http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/115654/Default.aspx evo o čemu pričam..splićo šta si ono pričao o dubini,gazu..
Drugi dioničar HFP sa 3,48% dionica i 16.634 cca 4 mil kn po zadnjim cijenama.
Prem,a odluci ove dionice će se prodavati na dražbi,a startna cijena će biti zadnja na burzi.
Kupac ne može biti Montmontaža,a da ne prođe prag od 75%,pa bi bili u obvezi za preuzimanje
a u zadnjih godinu dana su povečali svoj udio i kupovalio po 275,što bi bila i minimalna cijena preuzimanja.
Bitno:dionice se ne prodaju na burzi kroz redovno trgovanje i ta prodajas neće utjecati na pad cijene.
Pardon startna cijena neće biti zadnja cijena već cjelogodišnji prosjek
cca nešto preko 260 kn će4 bitio početna cijena pri licitaciji
Nadam se da će biti pametni pa najprije uzeti dividendu od 15 kn ,pa tek onda u prodaju.
Ali država i pamet,nije li to previše za očekivati.
Drugi dioničar HFP sa 3,48% dionica i 16.634 cca 4 mil kn po zadnjim cijenama…….
Bitno:dionice se ne prodaju na burzi kroz redovno trgovanje i ta prodajas neće utjecati na pad cijene.
Pa o čemu vam ja zadnjo godino dana pričam. Montmontaža je pokupila sve što je bilo na burzi, a posledično tome oblikovala prosječno cijeno. Lijepo su si stavili vodo na svoj mlin.
Scenarij koji bi mogao biti je, da se preko Lavčevića ili preko tzv. SLAMATOG PODUZEČA (nekad mislim, da je to bio Paktor, d.o.o.) pokupi ovaj paketič. U svakom slučaju, mislim, da mmtz neče prepustiti ovaj paketič dionic nikome, jer sa ovim nakupom imat čejo ukupno oko 80% kompanije.
mmtz(73,4%) +lvcv(2,92% ili+3,47%)=80% ili
mmtz(73,4%)+lvcv(2,92%) + SLAMNATO PODUZEČE(3,47%) =80%
A cijena oko 4 mil kn je stvarno smiješna cijena (sitnica za tako kompanijo kakva je mmtz). Toliko bude dobila mmtz sa strane dividend od lava u ovoj godini (prošlo godino je dobila čisti novac oko 6,95 mil kn). Skratka, u ovoj igri je najvažnije samo da se pokupi što više udjela u kompaniji. Zato je cijena tamo gdje je.
Pitanje je samo kako če ova igra iti naprijed. Možda budejo polako pokupili što više (ako ne sve) dionic. A cijena možda ostaje još kakvo godino ili više na rezini oko 250-300 kn. Na ovakav način možda uspio pokupiti još kakvih 10% udjela. Njim se ne žuri. Možda mmtz napravi ponudbo za odkup svih dionic po cijeni koji se trži, pa na ovakav način ide iz burze.
Drugi dioničar HFP sa 3,48% dionica i 16.634 cca 4 mil kn po zadnjim cijenama…….
Pa o čemu vam ja zadnjo godino dana pričam. Montmontaža je pokupila sve što je bilo na burzi, a posledično tome oblikovala prosječno cijeno. Lijepo su si stavili vodo na svoj mlin.
Scenarij koji bi mogao biti je, da se preko Lavčevića ili preko tzv. SLAMATOG PODUZEČA (nekad mislim, da je to bio Paktor, d.o.o.) pokupi ovaj paketič. U svakom slučaju, mislim, da mmtz neče prepustiti ovaj paketič dionic nikome, jer sa ovim nakupom imat čejo ukupno oko 80% kompanije.
mmtz(73,4%) +lvcv(2,92% ili+3,47%)=80% ili
mmtz(73,4%)+lvcv(2,92%) + SLAMNATO PODUZEČE(3,47%) =80%
A cijena oko 4 mil kn je stvarno smiješna cijena (sitnica za tako kompanijo kakva je mmtz). Toliko bude dobila mmtz sa strane dividend od lava u ovoj godini (prošlo godino je dobila čisti novac oko 6,95 mil kn). Skratka, u ovoj igri je najvažnije samo da se pokupi što više udjela u kompaniji. Zato je cijena tamo gdje je.
