..ribaru moj izgleda da smo samo ja i ti ostali u ovom mulju no nadam se da ćemo i isplivat kad-tad,a do tada stoj di jesi..a u vezi dividende u obavijesti stoji da je rok za isplatu mjesec dana nakon skupštine,dakle ako si poslao žiro-račun trebala bi ti sjesti početkom 12-stog mjeseca..
..ribaru moj izgleda da smo samo ja i ti ostali u ovom mulju no nadam se da ćemo i isplivat kad-tad,a do tada stoj di jesi..a u vezi dividende u obavijesti stoji da je rok za isplatu mjesec dana nakon skupštine,dakle ako si poslao žiro-račun trebala bi ti sjesti početkom 12-stog mjeseca..
Duboko je zaronila ova dionica, ali nade ima samo kod toga, da so u igri neki igrači (fondovi) koji razumje igro. Na žalost je to ostala jedina i edina nada.
Prije godine ili dvije sam počeo pisati, da bi mogli imati ukupno 75%, i šta to znači za male dioničare (malo potražite nazad, pa čete vidjeti). Najveći dioničar (MMTZ) polako je dokupio dovoljno dionica, da sada (zakonsko) može napraviti što se mu poželi. Znači scenarij umika sa ZSE bio bi lako moguč scenarij (a za to ne bi bilo potrebno odkupiti svih manjkajočih dionic, da bi imali 100%, jer jim je 75% dovoljno). A onda kome čete prodati dionice i za koliko.
A sa druge strane gledajuč, ništa još nije rečeno i napravljeno oko Omiša (nekad je to bio največi projekt, kojega su na veliko promovirali u Lavu). Samo, da čekajo gradbene dozvole, pa da bi nekad moglo se nešto napraviti. Ali to je tudi sve.
Pa, da ne zaboravim, koliko koncesije za djelatnosti su dobili, a ništa se to ne promovira kod realizacije. Znači korporativni marketing (koji ima ulogo promovirati kompanijo što više javnosti i potencialnim kupcima) jim baš ne radi najbolje.
Zna li vas dvojica, kako je sa plinifikacijo u Dalmaciji? Da li Lav nešto radi oko toga.
To, da je MMTZ glavna na ovom odseku razumijem. Ali teta Matulovič Dropulič je kazala, da treba plinske cijevi dovesti u gradove. Pa mislim, da bi u ovoj igri puno mogao raditi sam Lav (u konzorciju sa MMTZ koja je glavna), a na kraju bi mogli koncesijo dobiti sama Montcogim Plinara. Samo na ovakav način, bi konzorcij MMTZ-LVCV-Montcogim Plinara dobili važan udjel i posledično vrijednost samih kompanija u državi. Koliko se sjetim su nekad želili kupiti Montcogim Plinaru Francuzi, a onda Rusi i Italjani. A ne to, da se oni trude tamo u Libiji za neke male pare (i zarade).
Želim vama puno sriče i zarade na ovoj dionici. I ne zaboravita prvog i drugog stavka kojega sam napisao (znači ima možda neke nade).
[thumbsup]
Na ovog građevinca kriza očito nema utjecaja. Svi padaju jedino on raste. Sad da li je tako dobar ili netko na malim prometima diže cijenu… Ako je tako dobar čudno mi je da je toliko nelikvidan, biti će da ga netko drži na aparatima…
..evo mene opet sa starom vijesti,no ovo je za one šta side u zadnjim redovima(čitaj:prodaju za siću) http://www.kastela.org/content/view/12688/2/ pogledajte malo filmić nije da je sad baš tečan engleski ali bože moj razumimo se..zamislite..a baš bi bilo lipo da se to tamo i ostvari,ono blizu zračna luka,pa gosti dođu dva dana ranije,pa se malo osvježe u hotelu(koji je naravno izgradija LVCV),pa malo zakockaju u casinu(isti izgradija LVCV),a Split blizu,Trogir blizu,pa imaju od toga koristi autoprijevoznici,taxisti koji ih razvoze na bliže ili dalje lokacije,restorani,slastičari,prodavači na pijaci..nova radna mjesta od čistačice do menađžera i opet sva lova šta se zaradi manje više se ponovo na ovome području i potroši..i onda se oni puni dojmova lipo ukrcaju na cruser i evo za sedam dana druga tura..a lvcv tu bere maslo i onda to proda sve nekom šeiku,a dionica već tada 1200kn,a ja prodam sve(taman pred korekciju)i onda se ja malo ukrcam na cruser..zamislite,ja zamišljam..e j…ga upravo mi mob.zvoni,probudija sam se a bilo mi je lipo..
