LVCV (Lavčević d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LVCV (Lavčević d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Biznis/tabid/69/articleType/ArticleView/articleId/110359/Default.aspx
evo sad valjda radi..

Puno ste pisali o prodaji i udjelu HFP-ja u Lavu.
Ali nitko nije napisao ono što bude se MOGLO DOGODITI. A to je, da udjel kupi večinski vlastnik, znači sama MMTZ. U godini dana je pokupio bez velikog popma 3.405 dionic (što znači 0,71%). Nitko nije ništa napisao, da je MMTZ objavil javno ponudbo za nakup udjela. Kod nas u SLO je tako, da vlastnik, koji ima više od 25%, UVIJEK MORA NAPISATI JAVNO PONUDBO ZA PODJEBLJENJE UDJELA U TOJ KOMPANIJI.

Ako bude prodaja udjela (znači 16.617 dionic oz. 3,47%) od HFP-ja po 250, to znači malo više od 4,2 mio KN. Čista malenkost za MMTZ. Toliko novca čejo dobiti samo od dividende sa strane Lava!!!!!!!
Ali ono što bi se moglo dogoditi je to, da MMTZ dobije večinski udjel u Lavu (znači pravno formalno prag više od 75%), i tako na redni ili izredni skupštini završi kotacijo na ZSE. U tom momentu, mali dioničari čejo odletiti kao gumb od gača, jer nemajo tkomu prodajati ove dionice.

Uglavnom počelo me briniti, jer sam ovaj scenarij napovedal prije godino i pol dana.
Zato je po mom skromnom mišlenju, cijena tamo gde je. A onaj broj transakcij, da ide Lav nazad u kotacijo, je mala malica, kada bi počeli trgovanje veliki igrači (ako jim je to u interesu, pa koliko vidimo jim nije).
Zanimivi je tudi udjel onoga tkoji se skriva pod HPB, i je povečao broj dionic u svom portfelju za više nego 100% u godini dana. [bye] [sad] [cry]

http://www.slobodnadalmacija.hr/Biznis/tabid/69/articleType/ArticleView/articleId/110359/Default.aspx
evo sad valjda radi..

FLIPS,kanabis je u pravu,država ima 3,72.
A novinari ionako pišu svašta.Uglavnom pojma nemaju.

U godini dana je pokupio bez velikog popma 3.405 dionic [/b](što znači 0,71%).

Kada većinski dokupljuje znaći da mu je to jeftino.A ako dođe do preuzimanja minimalna cijena
tromjesečni prosijek,ako unazad godinu dana nije kupovao skuplje.

Tromjesečni prosijek je 224,30

Ovih 3.405 koje je dokupio većinski po cijeni od

251

i to bi bila minimalna cijena preuzimanja.

Kod nas u SLO je tako, da vlastnik, koji ima više od 25%, UVIJEK MORA NAPISATI JAVNO PONUDBO ZA PODJEBLJENJE UDJELA U TOJ KOMPANIJI.

U Hrvatskoj obvezuluća ponuda nastaje nakon probijanja 25%
Kada većinski probije 75% ponovno nastupa obvezujuća ponuda.
Montmontaža 73,40 %
Lavčević vlastita 2,92
Montmontaža u ovom trenutku ima 74,86% glasačkih prava i nema obvezujuće ponude,a za to im je potrebno još o,15% glasova ili

o,15% ili 717 dionica ili 717X251=180 k kn.

Dakle mogu ići u preuzimanje kada požele i preuzmu potpunu vlast ,ali za sada to ne žele.

Naš interes kao malih dioničara je da se trži što skuplje da bi ta eventualna obvezujuća ponuda
bila više od tih 251 kn.Dakle kupnja do 251 predstavlja sigurnost.

Ako se Lav odlući na obvezujuću ponudu mislim da bi nam mogao ponuditi barem 300 kn.Za nas koji
smo ušli niže dobro.ali za većinu koja je Lav kupovala tri do šest puta skuplje to bi bilo prenisko,pa bi bilo preuzeto jako malo dionica.Ali ovo je prilika za Montmontažu da relativno
jeftino skupe ove dionice.

Ako žele skupiti 95% dionica i izaći sa burze u skvizautu trebali bi ponuditi debelo preko 500.
500 BV plus 20 do 30% bi bila fair ponuda.
Dakle,600 do 650 bi bilo o.k.

A ako se na to odluče počet će raditi metla po ASKU.I zato ću se lijepiti na prodaji ispred velikih naloga koji su dosta visoko.Mislim da je 300 pristojno.

Obavijest o 15 kn dividende je malo podigla cijenu.
svibanj 2010. prosječna cijena 230,68
lipanj 2010………………………..215,57
srpanj 2010………………………229,67 br.transakcija 24 promet 47.713

Srpanj solidan,broj transakcija potvrdio mogući ulazak u redovno,ali dolazi mrtav osmi mjesec/nikada ne znaš/ i trebalo bi održati barem ovaj nivo trgovanja.
Miševi su nešto grickali i to su skakali visoko.I
pak tromjesečni prosjek raste i to je dobro.
Slonovi su totalno pasivni,kao da im nije bitno da ova dionica oživi.A biti će onako kako oni hoće.
Naravno ako mi mali ne počmemo dijelovati pod sloganom:Kad se male ruke slože,sve se može,sve
se može…
Ipak pohvala malim dioničarima , kojima je dosta tamnice u Lavčeviću ,pa su tukli visoko.Bravo.

Hvala Splite!
Ako se ne probudi kupnja na 240,a ako ne moglo bi i na 230,ali sve na malom prometu.Ali ovdje se može okrenuti i na 300.Ovo je nelikvidna dionica gdje je spread jako velik.
Mislim da ste u pravu pa ću tu kupovati.Bio sam na Bidu na 231,ako se netko posklizne.

..mislim da je većini prosjek debelo preko 500kn.ja sam imao sreću ili možda nesreću da sam samo nadokupljivao pa mi je prosjek ipak niži, no ja je nedam ispod 650-700 pa neka čekam koliko god treba..razmišljam ovako da su mi te pare sad na raspolaganju spička bi ih na neke gluposti u roku godinu dana ,a ovako na njh skoro da i ne mislim jer sam već oguglua na gubitke ka i tovar na batine..nek mi tom bude 4.mirovinski stup..

http://limun.hr/main.aspx?id=613401

..alo ekipa iz LVCV..šta se dešava nigdje nikoga da napiše šta pametno pa ću ja da postavim jedno pitanje..da li Lopina ti pratiš koliko je do sada bilo transakcija i ima li netko novosti da li je HFP utopio svoj dio..i da ne zaboravim kad je sjednica..

Nisam lopina ali,
do sada je napravljena 31 transakcija(ne da mi se brojit koliko ima radnih dana burze u ovom kvartalu),
stanja HFP je danas isto,i na kraju, ne znam kad je sjednica.
Pozdrav

klodovik

Nisam baš u zadnje vrime nešto aktivan na burzi i forumu ,pa me zanima ,ako tko zna ,kad bi trebala bit dividenda ?
Hvala

New Report

Close