MAIS (MAISTRA d.d. za hotelijerstvo i turizam)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MAIS (MAISTRA d.d. za hotelijerstvo i turizam)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 23:33
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
MAIS
44,64
61.823
1,385
44,20
45,80
2,27%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

A da si nas i sebe poštedio registracije?

Mislim da je mudro pričekati, ako su spremi dati 50% onda su spremni dati i više (sad manje ne mogu)kasnije

Ideje naše benzin Vaš!

Evo sad i ovom topicu sve više novih lica….No, tako je uvijek….

Mene bi jako iznenadilo da cijena prijeđe 90 kuna jer je po toliko i ponuda. Tko bi pametan platio 10% veću cijenu??? Ponude je 50% veća od prosječne cijene što je u današnje vrijeme jako punooooo. Ako bude tako pametnih i sam ću im rado prodati po 100kn. Treba biti ponekad i realan!!!
[/quote]
znam sigurno tko bi tko i tko će platiti 100 i više kn
adrs naravno kad pokupi nešto sitno na ovoj razini tada sljedi nova
za cca godinu dana 150 ili više kn
nije ovo nikakvih 50% više od prosijeka jer je prosijek plod velike manipulacije jer je 21.12.12. provućena transakcija od 50.000 kom po 55kn
i gle čuda baš ona je značajno utjecala na prosijek
i da je ostalo nerazjašnjeno tko je i komu prodao[emo_namigusa]
realnost je da se adrs jako žuri jer zna da vrijedi bitno više od ponude i da je ova operacija isplanirana
da su ponudili 100 kn možda bi i razmislio ovako vidimo se na sljedećoj ponudi,ustvari su mi napravili uslugu
hvala unaprijed[emo_smijeh][emo_palacg][emo_cool]

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

evo sad sam našao vremena pa izračunao da bi bez one čudnovate transakcije
(50000 kom po 55kn) prosjek bio 68,50 kn
pa kad na to dodamo 50% =102,75 kn
ali kad smo mi takav narod,papak si ako nešto ne muljaš[emo_cool][emo_namigusa]
ali to im je za sada bilo previše za platit
prvo da vide koliko će po 90,50 kn pokupit
naravno tu će sigurno biti i onih 50.000 kom
čisto da se ponuda prikaže kao još uspješnije nego što će biti[emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]
e da mi je sad onaj smajlić koji se valja od smijeha
i da rezimiram kratko jer vidim da neke jako iritiram svojim komentarima
ponuda bolja od očekivane,ali daleko od fer, bez ikakve premije
i veselim se unaprijed novoj nadam se ozbiljnjijoj
negdje oko 150 kn
usprkos oduševljenju nekih koji su kupovali na razinama da mogu biti zadovoljni sa 90,5(svaka čast,čestitam)ima nas koji smo kupovali i sa večim prosjekom pa nas pokušajte razumjeti da nemožemo biti oduševljeni sa daanašnjom ponudom

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

@migra
daj ohkadi malo postaješ naporan
pozdrav

ne dajem investicijske savjete niti preporuke za kupnju/prodaju dionica!

eto migra došao je i taj dan cjena je narasla, naravno to su svi znali zar ne??? prvi put pogođeno.drugi put vidjet ćemo.nabrat će oni dosta ali ne i dovoljno po mojoj pretpostavci.po mojim se saznanjima mali dioničari neće prodavati bar oni koje ja znam. tu će prodat mali broj trejdera i resortovi računi.ha kada čitam taj forum svakakvih komentara naročito ta 2 dana na ovoj dionici.svaki zdrav razum može vidjeti da ova dionica vrijedi više,ali nisu mi jasni oni koji tvrde da je to odlična ponuda.??? pa kakva je to ponuda?pa zar zbog toga jer je prije 10 mjeseci iznosila 38 kn?? da napomenem kada je bila 380 imala je jako lošije poslovanje nego sada puno lošije nego sada. nek mi netko nAPOMENE na osnovu čega je realna cjena 90 kn?? jel znate koji su planovi za naprijed?? rušenje još jednog hotela po mojim saznanjima a to znači još jedan mulini ili lone. ne zaboravimo da je neto dobit ove godine 50 mil. bez brige da oni misle da ne vrijedi više nebi oni objavljivali ponudu 50% više od tržišne.a tko postavlja pitanje zašto oni to kupuju?? postoje neke glasine po rovinju da se ar prodaje a ako do toga dođe bez brige izlaz neće iznositi ispod 200. nitko ne kupuje dionice iz hira svi kupujemo i prodajemo da zaradimo pa tako i maistra. ja još ne prodajem sigurno!!!!

Slažem se 100% sa prethodnim komentarom.Ja isto tako ne prodajem, pa makar riskirao moguće istiskanje pri nižoj cijeni.

Potpis

teško da će istiskivanje ako uopće dođe do njega( u što ja ne vjerujem) biti po nižoj cijeni…

Slažem se 100% sa prethodnim komentarom.Ja isto tako ne prodajem, pa makar riskirao moguće istiskanje pri nižoj cijeni.

