MAIS (MAISTRA d.d. za hotelijerstvo i turizam)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska MAIS (MAISTRA d.d. za hotelijerstvo i turizam)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

dogodine najvjerojatnije, 2014 ,isprika.

http://www.redbullairrace.com/cs/Satellite/en_air/Article/Red-Bull-Air-Race-World-Championship-eyes-2014-021243236755435

Ideje naše benzin Vaš!

Jel zna netko koje sve kompanije ulaze u CROBEX turizam i hoće li biti neka opcija na indeks?

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

nije mi jasno nešto se sigurno sprema puno se dionica protrgovalo zadnjih mjesec dana. napominjem u jednom je danu prije mjesec dana protrgovano 2 milijona kuna ovom dionicom to je tridesetak tisuća dionica. netko je kupio a nije se niti pojavio među prvih 10 vjerovatno jedan kupac više računa. vjerovatno taj isti ruši cjenu i udara po bidu. nema druge realne činjenice da je cijena te dionice tako nisko. imaju 2ije miljarde ulaganja u proteklih nekoliko godina dok su im dugovanja nekih 600 tinjak milijona a u isto vrijeme ostvaruju dobit. svi znamo da su sve dionice 2007 divljale međutim mislim da maistrina dionica koja je vrijedila 390 kuna u to vrijeme nije bila ni približno precijenjena kao i ostale dapače mislim da i sada može parirati onoj cijeni.

nije mi jasno nešto se sigurno sprema puno se dionica protrgovalo zadnjih mjesec dana. napominjem u jednom je danu prije mjesec dana protrgovano 2 milijona kuna ovom dionicom to je tridesetak tisuća dionica. netko je kupio a nije se niti pojavio među prvih 10 vjerovatno jedan kupac više računa. vjerovatno taj isti ruši cjenu i udara po bidu. nema druge realne činjenice da je cijena te dionice tako nisko. imaju 2ije miljarde ulaganja u proteklih nekoliko godina dok su im dugovanja nekih 600 tinjak milijona a u isto vrijeme ostvaruju dobit. svi znamo da su sve dionice 2007 divljale međutim mislim da maistrina dionica koja je vrijedila 390 kuna u to vrijeme nije bila ni približno precijenjena kao i ostale dapače mislim da i sada može parirati onoj cijeni.

zaboravljaš da je netko morao i prodati tu količinu( ne pratim toliko TOP 10 i ovu dionicu da znam da se po skrbničkima disperzirala količina). Ulaganje preko 2 miljarde je kroz 7 godina s time da su obveze 900 milijona ne 600. na 390 kn je cijena Maistre približno 4 miljarde kn. Tada je bila po meni precijenjena. Je li sada podcijenjena? 700 mil trž kapitalizacije? Vrlo vjerovatno…treba izvještaj pričekati + 2012 je po meni prelazna godina za profitabilnost. Dobro je šta preko 90% obveza je kratkoročno prema Adrisu. Vidjet će se sljedeći tjedan.
ako netko ima promjene po top 10 u zadnja 3-6 mj mogao bi ih tu postat

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

točno netko je prodao ali to nisu bilo kakve ni kupnje ni prodaje to su dogovorene prodaje zašto?? nemam pojma ali cijena mora skakat drastično ako onaj koji je kupio 30 tisuća komada udari po asku sa još 20 tisuća cijena ide na 100 kuna.komotno!!!!a što se tiće duga moj previd 890 milijona. iako to u ovoj firmi ne predstavlja neki veliki problem kad će već ove godine poslovat sa dobitkom!!a što se tiče promjena nema ih osim u laganim korekcijama od par sto komada ako se ne varam kod pbz-a

s obzirom da je na 65 najviša cijena u prošlih 365 dana,a mais prati adris-p mislim da će biti malo korekcije a onda ćemo vidjeti godišnje rezultate.

Some people get rich studying artificial intelligence. Me, I make money studying natural stupidity

s obzirom da je na 65 najviša cijena u prošlih 365 dana,a mais prati adris-p mislim da će biti malo korekcije a onda ćemo vidjeti godišnje rezultate.

izašao ti 4 kvartal. Možeš si godišnju privremenu analizu napravit(do revidiranih) Firma ubija a ovo je tek, po meni, početak.

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

teško da ima boljeg poznavatelja maisa od mene.
ako si ti kao dioničar zadovoljna jer su u cijelom 3 kvartalu imali 30 milijuna kn prihoda ja nisam,a ako malo bolje pogledaš u stvari su prihodi od prodaje isti kao ukupni rashodi,tj 623 milijuna kn. ostalo je sve podložno knjigovodstvenim igricama ali samo ove dvije stavke ne možeš promijeniti.
problem je i kredit od milijardu kuna kratkoročnih obveza prema adrisu.znači da sa ovom dobiti ne mogu kamatu otplaćivati.
sve u svemu maistra ide u pozitivnom smjeru ali nije sve tako bajno.

izašao ti 4 kvartal. Možeš si godišnju privremenu analizu napravit(do revidiranih) Firma ubija a ovo je tek, po meni, početak.
[/quote]

teško da ima boljeg poznavatelja maisa od mene.
ako si ti kao dioničar zadovoljna jer su u cijelom 3 kvartalu imali 30 milijuna kn prihoda ja nisam,a ako malo bolje pogledaš u stvari su prihodi od prodaje isti kao ukupni rashodi,tj 623 milijuna kn. ostalo je sve podložno knjigovodstvenim igricama ali samo ove dvije stavke ne možeš promijeniti.
problem je i kredit od milijardu kuna kratkoročnih obveza prema adrisu.znači da sa ovom dobiti ne mogu kamatu otplaćivati.
sve u svemu maistra ide u pozitivnom smjeru ali nije sve tako bajno.

[/quote]
[/quote]
P/EBITDA je oko 3,20 a to je za ovakva ulaganja po meni odlično. da je sve bajno sumnjam da bi bila na 700 mil trž.kapitalizacije. Na kraju krajeva, kupuješ budućnost. ne?

i meni osobno je draže da je dug prema adrisu pogotovo kad pogledam njegov izvještaj [emo_namigusa]

imam i adrisa pa sam neutralan po tom pitanju ,ali mi isto ne bi bilo drago da pretvore dug u kapital na štetu malih dioničara.

stvar je da sa sadašnjom dobiti otplaćuju samo kamatu adrisu.

inače sam mišljenja da je sa 700 m kn tržišne kapitalizacije jako podcjenjeno u odnosu na vrijednost imovine.ali očigledno se vrtimo oko p/s 1.

imam i adrisa pa sam neutralan po tom pitanju ,ali mi isto ne bi bilo drago da pretvore dug u kapital na štetu malih dioničara.

stvar je da sa sadašnjom dobiti otplaćuju samo kamatu adrisu.

inače sam mišljenja da je sa 700 m kn tržišne kapitalizacije jako podcjenjeno u odnosu na vrijednost imovine.ali očigledno se vrtimo oko p/s 1.

ne bih se baš složio. Koliko je znam ovo će navodno biti prva godina da rade plus. Ne možeš u ovoj branši nešto danas uložit a sutra vratiti. Mislim da se tu ploča okrenula i da će poslovanje biti sve bolje + dodatna ulaganja koja su najavili. Vidjet ćemo revidirano ali mislim da je ovo jako dobra priča. Živi bili pa vidjeli

New Report

Close