MAIS (MAISTRA d.d. za hotelijerstvo i turizam)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MAIS (MAISTRA d.d. za hotelijerstvo i turizam)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 23:26
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
MAIS
44,64
61.823
1,385
44,20
45,80
2,27%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

nagađam da su skupili onih 50 000 kom. provućenih prije objave ponude + još nešto sitno,kad se zbroji dobiješ “uspješno provedenu ponudu”
i naravno sljedi još barem jedna da se potvrdi “uspješnost”
samo se nezna kad i po kolliko a strpljivi će biti dodatno nagrađeni[emo_namigusa][emo_smijeh]

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

sakupili su 536235 komada,
111- tisuća od države
77- tisuća od zabe
50- tisuća sgsb
17-raifica
16-sambriš ruža
25 hipo banka
sa još 3 ponude ne sakupe toliko jer su ostali samo mali dioničari sakupili su 4 posto a treba im još 6,1 a više od polovice im prodale samo banke i država[emo_palacg][emo_euro][emo_kuna]

gotova je priča sa maisom. udruga malih dioničara je preporučila svojima da ne prodaju i fino ih je zeznula.zubar prodanov nije baš informiran šta slijedi poslije ponude,pa sad može svoje dionice staviti u oglas u butigu.

veliki dio dionica mais i još nekih turističkih kompanija su ustvari neotplaćene dionice jer se nije moglo upisati više ugovora sa popustom tako da se te dionice niti ne mogu prenijeti bez odluka hfp-audia.

a tko savjetuje kralja kladionica ćorića ?
03.05.2013 > T: 29.04.13 Pros. cijena: 84,20
RB Dioničar Broj %
1. ADRIA RESORTS D.O.O. 9.735.427 88,95%
2. PRODANOV RISTO 66.499 0,61%
3. ISKRA BERISLAV 12.221 0,11%
4. TOMIĆ MLADEN 8.748 0,08%
5. SAMBRIŠ RUŽA 8.682 0,08%
6. NAVA BANKA D.D. ZAGREB 6.500 0,06%
7. SORIĆ ZORISLAV 6.451 0,06%
8. STARIĆ DRAGO 6.320 0,06%
9. ANTOLOVIĆ MIRNA 6.126 0,06%
10. ĆORIĆ DANKO 6.000 0,05%
UKUPNO 9.862.974 90,12%
Ispali iz Top 10:
AUDIO/REPUBLIKA HRVATSKA
ZAGREBAČKA BANKA D.D.
SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D.
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D.
ZAGREBAČKA BANKA D.D.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

sakupili su 536235 komada,
111- tisuća od države
77- tisuća od zabe
50- tisuća sgsb
17-raifica
16-sambriš ruža
25 hipo banka
sa još 3 ponude ne sakupe toliko jer su ostali samo mali dioničari sakupili su 4 posto a treba im još 6,1 a više od polovice im prodale samo banke i država[emo_palacg][emo_euro][emo_kuna]

sve se odvija po pretpostavljenom scenariju
slažem se da će do preostalih dionica doći puno teže a nisu ni blizu 95%
vidim da su se počeli već i javljati neki kojima je žao što su prodali
pa aludiraju na pad cijene u odnosu na ponudu
pa navalite gospodo,samo količine su jaaaaaaako ograničene
možda bi bilo mudro pokupit tu “mizeriju” prije nego li vas adrs ili netko drugi preduhitri
sad je valjda i najvećim skepticima jasno da će biti još ponuda a o visini tih ponuda možemo samo nagađat,pitanje je samo koliko će biti veća od prošle
osobno očekujem 120-140 kn a možda nas ugudno iznenade s obzirom na evidentan neuspjeh ponude bez obzira koliko se netko trudio dokazati suprotno[emo_namigusa][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

MAIS ima odličnu podlogu za daljnji razvoj, a ono što nedostaje je vizija koja nudi iskorak iz vezivanja uz destinacije. MAIS tek čeka u narednim godinama pravi iskorak u vodeću turističku kompaniju. Ja sam se odlučio ostati unutra ne zbog preniske ponude već zbog potencijala.
I oko ARNT je bila slična priča, a danas se trguje po vrlo zanimljivim cijenama 🙂

Ideje naše benzin Vaš!

blecki očito ga savjetje netko tko zna i to bolje od tebe,vjerovatno.nek se te dionice i delistiraju pa šta to ne znači da će vrijedit manje, tj uz takva ulaganja vrijede samo više[emo_plazi]. a zubar vjerovatno trguje dionicama duže nego ja i ti zajedno! na kraju krajeva on ima 60 tisuća komada a koliko si ih ti kao stručnjak [emo_naivan] imao? ako dođe do spajanja sa istt vidjet ćeš koliko vrijedi i koliko će nudit!!