Poštovani kolega flips!
Ljepo ti to razmišljaš (sanjaš). Ali nešto si zaboravio, a to je da je Lavčević dionička družba. To znači, da večinski lastniki (u tom slučaju je to samo MMTZ) ima nalogo, da razmišlja strateško. Znači što raditi sa kompanijo (i zašto imajo udjeltamo), a govorac sa strane vlastnika bi mogao biti sam generalni manager g. Antunovič iz MMTZ. Tako bi čovjek npr. promoviral posle u zvesi sa plinifikacijo, i kako su dobri na tom području, a LVCV njihova kompanija ima važno nalogo, da radi oko plinifikacije na teritoriju Dalmacije (posledično se znižajo stroškovi LOGISTIKE, koji predstavljajo oko 30% cijene posla u građevini) i kako su ostvarili jake dobitke. Onda bi u igri plinifikacije bila i sama Montcogim Plinara koja bi jako povečala udjel u plinifikaciji Hrvatske.
Da ne pričam koliko bi mogli aktivnosti i (ukupno) novca (kojega bi dobili sa strane večinskog lastnika, koji ima u trezorju oko 400 mioKN) uložiti u projekt OMIŠ o kojem do sada nismo ništa izvedeli (samo neki mali člankovi, da projekt stoji i da se zapletilo oko gradbene dokumentacije).
Ali ne, večinski lastnik vas novac matice šalje u LIBIJO, a pregovore radi samo člani NO a ne sam manager (skratka žutavo do amena-sve niti drže u ruki samo Lisičari).
Naloga Nadzornog odbora (NO) mogla bi biti, da traži sve u zvezi sa aktivnostima kompanije (tamo imamo sve obitelje Lisičar, koji su i u matici MMTZ).
Osobno mislim, da su i Lisičari premalo aktivno (i imajo slabog znanja na području vodenja dioničke družbe i kako se obnašati u vodenju i nadziranju dioničke družbe i hčerinskih družb) oko svojih obaveznih nalog i kod matice. Sve što smo do sada vidjeli sa strane obitelja Lisičar je bilo, da dokupljuju neke dionice za sebe (npr. John) u matici, a sličan scenarij radi MMTZ u Lavu.
Promjeniti ovakav scenarij bi bio samo u primeru, da to napravijo fondovi, koji su prisotni u tom kompanijama. Ali oni još nisu dvignili svoj glas, a do tada bude tako kao je.
A da bi igro večinskog vlastnika (znači MMTZ i njihov govornik Mladen Antunović)) in organov NO (obitelji Lisičar) i Uprave (Petar Antič) igrali po nekim kodeksu dobre (transparentne) prakse, onda bi to bilo tako kao si sam napisao u svojim sanjama. Ali do tada ti budejo to (možda) samo sanje, koje si več opisao.
Ne budi razočaran ako ti kažem, da kod nas u SLO imali smo isto situacijo. Manageri su kupovali dionice i posledično povečali udjele u kompaniji (to jim je bila jedina misel i aktivnost), ali zaboravili su na samo kompanijo i njeno delovanje (tako su imali što više udjela u lasti, ali poslovanje je bilo sve slabše, jer nikada nisu radili na vsebini same braže u kojoj firma radi). No, sada kad je krize, sve je to potonilo u dubokih dugovima (sve se porušilo kao kuča iz kart), a na kraju morajo se banke DOKAPITILIZIRAT, da budejo preživjele (naravno sa novcem kojega platijo davkoplačevaci oziroma narod – npr. NLB, NKBM, Hypo banka itd.).
Znači sweet dreams još dalje! Možda se ti to nekad izpuni.
..fala gosp.LVCV danas mi sjela vaša dividenda..budite radišni,nemojte propast i dogodine poduplajte iznos..hva-la.
Sjela dividenda, lijepo ju je dobit okruglu bez harača – dividnedni prinos od skoro 7% na trenutnu cijenu [thumbsup]
dobio i ja.
potrudimo se da ne sklkiznemo u bedake
do kraja godine još 13 radnih dana
napravili smo 55 transakcija ,treba nam još 7
Rješenje:sa minimalnim količinama na kupnju i prodaju i nabidavanje.Riješimo to što prije!
ja još nisam dobio dividendu, a poslao sam im papire što su tražili, da li netko zna kome se treba obratiti da vidim što je sa tim