Evo novosti dobrih za dioničare.
Maistra: Dobit u devet mjeseci veća 21%
Autor/izvor: SEEbiz / H
Datum objave: 01.11.2012. – 12:47:11
ZAGREB – Rovinjska hotelska tvrtka Maistra devet je ovogodišnjih mjeseci završila s dobiti od 115 milijuna kuna, što je 21 posto veća dobit nego u istom razdoblju prošle godine, podaci su iz nerevidiranog i konsolidiranog financijskog izvješća te tvrtke na Zagrebačkoj burzi.
Izvješće pokazuje da je Maistra u trećem tromjesečju ove godine ostvarila dobit od 195,5 milijuna kuna, što je porast od 15,4 posto u odnosu na iste mjesece prošle godine.
Ukupni prihodi Maistre u devet mjeseci ove godine iznosili su 644,7 milijuna kuna ili 12,6 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.
Istodobno su ukupni rashodi porasli za 11 posto te su iznosili 529,6 milijuna kuna.
Slična je situacija bila i u trećem tromjesečju ove godine, ukupni prihodi su porasli 13 posto, na 465,9 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi povećani za 11,4 posto, na 270,4 milijuna kuna.
možda je netko načuo da adris preslaguje turistički portfelj.kupuju-prodaju priča se .još ako im mrski neprijatelj el nino ode sa vlasti lokalno mogli bi se širiti još više.
možda je netko načuo da adris preslaguje turistički portfelj.kupuju-prodaju priča se .još ako im mrski neprijatelj el nino ode sa vlasti lokalno mogli bi se širiti još više.
P meni maistru neće prodavat nakon toliko uloženog. Ne ma mi logike. A ako budu to mora biti i više nego opravdana cijena.
ne prodaju cijeli mais,već dio objekata i kampova.
inače se dugo pričalo da su imali ruse za cijelu mais.a zašto ne bi prodali ako je cijena dobra?kupili su i jadran i anitu za kikiriki.
nego di će sad mirovinci ulagati kad ne bude istraturista i riviere na burzi.čini mi se da im ostaje samo mais za diverzifikaciju u turistički sektor.
ne prodaju cijeli mais,već dio objekata i kampova.
inače se dugo pričalo da su imali ruse za cijelu mais.a zašto ne bi prodali ako je cijena dobra?kupili su i jadran i anitu za kikiriki.
nego di će sad mirovinci ulagati kad ne bude istraturista i riviere na burzi.čini mi se da im ostaje samo mais za diverzifikaciju u turistički sektor.
Koje objekte i kampove prodaju? Koliko si siguran u izvor informacija.
Usput osim MAIS tu je ARNT za diverzifikaciju … čini mi se da je u tom pogledu ARNT već na meti mirovinaca
arnt je u gotova priča .nema tu kruha za mirovince.možda bi bilo bolje ispitati privatizaciju arnt i tokove novca oko te kompanije.
možda to bude tema lokalnih izbora ovo proljeće u puli.
mais pomalo postaje glavna turistička kompanija, jer je financijska snaga adrisa i dokazivanje na tom području veliko.
ove godine je red bull air race ispred rovinja.kolika je to reklama za turizam u hrvatskoj. adris i maistra je dovode na jadran.
dogodine najvjerojatnije, 2014 ,isprika.
dogodine najvjerojatnije, 2014 ,isprika.
odlična ideja, naslikavati će se zujalice oko Sv.Eufemije 😉
za ARNT mislim da nije baš gotova priča 74% PARK PLAZA (Goldman Sachs je financirao preuzimanje), još dosta free floata, vrlo umjereno i stabilno ulaganje u objekte … samo da riješe ono umanjenje kapitala 🙁
nostalgično sam vezan za verudelu i arnt ,proveo tamo lijepe dane mladosti ali ne možeš arnt uspoređivati sa mais.arnt je godinama bio isisavan i razno-razne kombinacije sa zemljištima i imovinom su odigrane oko njega.tek su sada obnovili histriju koja je možda hotel sa naljepšim pogledom i pozicijomu istri.
a tek kako je proficio prodao onim talijanima jeftino arnt i štetio svoje dioničare za ogroman iznos.
a i novi investitori u arnt su skriveni od pogleda,čak je bilo priče po puli da su to naša istočna braća koja mnogo bre vole lepi plavi jadran.
Istočna braća mogu biti samo dioničari Park Plaze, a bogami imaju svu silu nekih za njih čudnih predstavnika u NO.
Možda to ide polako no čini mi se da bi se Pula općenito mogla profilirati kao destinacija koja nije fokusirana samo na ljetovanja(sunce i plaže) … aerodrom je tu, amfiteatar i ostalo iz doba starog Rima, K und K ostavština … to je puno više nego li mogu ponuditi Rovinj, Vrsar i Umag zajedno, koji su osuđeni na red sunca/red plaže/tu i tamo neki domaći kongres
Za ono sve prije si u pravu