Da li netko zna zašto u pozivu na GS pišu da je dobit dobit 7,7 miliona, a u konsolidiranom izvješću stoji da je dobit za 2009. bila 21,3 miliona kn?
Lvcv
P/e 5,84
P/b 0,51
Bvps 464kn
Eps 40kn
Dug/kapital 31%
Z" 1,68
Hdel
P/e 27
P/b 0,45
Bvps 345kn
Eps 5,69kn
Dug/kapital 198%
Z" 1,29
Vdkt
P/e –1,36
P/b 0,71
Bvps 317kn
Eps –165kn
Dug/kapital 396%
Z" 0,58
Igh
P/e –7,11
P/b 0,68
Bvps 2,498kn
Eps –238kn
Dug/kapital 330%
Z" 0,74
Thnk
P/e 19,42
P/b 0,54
Bvps 1899kn
Eps 53
Dug/kapital 286%
Evo malo za usporedbu, + dividenda kod lavcevica od 15kn
INGRA nije još u srečaju.
Z" 0,27
Na podatke o0d kanabisa dopisaao sam i Z" sqore koji bi trebao biti minimalno 1,23.
LVCV sa 1,68 najbolji
DLKV i HDEL sa 1,19 i 1,20 solidno,na granici ugroženosti
IGH sa 0,74 loše,ali IGH je ipak hrvatska pamet u građevinarstvu,neće u stečaj
VDKT sa 0,58 ,jako loše,ali nisu li tužili državu za 220 mil kn,tu može biti svega,ipak i drugu godinu
davaju dividendu,a ostvaruju veliki gubitak u poslovanju,nisu mi jasni,muljatori
INGR.plače mi se,volio bi da se izvuku iz problema,to bi bilo dobro za sve građevinare,ali…?
LVCV se vrača u redovno trgovanje.Sa jučerašnjim danom 57 transakcija.Ne treba forsirati kupnju i prodaju radi transakcija.Ovo se nebi trebalo prodavati ispod 250 jer imamo dva okidača koncem
mjeseca_istek dividend DAY 1.10./i taj dan se može kupovati radi prava na dividendu/i ulazak u
redovno trgovanje.
Kolega Lopina, ma kako uopće možete razmatrati i nagovarati na kupnju dionica Lavčevića, graditeljska firma bez ijednog operativca, radnika,… sve sami mešetari.
Dobit je fiktivna!
Jedine graditeljske firme vrijedne spomena su DLKV i HDEL i te dvije će opstati.
Za ostale (IGH također ubrajam tu) postoji ogromna šansa da propadnu jer i ne vrijede.
splićo znam da su tvoj fah špekulativne firme, koje su nit do propasti. No moram ti reći da lav iz godine u godinu posluje sve bolje i da je daleko bolja kupnja od svih ostalih građevinara. Osim toga ne bih baš nazvivao fiktivno nešto što će mi sjesti za koji mjesec na račun.
Kolega Lopina, ma kako uopće možete razmatrati i nagovarati na kupnju dionica Lavčevića, graditeljska firma bez ijednog operativca, radnika,… sve sami mešetari.
Dobit je fiktivna!
Jedine graditeljske firme vrijedne spomena su DLKV i HDEL i te dvije će opstati.
Za ostale (IGH također ubrajam tu) postoji ogromna šansa da propadnu jer i ne vrijede.
Split009jr
Koliko ti uopće poznaješ firmu Lavčević ,da iznosiš te tvrdnje ??
Recimo ja svako toliko svratim kod njih ,jer imam nekoliko poznatih ljudi pa im se javim ,malo proćakulam ,a nećeš virovat oni ni ne znaju da imam dionice Lavčevića.
Raspitam se di su -kud su ,šta rade ,šta namjeravaju radit i sl.
Bija sam prije par dana kod njih i mogu reć da me oduševilo kako su dobro raspoloženi ,opušteni
imaju poprilično posla u gradu ,a i izvan njega !
Preuredili su sve kancelarije ,cilu zgradu ,a to ne rade baš firme koje su u recesiji i kojima loše ide ,tj .nemaju novaca .
S obzirom u kakvom su stanju općenito firme u Hr. mogu bit super zadovoljan u kojoj je fazi Lav ,a da mi zadovoljstvo bude kompletno ,treba mi cijena dionice preći ovaj nivo od 220-250 kuna .