Pitanje je samo kako če ova igra iti naprijed. Možda budejo polako pokupili što više (ako ne sve) dionic. A cijena možda ostaje još kakvo godino ili više na rezini oko 250-300 kn. Na ovakav način možda uspio pokupiti još kakvih 10% udjela. Njim se ne žuri. Možda mmtz napravi ponudbo za odkup svih dionic po cijeni koji se trži, pa na ovakav način ide iz burze.
[/quote]
Nemojte previše protiv Montmontaže.Svatko tko kupuje želi kupiti što jeftinije.A ovom
drastičnom padu svih građevinara LVCV uz INDG/dokapitalizacija/ je poskliznuo manje.mislim da
je fair vrijednost LVCV veća od 500 kn s obzirom na turističko zemljište u Omišu i vjerovatno
puno veća vrijednost zemlje u Kaštelima od knjigovodstvene.Dividenda se ne daje radi rušenja cijene.Dapače.
Ali da Montmontaža ovo može preuzeti uz istiskivanje malih još nema govora,ali sa ponudom od
500 kn i da.Ali ne tako skoro..Ovo oni skupljaju polako i to sa dividendom.I zaista dividenda
5 mil kn,a oni uz ovaj diskont mogu kupiti duplo.Dobar posao.I za nekoliko godina evo ih na
90 i više %.
A ove dionice od HFP bi mogli skupiti indirektno iako mogu i direktno ali bi tada morali dati ponudu
za preuzimanje od minimalno 275 kn jer svaka veća kupnja od mislim 800 dionica ih pretvara u
75% i više i ponuda za preuzimanje je obvezna.I to će se dogoditi nakon isplate dividende.
275 +15 dividende što ćini potencijalnih 290 minimalno.
U svakom slućaju kupnjom na 240 do 250mogu profitirati,a teško izgubiti.
Napomena:to ne znaći da ne trebate prodati po 230 ako imate povoljniju priliku!
Redovno trgovanje je prednost,jer možda u ovu dionicu uđe i malo jači ulagaći.
Sa 64 transakcije ispunjena kvota od potrebnih 63.
Od slijedećeg ponedjeljka smo u redovnom trgovanju/prvi ponedjeljak poslije prvog radnog petka
u novom kvartalu,petak je 1.10 ulazimo 4.10.u ponedjeljak/.
Dividendni prinos od 15 kn po dionici se može ostvariti cijeli listopad što bi nas moglo malo pogurati
prema 3xx.
..jesmo li mi od danas u redovnom režimu trgovine ili nismo sad sam upalio komp. i vidim da se ništa nije promjenilo..
Prema navedenim pravilima ZSE ,trebalo je danas doći do novog izlista dionica za trgovanje u posebnom režimu i onih koji se trguju u redovnom prometu.Na ZSE nepoštuju vlastita pravila.Neka nas pouči tko
bolje zna.
od sutra je Lav u redovnom režimu trgovine
..ovo je baš jadno,na pladnju stoji par stotina komada ,a nitko ni da trepne..pošto ama baš nitko ne vidi potencijal ovdje sve me više vata tuga di sam ja veza svoje novce..ili je ovo sve do južine pa su svi pomalo uspavani ali sve me strah da je do toga..
..ovo je baš jadno,na pladnju stoji par stotina komada ,a nitko ni da trepne..pošto ama baš nitko ne vidi potencijal ovdje sve me više vata tuga di sam ja veza svoje novce..ili je ovo sve do južine pa su svi pomalo uspavani ali sve me strah da je do toga..
E, dragi kolega.
Novi režim trgovanja, nova cijena.
Izgleda, da bi bilo bolje, da su ostali tamo gdje su bili prije mjesec dana.
Ali za pet godina možda bude malo bolje.
[proud]