Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
MAIS | 44,60 | 1.115 | 25 | 44,60 | 45,40 | -2,62% |
Lijepo, lijepo! Kvalitetni eventovi izrazito su važni za popunjavanje turističkih kapaciteta, pogotovo u pred i postsezoni. Nakon Red bull air race-a još jedan kvalitetan event i lijepa godina pred Maistrom(moje osobno mišljenje)! Samo tako nastavite 😀
Nije nagovor ni na kupnju ni na prodaju navedene dionice.
Telegram
Doznajemo da bi se ova zgrada na Trgu bana Jelačića uskoro mogla preurediti u hotel s pet zvjezdica
Adris grupa planira zgradu Croatia osiguranja na uglu Trga i Praške prenamijeniti u luksuzni hotel
JELENA VALENTIĆ 26.05.2015 210 2
trgglavna
borkudin
Posljednjih nekoliko tjedana po Zagrebu se intenzivno priča da bi zgrada Croatia osiguranja na Trgu bana Jelačića mogla postati luksuzni hotel. Kako doznajemo od izvora bliskog upravi te osiguravajuće tvrtke, čini se da su gradske glasine točne. Ako se finaliziraju dogovori koji upravo traju, uglovnica između Trga i Praške, građevina arhitekta Ignjata Fischera, bit će prenamijenjena u hotel s pet zvjezdica.
Prema trenutačnom stanju stvari, hotel bi trebao imati 3200 kvadrata. No, doznajemo, u tijeku su pregovori i o otkupu susjedne zgrade u Praškoj koja je danas u vlasništvu Hrvatske poštanske banke. Kako se sada čini, postoje ozbiljni prijepori oko cijene te dodatne nekretnine koju investitori priželjkuju pripojiti budućem hotelu. HPB, čini im se, traži previše novca.
Podzemni hodnik s pokretnim trakama
U sklopu projekta planira se i gradnja garaže. S hotelom bi, objašnjava Telegramov izvor, bila spojena podzemnim hodnikom kojim bi gosti prolazili pokretnim trakama kakve se obično postavljaju na velikim aerodromima. Hotel planira otvoriti istarska Adris grupa, kompanija koja je u ožujku prošle godine kupila Croatia osiguranja
Pozdrav!
Primjetio sam danas da nema više naloga na kupnji po cijeni 90.50 kn.
Pitanje za forumaše: Možemo li možda uskoro očekivati javnu ponudu Adrie resorts d.o.o. za preuzimanjem Maistre s obzirom na aktualnu prodaju TDR-a?
Zadnja ponuda za preuzimanjem bila je u ožujku 2013. godine. Vaš link
Hvala, LP
Adris više nema nikakvog rezona baviti se duhanom
U prezentaciji u siječnju 2015. dioničarima Adrisa pokazano je da turistički biznis grupe, Maistra, raste 8 posto godišnje. Lani su zaradili 99 milijuna kuna a do 2017. imat će 95 posto kapaciteta u razini 4 i 5 zvjezdica. U prehrambenoj industriji Cromaris su u 6 godina digli na peterostruki rast, s prihodima od 284 milijuna kuna, a Croatia osiguranje donosi im 3,2 milijarde kuna godišnje. Istovremeno, ukupni prihod TDR-a u 2014. bio je 1,3 milijarde kuna, 4,4 posto manji nego godinu ranije. Prodaja cigareta pala je 9 posto. Legalno tržište se od 2008. drastično smanjilo,trošarine u Hrvatskoj u istom razdoblju narasle 89 posto, u Srbiji 133 posto a u BiH za 203 posto. Adris više nema nikakvog poslovnog rezona ostati u duhanskom biznisu.
Pametnom dosta!
zašto bi adris prelijevao dio novca u MAIS kad oni čvrsto stoje na svojim nogama i grabe prema gore? Ima boljih prilika za kupnju od tvrtke koja ti već nosi dobit bez da ulažeš novac u nju, ako se stvarno hoće širit, ja bih prije rekao ACI ili dalje u osiguranje..
