LVCV (Lavčević d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LVCV (Lavčević d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

flips,
nemojte toliko očajavat što investitori ne prepoznaju najpotentnijeg građevinara u nas(plus izvrsna dividenda).Ljudi bi u nas htjeli sve i ako je moguće odmah,a to ne ide tako.Na burzi trebamo strpljenja,
pa tek smo par dana u normalnom režimu trgovanja.Doći će sve na svoje.Meni je lakše podnosit ovaj pad ,kad znam da dionica vrijedi.Ako bude ponuda za prodaju ovako nisko za koji dan možda se i ja dočepam tog paketića.Baš me zanima što kupuju investitori koji prodaju LVCV ovako nisko.Možda im bude žao.

klodovik

..čini se da br.3 koji se skriva i za skrbničkoga računa postavlj ove naloge do 300kn samo da cijena nebi odletila gore,a sve radi preuzimanja ovog paketa od HFP po što povoljnijoj cijeni,stvara se pritisak na prodaji,a ruku na srce pošto i nema baš zainteresiranih kupaca to mu s lakoćom i uspijeva,ja pokupim par desetaka komada(mada sam sebi obećao da neću više kupovat)a ono za sekundu novi indentični nalog,ma vidi koja slučajnost..pa tako ja mislim da ovdje do pomaka cijene neće doći dok se taj paket ne riješi ,a i onda ko zna, baš briga vlasnike koja je cijena dionice na burzi..no to je samo moje mišljenje i ne mora biti točno..mene interesira na koji način HFP uspijeva povećavati svoju poziciju i koji on ima interes u svemu ovome pa ako netko ima svoje viđenje situacije nek se malo uključi u raspravu..

registrirao sam se na ovaj forum da vas upozorim da ne prodajete ovako dionice po niskim cijenama, naime velika je vjorojatnost da dolazi do preuzimanja lavčevića, a kupac bi trebao biti enver moralić koji nudi oko 120 milijuna eura za lavčević a po toj cijeni vrijednost dionice lavčeića iznosi preko 1500kn..dolaze ljepši dani za nas dioničare lavćevića:)

..prika fala ti na upozorenju,nemoj krivo svatit ali nekako ti priča nije uvjerljiva..ja,da budem iskren, kad bi imao takvu informaciju podijelio bih je sa uskim krugom prijatelja i samo nadokupljivao..da će cijena ići gore-hoće,kada-kada bi znao bio bi milijunaš,a do tada stojim ovdje zarobljen i nadam se da će nas netko jednog dana neki specijalci doći oslobodit..P.S.ako bi netko volio da se tvoj scenarij ostvari viruj mi da sam to ja..

…jeb.flips ti si stvarno vječiti pesimista….možda se čovik več nakrca ka šipak …pa je sad podilia info.i ostalim [lol] a specialci….? več su blizu..došli do Solina..traže bombaša [tongue]

..a šta ću južina me malo pere,a i tija bi da se bar štako dešava..a kad već dilimo info.evo i ja da podilin nešto ali odmah se ograđujem i ovo je totalno neprovjereno..dakle ja sam čuo od jednog mog prike da se zaista nešto prodaje ne cijeli LVCV već samo LVCV-MEHANIZACIJA..ako znamo gdje se momentalno parkiraju svi ti kamioni i ostala mehanizacija i koje je to atraktivno područje u splitu mislim da bi ovo imalo puno više smisla..e sad živi bili pa vidili..