Ajmo po redu:

1. mene ne treba nitko savjetovati,dapače rado dijelim savjete
2.vrlo vjerovatno je da će se delistati i da će provesti dokap putem debt/equity
3. drug risto nikad nije ni trgovao dionicama več je staru deviznu štednju iz ljubljanske banke prebacio na pbz pa u dionice jadranturista( ako to neznaš nisi baš dobro upućen u priču oko mais)
a čovjek vjerojatno u zadnje vrijeme ima i drugih problema osim dionica;evo malo njemu
http://www.hrt.hr/index.php?id=blog&tx_ttnews%5Btt_news%5D=199666&cHash=2723c84bbf
4.spajanje sa istt će se vjerojatno dogoditi,ali mali dioničari neće profitirati na njemu.i prolistaj malo unatrag postove,to je moja ekskluzivna informacija o istt koju sam objavio na forumu
5. kao špekulant cijenim one koji su odlučili ne prodati na preuzimanju po ovim cijenama,ali me nažalost iskustvo naučilo zadnjih 15 godina da sam bio u velikoj većini slučajeva u krivu kad sam tako postupao

ne vrijeđati ,nego argumentirati na forumu.to je prvo i zadnje pravilo.

blecki očito ga savjetje netko tko zna i to bolje od tebe,vjerovatno.nek se te dionice i delistiraju pa šta to ne znači da će vrijedit manje, tj uz takva ulaganja vrijede samo više[emo_plazi]. a zubar vjerovatno trguje dionicama duže nego ja i ti zajedno! na kraju krajeva on ima 60 tisuća komada a koliko si ih ti kao stručnjak [emo_naivan] imao? ako dođe do spajanja sa istt vidjet ćeš koliko vrijedi i koliko će nudit!!

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

vidi se da ste insajder u mais i dijelimo slične poglede o kompaniji.
problem maisa je u tome jer su vlasnici iz tvornice zaradili ogromnu lovu na cigaretama i cijeli biznis im stane u excell tablicu i ne shvaćaju da nije dovoljno izraditi betonske zgrade -hotele sa 5 zvjezdica već da gostu treba pružiti gostoprimstvo. a to oni sa svojim debilnim normativima,pravilima ponašanja zaposlenika i hladnoćom objekata nikako ne razumiju.i zato su lokali od šipaca puni gostiju a njihovi prazni u špici sezone.

inače još neke ekskluzivne info o mais:
počeli su ponovno vraćati lokale u zakup,nakon što su ih prije par godina sve uzeli pod sebe i pokušali napraviti neke franšize kao :gallonero
objavili su cjenike za kampove i poslije 10 mjeseca,što znači da će pojedini kampovi raditi cijelu godinu,a mnogi stalni gosti su bili jako ljuti na njih jer su ih tjerali sa paušala.

MAIS ima odličnu podlogu za daljnji razvoj, a ono što nedostaje je vizija koja nudi iskorak iz vezivanja uz destinacije. MAIS tek čeka u narednim godinama pravi iskorak u vodeću turističku kompaniju. Ja sam se odlučio ostati unutra ne zbog preniske ponude već zbog potencijala.
I oko ARNT je bila slična priča, a danas se trguje po vrlo zanimljivim cijenama 🙂

Ti spominješ neku operativnu problematiku o kojoj doista nemam pojma (toliko o insajderskim informacijama s moje strane). Dugoročno radije očekujem razvoj MAIS kroz preuzimanja i/ili spajanja te restrukturiranjem u vodeću hotelijersku kompaniju. Tradicija, know-how, poslovna i financijska snaga ADRS više su nego dobra osnova za stvaranje pravog hotelskog lanca u tzv. Adriatic regiji.

vidi se da ste insajder u mais i dijelimo slične poglede o kompaniji.
problem maisa je u tome jer su vlasnici iz tvornice zaradili ogromnu lovu na cigaretama i cijeli biznis im stane u excell tablicu i ne shvaćaju da nije dovoljno izraditi betonske zgrade -hotele sa 5 zvjezdica već da gostu treba pružiti gostoprimstvo. a to oni sa svojim debilnim normativima,pravilima ponašanja zaposlenika i hladnoćom objekata nikako ne razumiju.i zato su lokali od šipaca puni gostiju a njihovi prazni u špici sezone.

inače još neke ekskluzivne info o mais:
počeli su ponovno vraćati lokale u zakup,nakon što su ih prije par godina sve uzeli pod sebe i pokušali napraviti neke franšize kao :gallonero
objavili su cjenike za kampove i poslije 10 mjeseca,što znači da će pojedini kampovi raditi cijelu godinu,a mnogi stalni gosti su bili jako ljuti na njih jer su ih tjerali sa paušala.

Ideje naše benzin Vaš!

Ljudi meni nije jasno, dali ljudi ne citaju ili ne istrazuju ono sta kupuju???

Izvjesce adris-a 2011.g, u maistru je do sada ulozeno 2,2 MILIJARDE KUNA….

a sada mu je trzisna vrijednost cca 900 milijuna….

Pa zasto ja nebi kupio nesto za 80 kn, ako su oni to isto platili preko 200 kn!!!!

Pa zasto ja nebi kupio nesto za 80 kn, ako su oni to isto platili preko 200 kn!!!!

Samo caka je da tih 2.2 miljarde maistra treba vratit adrisu ?

Ignore : renči

Samo caka je da tih 2.2 miljarde maistra treba vratit adrisu ?
[/quote]

mislio sam 1 miljardu 🙂

Ignore : renči

New Report

Close