..danas 199 kn,čudi me da nismo i na 100 došli,,a jesmo jadni ma bitno je da se transakcije broje do nove godine ćemo valjda dogurati do 60.. neka,neka vidit ćemo-povikaše sljepci ko će se na kraju smijati..evo malo za one koji još vjeruju LAVA http://www.kastela.org/content/view/13026/2/ ..yes we can..
Flips prijatelju ,ne se živcirat i očajavat !
Ova cijena je izvrsna za nadokupit ,bar meni .U Lavu sam već ni sam ne znam koliko godina ,tako da me i ova razina cijene ne začuđuje .Bitno je da je firma stabilna i da nam dionice nisu ugrožene ,kao neke od drugih firmi koje imam . Pitanje je kad će cijela burza potegnit ,a mora doć i taj dan ,ma koliko ga čekali. Znam da je već isfucana fraza ,ali strpljen -spašen je moto koji moramo poštivat ,bar sada. Vjerujem da je oporavak blizu,jer očaj se osjeća na svakom koraku.
Lp,
Ribar
http://www.slobodnadalmacija.hr/%C5%A0ibenik/tabid/74/articleType/ArticleView/articleId/120492/Default.aspx ..e sad ovdje piše da je u igri,zajedno sa austrijancima i tvrtka Pomgrad,a koliko ja znam Pomgrad je u 100%-tnom vlasništvu LVCV što opet znači ako dobiju posao da će i tu neka lova kapnuti..P.S molim one koji bolje poznaju strukturu LVCV d.d. da me isprave ako griješim..
http://www.slobodnadalmacija.hr/%C5%A0ibenik/tabid/74/articleType/ArticleView/articleId/120492/Default.aspx ..e sad ovdje piše da je u igri,zajedno sa austrijancima i tvrtka Pomgrad,a koliko ja znam Pomgrad je u 100%-tnom vlasništvu LVCV što opet znači ako dobiju posao da će i tu neka lova kapnuti..P.S molim one koji bolje poznaju strukturu LVCV d.d. da me isprave ako griješim..
Lavčević je vlasnik POMGRAD GRADNJA d.o.o. , dok je POMGRAD d.o.o. u privatnom vlasništvu.
Nemam informacija, ali naslučujem da je ovo današnje rušenje cijene, s neznatnim prometom povezano s možebitnom prodajom dionica iz portfelja HFP (ukupno 16.710 komada ili 3,49%). Prema ovome navedeni paket koji je prije dvije godine vrijedio min. 16 milja (a i više) sada bi išao za cca. 2,5 mil.kuna. Navedeno i ne čudi s obzirom da sličnu priču imamo i kod dionica Žitnjaka. Drugim riječima država još uvijek dobro zna upravljati sa svojom imovinom….
..pa to je to i ništa drugo,sa 100-tinjak dionica mogu raditi šta ih je volja,rušit,dizat..da se sutra teoretski LVCV ide nekome prodati dali bi i tada bila ova cijena,moš mislit..ja prije 15-20 dana nadokupio malo a ono za sekund ponovo isti nalog po istoj cijeni jednostavno veliki dečki nedaju da ide gore..pa upravna zgrada vridi više nego trenutna tržišna kapitalizacija..
..pa to je to i ništa drugo,sa 100-tinjak dionica mogu raditi šta ih je volja,rušit,dizat..da se sutra teoretski LVCV ide nekome prodati dali bi i tada bila ova cijena,moš mislit..ja prije 15-20 dana nadokupio malo a ono za sekund ponovo isti nalog po istoj cijeni jednostavno veliki dečki nedaju da ide gore..pa upravna zgrada vridi više nego trenutna tržišna kapitalizacija..
Kolega, stanje je takvo i vi vrlo malo možete utjecati na trenutne događaje. Na svakom koraku u životu se vide znakovi krize, cijena dionice sa malom količinom novca se može rušiti i dignuti.
Znate zašto ste kupili dionicu, samo strpljenje i što manje se zamarati trenutnom situacijom.
Pisao sam i ja te se čudio trenutnom stanju, nelikvidnost je u tvrtkama(nekim) i na burzi katastrofalna(za večinu dionica nelikvidne).
Fondovi(dionički,mješoviti) su u banani već neko vrijeme, čak i prodaju(Hrvatske dionice) da isplate ulagače ili da presele sredstva u likvidnije vrijednosnice vani.
Mali ulagači poput vas, mene i drugi su uložili u neke dionice portfelja koje su nelikvidne te su fondovi tako usisali novac malih ulagača u nelikvidna izdanja. Prodati nećeš ako ne moraš po ovim cijenama, dokup ja bar više ne radim(za nelikvidne) već ulažem portfeljno u neka likvidnija izdanja.
LAVČEVIĆ D.D./REDOVNA LVCV-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. MONTMONTAŽA D.D. 350.986 73,40 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 16.710 3,49 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. LAVČEVIĆ D.D. (1/1) 13.960 2,92 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
4. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 10.278 2,15 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. CESTAR D.O.O. 7.323 1,53 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
6. ZUBAK PAVO 4.679 0,98 Osnovni račun KRALJEVEC SESVETSKI, HRVATSKA
7. CENTAR BANKA D.D. 3.368 0,70 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. 2.195 0,46 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. NEXE GRUPA D.D. 1.873 0,39 Osnovni račun NAŠICE, HRVATSKA
10. ŠAKIĆ MATE 1.783 0,37 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
Ukupno: 86,40
Ovdje je ipak većina dionica u rukama dominantnog vlasnika(praktički ima više od 75%), izvan top 10 je 13,6 % dionica te smatram da nema baš puno onih voljni prodati. Možda će se skupljati na ovim razinama ali kad više ne bude onih koji prodaju, cijena će ići prema gori. Sve u svoje vrime, naravno da se ništa bitno ne promjeni u poslovanju te da nastave ploviti ovako kroz ova teška vremena.