – što se promijenilo? Dakle, pred dva dana su im bili dužni, Adris je imao 2milijarde na računu, ali nisu išli u takav manevar, ali sada su stvari potpuno drukčije, imaju 6milijardi na računu i sad moraju pod svaku cijenu naplatiti taj dug?!? Dajte ljudi, da, moguće je, ali ništa više danas nego u zadnjih godinu i nešto od ponude..čak bih rekao da je sad manja vjerovatnost za nekakvu naplatu dugova jer im netreba novaca..
na temi turistički sektor se razvila diskusija o sljedećoj meti, a možda joj je mjesto ovdje. ja mislim da će akvizicija biti na jugu, ili HMST (kad se raspiše suvisli natječaj) ili HTPK ( kad FGS očisti probleme). Hilton im nije dovoljan za regiju Dubrovnik, a tamo je sve drugo zauzeto
Meni nije jasno jel pišemo zato da pišemo (bezveze) il pišemo smisleno. Maistra želi hotele sa 5 zvjedzdica ili hotele na super lokacijama koje može srušiti. Dakle nikakva Korčula, možda Maestrali ako ih dobiju povoljno da ih mogu srušiti, iako ne znam koliko je njihova pozicija u Dubrovniku atraktivna.
Meni nije jasno jel pišemo zato da pišemo (bezveze) il pišemo smisleno. Maistra želi hotele sa 5 zvjedzdica ili hotele na super lokacijama koje može srušiti. Dakle nikakva Korčula, možda Maestrali ako ih dobiju povoljno da ih mogu srušiti, iako ne znam koliko je njihova pozicija u Dubrovniku atraktivna.
svaki hotel se može preurediti u 5 zvjezdica, bitna je strategija širenja po Hrvatskoj i cijena koju su spremni platiti