MAISTRA je opasna zona!!!!!!
adris ima financijski top i ako vlaho malo olabavi pa još dopusti malo ulazak kapitala kao pomoć imat će najveći potencijal kupnje za sve
a držanje love u banci ako dolazi do panike a sve smo bliže blokadi za dobivanje
kredita je isto reskir ..
sve je moguće a hotelski biznis i zemljište će ipak ostati kao dionica a to neće nitko odnjeti iz Hrvatske ..
Rovinj
skup unwto-a
ugostit ćemo 300 ministara i čelnika iz turizma,gledat će nas cijeli svijet
ovi koji dolaze valjda će boravit u 5 zvjezdica
MAIS-R-A
137,20 137,20 137,20 137,20 137,21 144,98 1 komad 137,20 -3,54%
šta više napisati nego sram…
mais-r-a pe 12,04 ev/ebitda 4,84
http://www.tportal.hr/biznis/kompanije/365616/Maistra-u-investicijskom-zamahu-od-1-4-milijarde-kuna.html
mais-r-a pe 12,04 ev/ebitda 4,84
Ev/ebitda 4,84 – od kuda vam taj podatak?
Maistra gotovo udvostručila prihod u 10 godina[/url]
Turistička kompanija Maistra iz sastava Adris grupe u ožujku ove godine obilježit će deset godina poslovanja, tijekom kojih je investirala gotovo 3 milijarde kuna čime je znatno unaprijedila radne procese, povećala zaposlenost, podigla kategoriju objekata i gotovo udvostručila prihod, sa 400 milijuna kuna na 770 milijuna kuna.
Vidim da su skoro svi turisti usli u crobex, a maistra je izvan svakog fokusa.
Meni izgleda da trziste nije prepoznalo zadnje izvjesce i koji ce zapravo efekt Imperial donjeti ove godine buduci da je transakcija u 4Q. Nemogu tocno skontat koliko je placen, niti u ATPL niti u MAIS. Ali svakako novine nisu daleko. Pretpostavljam da je cijelo povecanje goodwilla (46mil) od Imperiala tako da bi ja ugrubo rekao da je cak bilo vise od 200 mil. Uglavnom od 170-180 000 eura po sobi. Jeli skupo ili nije, svatko treba za sebe odlucit. Po meni nije. Radi se o najboljoj lokaciji u najskupljem gradu. Proguglajte ako neznate gdje se tocno nalazi. Mislim da bi ATPL tesko prodala i po vise da im nije stiska.
Uglavnom, ako uzmemo ttm (3Q/14)Imperiala imamo prihode 58mil i EBITDA 16,3mil. Nisu 100% tocni jer nisu jos izbacili izvjesce. Kao sto sam vec negdje napiso ocekujem da ce Dubrovnik daleko najvise profitirat od jacanje britanske funte, a gosti iz UK imaju najveci udio u ovom hotelu, iako nemam tocan podatak o koliko se tocno radi. Tako da ocekujem za ’15 prihode od 65mil, povecanje EBITDA marze na 32%, da bi dobili EBITDA od cca 20,8 mil. Samo to bi na razini grupe bilo povecanje od cca 7%. Mali mi je problem da nikad nisam bio u Vrsaru tako da mi je tesko napraviti pravu sliku o stanju cijele grupe. Nadam se da ce netko pridonjeti raspravi koji je upoznat s tim dijelom.
Ja cu uzeti povecanje prihoda od 5% na razini grupe, sto je mozda premalo uslijed proslogodisnjem povecanju kategorije + sto se svi nadamo boljem vremenu. Znaci dosli bi na 840 mil prihoda bez imperiala, uz zadrzavanje 37% ebitda marze to je 311mil. Ukupno s imperialom 905 mil prihoda i 332 EBITDA. U ovom trenutku nadam se da ce mnogi vidit da je to doslo jako blizu RIVPa po prihodima i mozda cak preuzimanje 1. mjesta po EBITDA. Mislim da bi prodaja TDR-a moglo dodatno ubrzat rast.
U skladu sa zadnjem izvjescu MAIS je s ukljucenjem Imperiala zapravo “trebala” biti na trenutnom EV/EBITDA 8,6. Neznam tocno kako je to provedeno s LRH i portorozom ali nisam usporedivo zbog prodaja dijela imovine.
U ovom trenutku MAIS je moj prvi konj (turista) za ovogodisnju utrku (ako izuzmemo mogucu prodaju LRH). Uz gore navedene uvjete i bez prodaje TDR-a prvi target za 14.2.16 mi je 197kn. Drugi i treci su dosta daleko 😀
Lijep pozdrav svima