Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
MAIS | 44,64 | 61.823 | 1,385 | 44,20 | 45,80 | 2,27% |
Bilo je pokušaja navlačenja preko 90,00 kuna, možda ih se par upecalo, ali s par lipa iznad 90,00 kn….
Tjah, ak danas kupiš ne sudjeluješ u ponudi, ak ih imaš trčiš brzo u skdd prihvatiti ponudu do 19.
Pozdrav
Bilo je pokušaja navlačenja preko 90,00 kuna, možda ih se par upecalo, ali s par lipa iznad 90,00 kn….
navlačenja na što? tko hoće prodati može u ponudi.
Pa navlačenja cijene preko 90,00 kn, ništa bitno.
netko je navlačio cijenu preko 90kn kupujući tisuće komada???
Nije li logičnija teorija da je Adris kupovao i sad je prestao kako bi navukao da što više ljudi pristane na ponudu??
mrzim teorije zavjere
ali ipak mislim da je bilo navlačenje ne bi li se kupci navukli na kupnju preko 90,00 kn
MAIS kreće u daljnje investicije – novi hotel Park i nova marina
http://www.glasistre.hr/vijesti/pula_istra/adris-daruje-milijun-kuna-za-natkrivanje-delfina-401064
[emo_palacg]
Još jedan argument za odbijanje ponude
Maistra može graditi samo ako posudi opet lovu od Adrisa.a već sad ima milijardu kuna posuđeno.
I mislim da je bolja ideja da popune kapacitete monte mulinija i lona ,kako ih ne bi punili gostima koji dolaze preko alotmana.što je bio čest slučaj prošlih godina.
kad bi spustili cijene 20-30 % bili bi puni cijelu godinu.
Maistra može graditi samo ako posudi opet lovu od Adrisa.a već sad ima milijardu kuna posuđeno.
I mislim da je bolja ideja da popune kapacitete monte mulinija i lona ,kako ih ne bi punili gostima koji dolaze preko alotmana.što je bio čest slučaj prošlih godina.
kad bi spustili cijene 20-30 % bili bi puni cijelu godinu.
Posuđuje po super povoljnim uvjetima i vraća. U ovu priču oko punjenja ne bi se miješao jer ne znam detalje. No svakako ako se ne varam u nekom od izvješća pisalo je o rastu prosječne cijene po sobi tako da ti komentar i ne stoji. Također realno na Jadranu (a to vrijedi i za Istru) teško da možeš očekivati cjelogodišnje poslovanje kad nema adekvatnih sadržaja pa makar prodavao sobu za 1 kunu. Nekom srijedom sredinom siječnja dok pada kiša sigurno je ludilo u Rovinju i Vrsaru!!! Get real 🙂
Puno je veći problem što nisu na ZSE objavili ove planove za investicije nego u lokalnom dnevnom listu!!!
Ne kužim ,pa je li cilj bio da se cijelu godinu radi ili će hoteli sa 5 zvjezdica biti puni 3 mjeseca godišnje.
A možeš misliti kako je zanimljivo u Antaliji sredinom siječnja pa su svi hoteli sa 4 i 5 zvjezdica otvoreni i puni.
A Istra je puno zanimljivija,vjeruj mi bio sam u to vrijeme i tamo i kod nas.
Problem je što odeš u tursku 7 dana sa avionom za novac koji ti je dovoljan za dva noćenja bez doručka u Istri.A hoteli tamo su čudo.
Ne kužim ,pa je li cilj bio da se cijelu godinu radi ili će hoteli sa 5 zvjezdica biti puni 3 mjeseca godišnje.
A možeš misliti kako je zanimljivo u Antaliji sredinom siječnja pa su svi hoteli sa 4 i 5 zvjezdica otvoreni i puni.
A Istra je puno zanimljivija,vjeruj mi bio sam u to vrijeme i tamo i kod nas.
Problem je što odeš u tursku 7 dana sa avionom za novac koji ti je dovoljan za dva noćenja bez doručka u Istri.A hoteli tamo su čudo.
Pričajmo malo argumentima Antalija ima u prosječno 4 stupnja višu temperaturu ( i do 15C) i 4 sata više sunčanog vremena. Vrijeme je ugodnije. Ajmo reći da je sadržaja isto. U svakom slučaju ponuda ugođaja izgleda bolje iz perspektive gosta.
U poslovanju naš hotel ima više fiksne troškove (gledajmo samo energente i rad) nego turski. Plus nitko našima ne subvencionira niti dolazak (avio liniju) niti boravak. Turizam na Jadranu (izuzev Dubrovnika) može u najboljem slučaju funkcionirati 9-10 mjeseci u godini.