živi bili pa vidili..montmontaža pregovara, a cilj im je još otkupiti paket dionica od hfp i zato ovako manipuliraju cijenom dionica,vrlo uskoro će sve biti jasno..

registrirao sam se na ovaj forum da vas upozorim da ne prodajete ovako dionice po niskim cijenama, naime velika je vjorojatnost da dolazi do preuzimanja lavčevića, a kupac bi trebao biti enver moralić koji nudi oko 120 milijuna eura za lavčević a po toj cijeni vrijednost dionice lavčeića iznosi preko 1500kn..dolaze ljepši dani za nas dioničare lavćevića:)

Mislim da se ne radi o preuzimanju Lavčevića,već o korištenju zemljišta za turističke namjene.
Radi se od cca 200.000 m2 zemljišta.I Enver Moralić je potencijalni investitor.I tih 120 mil EUR
bi trebala biti ukupna investicija.Ali 1.500 kn ,nije li to malo previše s obzirom
BV 504 koji bi mogao poskočiti na 800 ako projekt krene,potencijal da,ali to je samo ako..
Slično i sa zemljištem u Omišu,43.000 m2 turističkog zemljišta,ali i to čeka
Mislim da BV ne može preko 1.000 i uz te popravke.

sadašnja cijena P=230
P/BV o,46
P/S 0,70/pad prihoda 43% u odnosu na prošlu godinu u prvoj polovini ove godine

Preveliki koefivcijent P/S,što je loše,ali s obzirom na vezanu veliku financijsku imovinu možemo
očekivati povremene velike dobiti iz ostalog biznisa,i naravno velike dividende
prva polovina godine dobiti nema,bitno je da nema gubitaka s obzirom na građevinski sektor
dividenda 15 kn se dijeli još desetak dana,lani 25,50 2006.g 12 kn dakle,ovo je dividendna dionica

I možda najbitnije:Z sqore preko 1,70 ,nedosanjani san za sve hrvatske građevinare,najstabilniji građevinar u Hrvatskoj.
Međutim,ima jedan veliki problem da bi ova dionica išla prema fair vrijednosti tj prema BV od sadašnjih 500 kn je prodaja dionica iz državnog portfelja od nešto preko 16.000 komada koje bi trebalo kupiti što jeftinije,i zbog toga netko zaustavlja rast.
I zato bi po ovoj cijeni mogla biti izvrsna prilika,jer kada se očisti taj državni udio rast je logičan.
Međutim,i večinski vlasnik Montmontaža koji ima ispod 75 % vlasništva će možda pokušati povečati svoj udio na preko 75%,ako odluči kupiti ovaj državni paket i tada slijedi obvezujuča ponuda
koja u ovom trenutku nebi bila preko 237 kn.Ali toliko je mali broj protgovanih dionica da se ovaj
prosjek može manipulacijom i spustiti niže/ne vjerujem/iako bi se mogla lako i napumpati igrom
iz šuljeg u prazno.
U svakom slučaju vlasnicima ove dionice san o nekoj cijeni između 500 ili 1.500 kn,jer se po tim cijenama najviše i tržila,može biti samo san.Prihvatiti realnost,dokupljivati na 230 do 250,ovome što zaustavlja rast odnijeti/kupiti /što više dionica dočekati
350 do 500 u slijedeće godinu dvije i smanjiti gubitak.
U ovoju dionici nema sindikalista/kao u iNGRI,Viaduktu i HDEL/tako da vijek postoji šansa da se najgore prođe u ovoj dionici,naravno kratkoročno.Ovo je više dionica za dugoročne,a manje za
trejdanje.Ne radi.Ali nikada ne znaš da li će i ona krenuti.

Ne radi se o korištenju zemljišta, već enver moralić ima namjeru preuzeti lavčević, a montmontaža manipulacijom na burzi želi preuzeti paket dionica od hfp po što nižoj cijeni, i manipulacijama ne dozvoljava rast dionice..Lavčević je firma koja posluje s dobitkom, i ima nekretnine sa ogromnom vrijednosti, samo neke od njih su: zemljište u omišu vrijedno 20-ak milijuna eura, upravne zgrade u Splitu, Zadru i Šibeniku vrijedne oko 15-ak milijuna eura, veliko zemljište u Kaštelima, zemljišta po Splitu vrijedna preko 30 milijuna eura, zemljište u murteru..Lavčević ima tri kamenoloma, a za otvaranje kamenoloma su potrebni deseci milijuna eura, da se ne govori o kadru i mehanizaciji i ostalim manjim nekretninama..Sve su ovo stvari koje potencijalni kupac dobro zna, a i montmontaža:)