50 % bonusa na prosječnu cijenu-to je fantastično
A što bi se dogodilo da je,a moglo je:
ADRS-blokirao račun Maistre jer mu kratkoročno duguje cca 1 mlrd kn
naravno da Maistra to ne može platiti
Adris kao glavni dioničar i vjerovnik pokreće predstečajnu nagodbu uz smanjenje
nominale na 30 kn i automatski probija 95% pa vas istisne po 30.Koliko bi firmi
na ZSE to napravilo.Dakle,mogli su vas pomesti po 30,po 50 po 60 pošto su htjeli i to mogu napraviti kada hoće
Sa 90 kn vam se omogučava korektna isplata.Ne bosti se rogatim,jer vam je Adris bio dobar tata i ne provocirajte previše da vas ne kazni.
Možda vam u istiskivanju ponudi i 100 kn,jer ako su vam je poklonjeno 30 kn
iznad prosjeka od 60,možda može dati još deset.Ali može vas i kazniti.I zato prodati što prije na 9o,dočepati se keša i kupovati neke druge turiste,koji se trže na višestruko nižim multiplima od Maistre.
Zaboravite ATH,to je bilo davne 2007.g.kada je sve bilo prenapuhano!
U Maistri teće med i mlijeko,jako obilato.

ne pričaj gluposti.mais ima dug prema adrisu za izgradnju novih hotela.da maistra napravi spin-off samo lone hotela može dobiti za njega skoro cijei dug adrisu.

adris je pun keša i sigurno su po boljim uvjetima dali kredit maistri koja ga uredno vraća nego što imaju kamatu u zabi.

ako promatraš maistu kao nekretninski projekt ,aktiva im je po mojoj procjeni od 500-700 milijuna eura jer je većina nekretnina nerevalorizirana,plus kad budu sa novim zakonom još dodali i zemljišta.očigledno će se taj zakon konačno dovesti i svi turisti idu u smanjenje malih dioničara jer će nakon donošenja tog zakona vrijednost turističkih tvrtki drastično narasti.

stoga kao hotelijerstvo-core business vrijede oko 150 kn a kao nekretnine preko 350 kn.

adris može napraviti pretvaranje duga u equity ali zašto ići tim putem kad mogu jeftino dokupiti dok je burza u banani.

na ZSE to napravilo.Dakle,mogli su vas pomesti po 30,po 50 po 60 pošto su htjeli i to mogu napraviti kada hoće
Sa 90 kn vam se omogučava korektna isplata.Ne bosti se rogatim,jer vam je Adris bio dobar tata i ne provocirajte previše da vas ne kazni.
iznad prosjeka od 60,možda može dati još deset.Ali može vas i kazniti.I zato prodati što prije na 9o,dočepati se keša i kupovati neke druge turiste,koji se trže na višestruko nižim multiplima od Maistre.
[/quote]

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

ovi što kupuju sigurno ne računaju s 30-50 lp po dionici kad se odbije provizija
dali smije adrs povečati ponudu
kako sad stvari stoje neko će mu pokupit sve ispred nosa
ne vjerujem da nezna šta radi[emo_zloban][emo_smijeh]
dobro je rekao jedan od kolega mogli bi mi i preko 100
i prije kraja ponude[emo_namigusa]

ne pričaj gluposti.mais ima dug prema adrisu za izgradnju novih hotela.da maistra napravi spin-off samo lone hotela može dobiti za njega skoro cijei dug adrisu.

adris je pun keša i sigurno su po boljim uvjetima dali kredit maistri koja ga uredno vraća nego što imaju kamatu u zabi.

ako promatraš maistu kao nekretninski projekt ,aktiva im je po mojoj procjeni od 500-700 milijuna eura jer je većina nekretnina nerevalorizirana,plus kad budu sa novim zakonom još dodali i zemljišta.očigledno će se taj zakon konačno dovesti i svi turisti idu u smanjenje malih dioničara jer će nakon donošenja tog zakona vrijednost turističkih tvrtki drastično narasti.

stoga kao hotelijerstvo-core business vrijede oko 150 kn a kao nekretnine preko 350 kn.

adris može napraviti pretvaranje duga u equity ali zašto ići tim putem kad mogu jeftino dokupiti dok je burza u banani.

[/quote]
[/quote]
Znate onu,kadija te sudi,kadija te tuži.
Adris ovo plaća 90 jer zna da vrijedi više.Logično.Da li je to 350 ili manje ili više.Ali sigurno da se neće pojaviti nijedna ponuda iznad ove jer je adris
već na 85% i nitko mu ne može oduzeti upravljačka prava.
Ako stvarno vrijedi toliko, s obzirom na novi zakon o turističkom zemljištu ipak ćete biti istisnuti.Ali možda i vrijedi čekati,ali tata može biti i strog.
Ne bih čekao duže od zadnjeg dana za prihvačanja ponude.

U MAIS teče med i mlijeko.

Da li je taj zakon o turističkom zemljištu razlog zbog čega država povečava
svoje udjele u hotelskim pušikama:HTPK,AMDN,HMDN,VIS,HEFA itd.Uz predstečajne nagodbe?

New Report

Close