Vjerujem da će to biti uskoro .
Stoj mi dobro i pozdrav!
..ja virujen da bi splićo rado zamjenio dionice HDEL-a za LVCV samo jadan morao bi prodati dvije one za jednu ovu.
Koliko ti uopće poznaješ firmu Lavčević ,da iznosiš te tvrdnje ??
Kolega Ribar, poznajem situaciju jer je firma iz Splita.
Ostalo je još par neprodanih stanova, radnika pratkično više i nema, pa se pitam kako tako napraviti gubitak? Kad odu zadnji stanovi i prodaju se pitam se što će onda stvarati dobit?
Kakva je to firma bez operative? Bez radnika? Ovo je gore nego IGH koji je dno dna u građevini.
Pa ne bi se direktor rješavao 2000kom da ovo išta vrijedi.
kolega pa najmanji problem je sagraditi još stanova, važno je da ima kupaca. Osim toga Moralić ima velike planove za lava, ako se to u dogledno vrijeme ostvari letit ćemo daleko.
a direktor Antić je i do sada prodavao dionice lavcevica, eto 2008 je otpustio 4000komada po 850kn. Dakle ništa neubičajeno
Kolega Ribar, poznajem situaciju jer je firma iz Splita.
Ostalo je još par neprodanih stanova, radnika pratkično više i nema, pa se pitam kako tako napraviti gubitak? Kad odu zadnji stanovi i prodaju se pitam se što će onda stvarati dobit?
Kakva je to firma bez operative? Bez radnika? Ovo je gore nego IGH koji je dno dna u građevini.
Pa ne bi se direktor rješavao 2000kom da ovo išta vrijedi.
[/quote]
Pa eto i ja sam kojim slučajem iz Splita !
Pitam se čiji radnici onda izvode one radove na fezbu ,nasuprot bivše robne kuće Dalma,onu novu zgradu nasuprot općine što rade itd.itd.
Znaš i sam da je Lavčević podjeljen u više firmi od Lavčević montažni elementi,hotelijerstvo,projektiranje ,mehanizacija itd.itd. i svaka od tih firmi ima svoje uposlenike .
Stvarno ne razumin o čemu pričaš !!
Po zadnjem izvješću sve te firme broje 394 zaposlenih !
Nema dugo da su zaposlili i gđu.Nelu kako direktoricu hotela ,što mi je izuzetno drago ,jer je dotična izuzetno sposobna i draga osoba ,tako da vjerujem da će i sam hotel u gradu jako brzo popraviti rezultate ,koji i do sada nisu bili loši.
Nisu mi jasne tvoje tvrdnje,pa ako možeš prosvitli me !
lp
I ja sam iz Splita i imam slična saznanja kao i ribar.Splite 009 sve više sumnjam da si i ti iz Splita,ali vjerojatnije je da naklapaš bez veze.
No, ja nisam iz Slita, pa mogu kazati, da je lav dobra kompanija.
Više od godine dana dobili su dodatne specialne koncesije koje uklučujejo poslove u sami plinifikaciji (da ne zaboravim, da su dobili i koncesijo za zbiranje odpadne električke i elektroničke opreme – koliko sam uspio saznati je tamo puno novca, samo treba napraviti dobro organizacijo). To znači, da matica Montmontaža može davati poslove i samom lavu na području Dalmacije, što se mi čine super, jer uz tako potezo možejo smanjiti logističke troškove (koje predstavljajo oko 30% celotne vrijednosti posla).
To sicer valja za glavno plinifikacijo, a treba dovesti plin i u sva mjesta, što bi opet mogli dobiti građevinske poslove i na tom području (znači u samom mjestu Split i ostalih mjestih uz Dalmacije).
Ako malo pogledamo u TOP10, vidimo da su tamo možda skriti i neki fondovi (pod HPB, Centar banka, RaiffeisenBank itd.), što se mi čini dokaj dobro.
Jedino me brine onaj prvi, znači mmtz. Oni igrajo uvijek neke mučke (ima tamo puno obitelja Lisičar), pa me brine, da ne bude napravili nekad nešto strašno za male dioničare i posledično za fondove koji ulagajo u lvcv. Kod mmtz imajo neke ovake planove. Treba biti oprezan.
[shocked]