LVCV (Lavčević d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska LVCV (Lavčević d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

danas malo trgovanja i kolega 11 koj je pod svaku cijenu htio malo lavčevića

danas malo trgovanja i kolega 11 koj je pod svaku cijenu htio malo lavčevića

Dojadili lažnjaci na prodaji i odlučio kapiti i po 245,ali ovako je bolje po 225.
Tri transakcije,mali promet,u ovom totalnom mrtvilu /do 13 sati/odlično.

pitam se zašto sve ispod 300 već nije pometeno, pa firma ima najbolje fundamente na zse

Ipak se kreće.

Ova sedmica 5 transakcija.Mali promet,ali do sada ukupno 17 transakcija.I to je dobro i ako
nastavimo sa ovim tempom ulazak u redovno trgovanje siguran.Zamjetno je da ćemo teško ispod
225 jer u igri najbrži prst ima više kupaca na tim razinama.Ali nerado se kupnja spušta.Trebat će
probiti 250 da bi se nešto više skupilo.

kolega lopina što će se desit sa redovnim tržištem? po meni će se jedino prodaja popeti na 250

kolega lopina što će se desit sa redovnim tržištem? po meni će se jedino prodaja popeti na 250

Prodaja je pobjegla već na 275,a u redovno bi trebali ući tek za dva i po mjeseca.
Izašlo i izvješće za drugi kvartal.
Iznenađujuće dobro jer se radi o građevinaru.
Prihodi od prodaje u drugom kvartalu manji za 1,5% u odnosu na prošlu godinu.Broj zaposlenih
smanjen tako da je ostvaren veći prihod po zaposlenom.
Kao da nema krize.Prvi kvartal je imao
jaki pad u odnosu na prošlu godinu tako da su prihodi manji nego lani za cijelo prvo polugodište.
Koefivijent likvidnosti odličnih 1,40
Zaduženost u odnosu na cjelokupni kapital 19,41%.Nevjerovatno nisko.
Ukupno zaduženje je 56 mil,a kratkoročna imovina je 83 mil.Fantastično.
I pored isplate od 25.50 kn po dionici novčani tijek odličan.
Zaista ugodno iznenađenje.
Ipak dobit je manja nego lani.Radi se uz manje marže.Ali i troškovi se režu.
Bravo Lavčević.
Neuporedivo najbolji građevinar na ZSE,ali ne i popularan,a sami time i jeftin.

Važna napomena:Ovo je nekonsolidirano izvješće,tako da imamo samo stanje matice.
Pravu sliku,ali ne sa bitnim promjenama ćemo znati do 1.8.do kada bi trebali dobiti konsolidirano izvješće.

Lopina prijatelju ,
u Splitu svaki dan susrećen kamione Lavčevića iz svih smjerova .
U samom gradu znam da rade na 4 mista velike poslove ,a za okolo baš i ne znam.
Prije ili kasnije započet će se gradnja u Omišu ili Kaštelima ,a tada očekujem lansiranje Lava.
Pozdrav

Lopina prijatelju ,
u Splitu svaki dan susrećen kamione Lavčevića iz svih smjerova .
U samom gradu znam da rade na 4 mista velike poslove ,a za okolo baš i ne znam.
Prije ili kasnije započet će se gradnja u Omišu ili Kaštelima ,a tada očekujem lansiranje Lava.
Pozdrav

O.K:Lavčević je podcijenjen s obzirom na rezultate koje postiže
BV preko 504 kn , P/E oko 5 za 2009.
dividenda za 2008. 26,50 kn
za 2009 15 kn koju mogu ostvariti svi vlasnici za glavnu skupštinu koncem kolovoza
vrlo dobro nekonsolidirano izvješće za prvu polovinu 2010 g.
u očekivanju još boljeg konsolidiranog izvješća za desetak dana
solidan broj transakcija koje garantiraju ulazak u redovno poslovanje početkom listopada
tekući poslovi i održavanje zaposlenosti u ovoj krizi kao što navodite
To je dovoljno okidača da bi ova dionica išla gore.
A Omiš ili Kaštela su samo mogući dobri poslovi i ekstra okidaći.
Međutim,ima jedan mali problem.
Dionica raste,ali na račun toga što kupnja bježi i otvara se jazovka na prodaji.Ali spread je sve veći,jer kupnja smatra da treba čekati i ne podizati cijenu.I onda se pojave dva tri špekulanta
koji podignu cijenu preko 25 %,ali na toliko minimalnom prometu da svakog trena možemo,a vjerovatno i hoćemo nazad ukoliko se ne pojavi kupnja na 230,240,250.Logično.
Pa za dionice u posebnom režimu.a koje su tako fundamentalno jake bi u toj odlučujućoj sekundi u 13 sati trebalo naći neku kunu i staviti se na kupnju.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Biznis/tabid/69/articleType/ArticleView/articleId/110359/Default.aspx..e sad nek mi neko objasni odakle državi ovih 12,79%,koliko ja znam ona ima samo 3,47%..drugo što me zanima ako je ovaj skrbnički pod brojem 4 prodao 500 kom kako to da nismo vidjeli te transakcije kroz svakodnevno trgovanje..

..ej lopina di se može pročitati izvještaj daj mi link ako nije problem..

http://zse.hr/userdocsimages/financ/LVCV-fin2010-1H-NotREV-N-HR.pdf

kolega flips link vam ne radi, no ne znam gdje ste pročitali da hfp ima 12,79%, kad lijepo piše u skdd da ima 3,47%

New Report

Close