@vegaboy
Prije bih rekao da Maistra čvrsto stoji na Adrisovim nogama koji je danas to što je upravo zbog TDR-a i njegovih zlatnih godina. Naravno da grabe prema gore kad su tolike novce uložili i k tome još najavljuju daljnje investicije.
Zašto su/bi dali javnu ponudu za preuzimanje ne znam. Možda zato što se žele riješiti malih dioničara po trenutno niskoj cijeni da im kasnije ne budu trn u oku. Probali su po 90.50 kn i nisu uspjeli, možda je vrijeme za novi pokušaj.
Nije Adrisu problem kupiti spomenuti ACI niti osiguranje, a bome još manje ponuditi 200 kn po dionici dioničarima Maistre.
@perkon – pa to i ja kažem:
a)maistra čvrsto stoji na svojim nogama, kao dijete koje se usamostalilo, samo što ti ovo nosi ogromnu lovu kroz tvoj visok udio
b)smisao istiskivanja malih dioničara bi bio jedino to – da bi ih istisnuo/da ti ne smetaju..
Ali to su mogli i prije, da ponude 250kn po dionici, kupnja svih preostalih dionica bi ih koštala 300milja kuna, a prema zadnjem izvješću (prenosim novine, nisam pratio) su imali 2,5milijardi na računu..mislim, što se promijenilo? Imali su 7 puta više novaca nego što im je trebalo, a sad imaju 20 puta više? To je još uvijek 40milijuna eura da ti netko ne jede 10% kolača? Po meni bi to bila loša investicija, za 300 milja kuna se u hrvatskoj može kupiti puno toga što nosi veću dobit od 10% maistre..
Bravo vegaboy, to ja isto pokusavam reci, ne vidim smisla u ulupavanju novaca u ostatak maistre. Naravno i to se moze dogoditi, ovo je samo moje misljenje
@perkon – pa to i ja kažem:
a)maistra čvrsto stoji na svojim nogama, kao dijete koje se usamostalilo, samo što ti ovo nosi ogromnu lovu kroz tvoj visok udio
b)smisao istiskivanja malih dioničara bi bio jedino to – da bi ih istisnuo/da ti ne smetaju..
Ali to su mogli i prije, da ponude 250kn po dionici, kupnja svih preostalih dionica bi ih koštala 300milja kuna, a prema zadnjem izvješću (prenosim novine, nisam pratio) su imali 2,5milijardi na računu..mislim, što se promijenilo? Imali su 7 puta više novaca nego što im je trebalo, a sad imaju 20 puta više? To je još uvijek 40milijuna eura da ti netko ne jede 10% kolača? Po meni bi to bila loša investicija, za 300 milja kuna se u hrvatskoj može kupiti puno toga što nosi veću dobit od 10% maistre..
Za HRDH su u dobrovoljnoj ponudi plaćali 75 kn.
Za Maistru 90,05 kn a cijena na tržištu je bila oko 60.
BV je ispod 100,nominala je 0,Maistra je u raljama Adrisa jer su kratkoroćne
obveze nenaplative iz tekućeg poslovanja,pa scenarij BELJE i VUPIK lako moguć.
Igrate se sa vatrom,jer dokapitalizacija na temelju kratkoroćnih potraživanja,a zatim i skvizanje po cijeni koju će odrediti ADRIS.
I zašto vi smatrate da je ADRIS toliko blesav da će vam za MAISTRU platiti
2xx kn,ako mogu kupiti jeftinije.Adris kupije najjeftinije što može i prodaje najskuplje.Radi toga i je ovako uspješan!!!!
Kako mozes usporedjivat vupik sa maistrom?vupik posluje u minusu.u RV se prica da uzimaju Hotele Maestral
@vegaboy
Slažem se s Vama. Da se razumijemo, ne zagovaram nikakvu javnu ponudu, samo sam pitao s obzirom na trenutna zbivanja možemo li to očekivati. Jasno da je bolje odradit neku konkretnu akviziciju nego kupiti ostatak Maistre. I vjerujem kako će do kraja ove godine biti određenih akcija po tom pitanju.
LP