..čini se da br.3 koji se skriva i za skrbničkoga računa postavlj ove naloge do 300kn samo da cijena nebi odletila gore,a sve radi preuzimanja ovog paketa od HFP po što povoljnijoj cijeni,stvara se pritisak na prodaji,a ruku na srce pošto i nema baš zainteresiranih kupaca to mu s lakoćom i uspijeva,ja pokupim par desetaka komada(mada sam sebi obećao da neću više kupovat)a ono za sekundu novi indentični nalog,ma vidi koja slučajnost..pa tako ja mislim da ovdje do pomaka cijene neće doći dok se taj paket ne riješi ,a i onda ko zna, baš briga vlasnike koja je cijena dionice na burzi..no to je samo moje mišljenje i ne mora biti točno..mene interesira na koji način HFP uspijeva povećavati svoju poziciju i koji on ima interes u svemu ovome pa ako netko ima svoje viđenje situacije nek se malo uključi u raspravu..

Kolega, nemam dionice LVcv-r-a ali odgovorit ću vam na pitanje te napominjem da da postoji mogućnost da odgovor nije istinit/mala vjerojatnost 5%/.
Dakle, sa 95% vjerojatnosti tvrdim da HFP povećava svoj broj ili poziciju odustankom radnika ili branitelja od plaćanja svojih jeftino kupljenih dionica/životne okolnosti/. Čuo sam da su HRVI ili "neki branitelji" ili dragovoljci dobivali dionice lvcv u različitim brojevima(dakle, 87 komada i xy komada po čovjeku).

HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 10.278 2,15% -ovo vam je aureus invest(Purko-Floričić) i spojio se sa slovenskim NFD društvom te krate pozicije na Hrvatskom tržištu kapitala već "neko vrijeme" i ulažu vani te su među prvima to uvidjeli radi likvidnosti. Posjeduju velik udio i u MMtz-r-a!

Tako sam i ja ulazio u nelikvidnu dionicu te uvijek tvrdio sebi da neću dokupljivati ali glas razuma mi veli da to vrijedi puno više te ukoliko daje dividendu da nemaš što izgubiti tj.rizik je minimalan. Problem svih nelikvidnih dionica je snažna i jaka prodaja od strane OIF ili nekih koji moraju prodati a malih ulagača spremni kupiti je vrlo malo i sa malim kapitalom te trebaju kada ulaze u nelikvidne dionice biti spremni na par godina zaboraviti na investirano(teško ćeš prodati uz mali pad cijene)!
Disperzija portfelja i triba imati utržive vrijednosnice(npr. HT, CKML, ADPL i dr.) po mom mišljenju.

@lopina, svaka čast na razmišljanju te si korektno iznio svoje mišljenje i scenarij. Premda za par dana možeš dobiti pravo na dividendu od 6% na ulaz, malo je spremno ljudi investirati jer im je kapital zarobljen i velik je strah prisutan na cijelom tržištu ali i na svakom koraku u životu.

Štednja je mudrost trošenja.

koje su ovo mućke na ovoj dionici

Nije mi baš najjasnije što si mislio pod tim mućke!? Ili možda misliš na mućke da nitko neće da lupi po prodaji pa pomete sve naloge do recimo 500,00 kn, pa onda naprimjer Montmontaža dokupi još do 700 kn i usput da Javnu ponudu po recimo 650 kn….. Primjećujem da ima puno korisnika koji "bezobrazno" navijaju za ovu dionicu i usput plasiraju svakakve kvazi i polu informacije koje su daleko od istine. Uostalom zašto mislite da trenutna cijena Lavčevića ne odražava trenutno stanje na tržištu? U protivnom zašto netko od navijača ne podigne cijenu kupnjom do 300 kn, pa ljudi nikad jeftinije nećete u TOP 10!

New Report

Close