Nije mi baš najjasnije što si mislio pod tim mućke!? Ili možda misliš na mućke da nitko neće da lupi po prodaji pa pomete sve naloge do recimo 500,00 kn, pa onda naprimjer Montmontaža dokupi još do 700 kn i usput da Javnu ponudu po recimo 650 kn….. Primjećujem da ima puno korisnika koji "bezobrazno" navijaju za ovu dionicu i usput plasiraju svakakve kvazi i polu informacije koje su daleko od istine. Uostalom zašto mislite da trenutna cijena Lavčevića ne odražava trenutno stanje na tržištu? U protivnom zašto netko od navijača ne podigne cijenu kupnjom do 300 kn, pa ljudi nikad jeftinije nećete u TOP 10!
Mislim da niste dobro analizirali ovu dionicu.
Fundamentalno je jako podcijenjena jer se trži na
o,44 BV
s obzirom na Z" sqore od 1,65 ovo je jedan od rijetkih građevinara koji i u sadašnjoj krizi ima zagarantirano dugoroćni opstanak u poslovanju.
A to je u ovom trenutku najbitniji razlog zbog kojeg je kupnja Lavčevića, najbolji izbor od
svih građevinara.To ne znači da će i najviše rasti ,ali za strpljive sigurnije utočište od većine
ostalih iz branše.to nije druk već analiza fundamentalnih pokazatelja iz bilance.
Naravno,ako su bilance barem blizu stvarnim vrijednostima.
I zato smatram da je kupnja LVCV po ovim cijenama pun pogodak,utoliko prije što je ovo
i dividendna dionica.Još desetak dana se dijeli 15 kn po dionici što na zadnju cijenu od 223
čini 6,73%
ili visokih 5% na tu cijenu od 300 koju vi preporučate .
A što se tiće eventualne ponude za preuzimanje uvijek postoje nemoralne ponude koje se ne mogu odbiti i ja mislim da MMTZ ovo nebi dala ispod 500 kn s obzirom na turistička zemljišta.
Jer razlog za preuzimanje LVCV u ovom trenutku nebi trebao biti građevinski dio,jer građevinari
u ovom trenu nisu u trendu.I kada se kupuje u krizi ne kupuje se skupo,a Lavčević bi bio jako
skup zbog stabilnog poslovanja i nema krizu poslovanja.
Svi ostali građevinari bi mogli biti lakša lovina jer imaju krizu likvidnosti,pa bi se mogli daleko
jeftinije preuzeti.I ti ostali bi dioničarima donijeli gubitak.
Smatram da su građevinari blizu dna i da bi uskoro mogao početi oporavak,ali neki bi mogli i
u stečaj.I zato oprez.
LVCV ima najstabilnije poslovanje.
U pravu ste.Tržište je jako nelikvidno,ali to je i prilika za kupnju dobrih firmi i jeftinih dionica.
LVCV je ta šansa.Isoristite je i pometite sve.Barem do 250.Ja bi ,ali ja sam se potrošio od 220 do
275.
da koje mućke…montmontaža dobila ponudu za preuzimanje lavčevića, i manipulira cijenom dionica na burzi kako bi po što jeftinijoj cijeni dobila paket dionica od hfp..
da koje mućke…montmontaža dobila ponudu za preuzimanje lavčevića, i manipulira cijenom dionica na burzi kako bi po što jeftinijoj cijeni dobila paket dionica od hfp..
Stanje dioničara na dan 22.10.2010.
1.MMTZ 350.086 73,40%
2.HFP 16.710 3,40%
3.LVCV 13.960 2,92%
Ako MMTZ kupi ovaj paket od HFP probijaju 75% što je granica za obvezujuću ponudu.
Tromjesečni prosjek je cca 235 kn, sa protrgovanih 681 dionica sa prometom od cca 160 k kn.
Za sada ponuda ne može biti manja.
I mislim da tu nije bilo nikakve manipulacije već je jednostavno takvo tržište.Ali ukoliko se MMTZ odluči na kupnju u obvezujučoj ponudi scenarij rušenja bi mogla biti slijedeća akcija.Ne vjerujem da će se to dogoditi, jer mislim da je ova cijena odlična za MMTZ.Možda nam udijeli i neku premiju.Ipak,kako ima puno dioničara koji su u Lavčević ulazili po višestruko večim cijenama vjerovatno će biti mali broj dioničara koji bi to dali po 235.
Mi koji smo ušli u zadnju godinu dana sa prosjekom ispod 240 bi ipak nešto zaradili jer ne treba zanemariti da dionica trenutno donosi i 15 kn dividende.
Dakle 235 plus 15=250 to je minimalno što se može dobiti u slućaju obvezujuće ponude.
Ipak,s obzirom na ponašanje vlasnika ove dionice nije ni čudno da dionica tavori.Mali dioničari su
izgubljeni u prostoru i vremenu i čekaju.Ne žele kupovati po 230,rijetki čekaju na 220 i MMTZ ima
odriješene ruke.Mogu nas vozati kako hoće i imaju pravo.
..a prijatelju traderu10 ako možeš reći odakle tebi te informacije..zar ti malo nelogično ne zvuči da je baš mmtz ta koja brani cijenu na ovim razinama,mislim kakav je njihov interes,pa zar je slijep onaj koji navodno želi kupiti LVCV od njh pa da će dopustiti da to kupi mmtz a ne on sam na natječaju..uglavnom ja bi volio da se tako nešto desi i da dođe do prodaje ali ova tvoja priča mi je nekako baš neuvjerljiva,bez ljutnje molim..
Kupcu koji kupuje lavčević ništa ne znači tih 3% od hfp, njega zanima dio koji je u vlasništvu montmontaže, a montmontaži je cilj pokupiti što se još može i to po što nižoj cijeni, vjeruj te mi cijena lavčevića do drugog mjeseca 2011 ide u nebo
Ne razumijem zasto bi MMTZ uopce nesto prodavala ili kupovala.
Mislim da si krivo interpretirao informacije koje si dobio. Jedino logicno sto bi
moglo biti predmet prodaje su projekti koje LVCV ima. Zasto bi netko kupovao firmu ?
Jedino radi projekata, ali zasto bi MMTZ prodao ???
Po meni je jedino logicno da MMTZ odluci preko LVCV prodati projekte ALI uz uvjet
da LVCV gradi u Kastelima i Omisu. A osim toga MMTZ bi time dobila cash kojim bi gradila
za HRM brodove i kupovala objekte bivsih vojarni. Ali i to je sve upitno jer ce imati
dovoljno prihoda iz Libije i od PlinaCro-a tako da su ovo samo spekulacije.
A da sam odes na stranice zse i pogledas
tab – financijska izvjesca
pa imas u excelu ili pdf-u
..a fala bogu da znamo mi koji smo u tu dionicu stavili svoj novac na čuvanje.dakle moraš ih posjedovati do 01.11.T+3 dana..