Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
MAIS | 44,64 | 61.823 | 1,385 | 44,20 | 45,80 | 2,27% |
Prije svega prihvaćam kritiku, jer smo svi ponekad subjektivni. OK.
No, zanimljivo je da gdje god nešto napišem svi me pitaju za LKRI.
Zašto nitko ne upita za Vupik o kojem sam pisao kad je bio na 100 kn ? Zašto ne pita za Belje koje sam kupovao nedavno na 61,02 kn, i pisao na tom topicu.
Glede LKRI da raščistimo to, i na topicu od iste nikad nisam napisao da ta dionica fundamentalno vrijedi. No jesam da je to raketa kad dođe neka vijest vezana uz nju. I to i danas mislim iako sam dionicu prodao. Vjerovao sam našoj vladi koja je non stop trubila o 3 strateška projekta: Plomin, Luka Rijeka i Ombla. Vjerovao i čekao. Nadu su mi podgrijavali Kinezi, Katarci itd. Na kraju sam izgubio vjeru i prešao u druge pozicije.
Trenutno sam zauzeo isključivo jake fundamentalne dionice.
Maistra ? Zašto Maistra. Iskreno pojma nisam imao da će doći do ponude. No činjenica je da je ova firma svoje poslovanje stubokom promjenila. Pogledaj 4q i smanjnje raznih troškova. Napokon su počeli poslovat s dobitkom i potencijal je ogroman. Zašto ? Hoteli su im novi. Nema puno ulaganja (kojih je dosada bilo). Maistra je jedan od rjetkih (ako ne i jedini) turist koji ima veću amortizaciju od investicija. Pogledaj stopu prelaska iz gubitka u dobitak.
Ovdje vidim veliki potencijal.
Od dionica koje imam a još fundamentalno nisu jake još je samo Tehnika.
Dionica koja je po fundamentima trenutno broj 1 na ZSE-u je vjerojatno Jamnica.
Imam je ali mi nije prva pozicija u portfelju.
Evo iskreno i nadam se objektivno.
Bit će zanimljivo vidjeti koliko nude. Istina je da nije za očekivati neku veliku premiju iznad tromjesečnog prosjeka, ali isto tako kao ni ZABA u ISTT neće stići iznad 95%. Maksimalno mogu skupiti dodatnih 3%.
Da bi motivirali zaposlene MAIS koji su većina malih dioničara morali bi dati veliku premiju na današnju cijenu.
po meni će nuditi premiju na 3-mjesečni prosjek a kako je bv preko 80 kn očekujem da bude oko bv.
a s obzirom da ima dosta kupnje oko 70 očigledno je već procurila cijena i bit će veća od 3m prosjeka.
za ubuduće , neka zse uvede proceduru da se sve ovake vijesti koje utječu drastično na cijenu, objave prije ili poslije vremena trgovanja.
ovo je bila sramota i stavljanje neinsiderskih investitora u neravnopravan položaj.
u americi bi dobili tužbu pa kad bi platili par milijuna dolara i oni i izdavatelj razmislili bi kako se ponašaju.
Recimo da nude 80…da li ćete im tada prodati? Ja neću. Toliko sam mogao dobiti pred 3 dana pa nisam uzeo. Zašto da njima poklonim?
po meni će nuditi premiju na 3-mjesečni prosjek a kako je bv preko 80 kn očekujem da bude oko bv.
nikad nisu bili darežljiv pa neće ni sada, znači treba očekivati ponudu oko 60 kn
Cijena će se morati prilagoditi očekivanjima malih dioničara koji su većinom kupovali po nominalnoj vrijednosti kao zaposlenici. Tako da sve ispod nominalne vrijednosti neće proći. Jer ako nisu prodavali 20 godina neće ni danas. Ostali dioničari imaju potencijal oko 3%, što nije dostatno za prelazak 95%.
Ni ja ne vjerujem da će biti darežljivi. No, zanimljivo je da je 21.12 kad je prošlo cca 51000 komada cijela stvar prolazila u paketima. Naime tada je bilo samo 13 transakcija što daje da je neko kupovo pakete od 4000 komada, koji je možda znao zašto.
U prvih 10 nije bilo promjena. Ne sjećam se jeli vlho imao obvezu davanja ponude, ali MAIS istu nema.
I velika je razlika ovdje i na VLHO-u i KNZM-u. Naime tamo većinski dioničar ima blizu 95% dionica i ljude se plaši istiskivanjem po book-u.
Budući da većinski ovdje nema toliko već samo 84% opasnosti od istiskivanja nema, a nema bojazni od ponude po booku budući da je isti 90 kn. Dakle, ostaje glavno pitanje zašto sad idu s ponudom ? Ako im je uistinu cilj kupiti dionice morat će biti darežljivi.
Dakle, ostaje glavno pitanje zašto sad idu s ponudom ?
a zašto su išli s ponudom ha HRDH? i tamo su išli s tromjesečnim prosjekom pa ne treba ni ovdje očekivati više, dakle oko 60 kn
Ako im je uistinu cilj kupiti dionice morat će biti darežljivi.
Vrlo vrlo darežljivi da sad tu ne “nabrijavamo” priču