Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
MAIS | 44,64 | 61.823 | 1,385 | 44,20 | 45,80 | 2,27% |
Pozdrav, mogu li pitati (nisam nikakav stručnjak, samo mali dioničar) koji bi bio “kratki sažetak” ovog dopisa kojeg je Adria Resort objavio o preuzimanju Maistre po 90,50 kuna?
Dali to znači da sam ja obavezan prodati, ili?
ja bi baš rekao da će se skoro svi radnici javiti na ponudu,a imaju oko 10% još. mali insvestitori sa burze u maisu imaju samo do 5%.
zato je vrlo izgledno očekivati istiskivanje ili delistanje,bar kako ja to vidim.
Delistanje znači skidanje sa burze? Šta ukoliko ja ne prodam svoj udio dionica, šta se onda događa tim?
ja bi baš rekao da će se skoro svi radnici javiti na ponudu,a imaju oko 10% još. mali insvestitori sa burze u maisu imaju samo do 5%.
zato je vrlo izgledno očekivati istiskivanje ili delistanje,bar kako ja to vidim.
“obavještavamo Naslov da je društvo MAISTRA d.d. (ciljno društvo) dana 20. ožujka 2013. g. od društva ADRIA RESORTS d.o.o. zaprimilo Obavijest
od 18. ožujka 2013. g. da je dobrovoljna ponuda Adria resorts d.o.o. za preuzimanje društva Maistra d.d. odobrena rješenjem Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga.
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/wrHivE1tG6AFhe4MOGeN0g==.pdf
U prijevodu?
brkaš pojmove. kupovali su anitu ali svi sa ogromnim diskontom za godine staža.poslije je ta anita otišla na 6000 kn po dionici na burzi.
mais je nastao spajanjem i to sa ovim omjerima :
Došla obavijest na ZSE o spajanju Anite i Jadrana. Jadran 1:1, Anita 1:54, pa ispadne da je Aniti cijena oko 5.800; Maistra d.d. – tem.kap.1.119.404.750, broj dionica 10.257.393, pa dijelite.
tako da su svi radnici u debelom plusu i vjerojatno će svi prodati.
[/quote]
Skoro svi ti radnici su te dionice kupovali po bivsih 100 DEM u ono vrijeme dok je Maistra bila u puno gorem stanju nego danas! Pitaj njih dal ce prodavat za ovaj kikiriki sta nude sad kad Maistra vrijedi barem duplo vise ?
1. 100 DEM je bila osnovna cijena na koju je išlo -50% u startu, a onda još popusta ovisno o stažu tako da je većina radnika dionice plaćala ne više od 150 kn
2. ako se ne varam, dionica Maistre bila je splitana na način da se za 1 dionicu dobilo 2, tako da ako radnici sad prodaju, prodavat će s lijepim plusom!
Mogu se umješati u vašu diskusiju i pitati šta je sa dioničarom kad/ako dionica bude delistana?
dioničar i dalje ostaje dioničar, ali ne bi mogao više prodati dionice preko burze nego samo preko oglasnika ili je ponuditi samoj firmi da otkupe (ako budu htjeli)
poseban slučaj je ako skupe 95%, onda mogu preko suda otkupiti preostale dionice po pravičnoj cijeni (to bi vjerojatno bila ova koju su sada ponudili)
samo nesigurni će prodavat i nitko drugi!!!!!!! uz takvu vrjednost to je bagatela!!sjećate li se kada su još bile marke?? prije deset godina!! zar netko tu kupuje dionice da bi zaradio 30 posto za 10 godina pa tko je tu lud!!!! bleck stone ne napuhavaj priču ne znam odakle si ali ja sam iz okolice maistre i znam puno dioničara i nitko od njih neu cjenće prodavat za tu cjenu. vi koji ste novi ovdje nemojte slušat te gluposti, čekaju vas oni na bidu njima ćete prodat!!!!!!
Skoro svi ti radnici su te dionice kupovali po bivsih 100 DEM u ono vrijeme dok je Maistra bila u puno gorem stanju nego danas! Pitaj njih dal ce prodavat za ovaj kikiriki sta nude sad kad Maistra vrijedi barem duplo vise ?
1. 100 DEM je bila osnovna cijena na koju je išlo -50% u startu, a onda još popusta ovisno o stažu tako da je većina radnika dionice plaćala ne više od 150 kn
2. ako se ne varam, dionica Maistre bila je splitana na način da se za 1 dionicu dobilo 2, tako da ako radnici sad prodaju, prodavat će s lijepim plusom!
[/quote]“debeli plus” zarada 30 kn nakon deset godina[emo_vrtimise][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
a možemo se i pitati ako neki radnik ima danas dionice znači da nije htio prije par godina prodati po 380 kn ali će zato danas biti sretan da ih proda po 90 kn[emo_vrtimise][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
stvarno nije neka razlika samo 290 kn,ali 30 kn to je već jako puno[emo_namigusa]
[/quote]"debeli plus" zarada 30 kn nakon deset godina[emo_vrtimise][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
a možemo se i pitati ako neki radnik ima danas dionice znači da nije htio prije par godina prodati po 380 kn ali će zato danas biti sretan da ih proda po 90 kn[emo_vrtimise][emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
stvarno nije neka razlika samo 290 kn,ali 30 kn to je već jako puno[emo_namigusa]
[/quote]
ako je točno da je dionica nakon privatizacije splitana na 2 dijela, onda bi radnik de facto tu dionicu danas prodao (preračunato) po 181 kn…obzirom na krizu koja traje i traje, to nije ni tako malo