..a od tada smo ih napravili još petnaestak i do petka pa je gotovo teško da ćemo dogurati do 60-tak koliko je potrebno,možemo se mi mali truditi ali dok veliki igraju mi možemo gledati sa strane..
..ja sam u ovom tromjesječju imao par transakcija pokušavajući dat svoj doprinos da napravimo minimalni broj transakcija koje su potrebne da se vratimo u redovan režim ali ovo mi se sve viruj mi zgadilo,nemam više snage da buljim u ekran i natjecati se s nekime da kupim ili prodam par dionica..kad mi se bude kupovalo opaliću po kupnji,a kad budem htio prodati stavit ću kao i ovaj lik što je stavio onih 400kom.pa kad prođe,prođe..
Ukoliko budem u LVCV u trečem kvartalu uvjeren sam da će ući u redovno trgovanje.Da bi se
to napravilo potrebno mi je stotinjak dionica LVCV i desetak tisuća kuna.I stalno biti i na kupnji i na prodaji.Sa malim količinama i na bidu i na asku.I to je cijela mudrost.
Sto dionica nemam i moram dokupiti.Ako kamikaze tuću nisko kupovati,a ako bog da tuću visoko
prodati.A ako nema kamikaza povremeno upadati u neprijateljske redove ,po bidu ili asku,u ovisnosti od situacije.
Ipak dividenda od 15 kn ćini 7,5% na cijenu od 200 i vekikih 6% na cijenu od 250.
Bitno je da je LVCV i u ovoj krizi stabilan i da mu je likvidnost visoka,tj.da mu ne prijeti blokada
računa ,a eventualno i stečaj kao što prijeti nekim građavinskim vedetama na ZSE.
Neka mi oproste dioničari INDG i DLKV.Ovo se ne odnosi na njih.A ostali…???????
A gdje će cijena ne odlučujemo mi nego veliki,ali i veliki griješe i što su veći to su njihovi grijesi vidljiviji i prasak je veći.
Ja smatram da je kupnja na 200 super,ali je još bolja na 150.
A prodaja na 250 je dobra,a još bolja na 300.
Ja ne očekujem baš 100%.
U ziceru meni je dosta dvadesetak posto u dva tri mjeseca.
A LVCV je veći zicer od svih ostalih građevinara d.d. na ZSE iako ga" zakon spojenih posuda"tj.loša
situacija u cijeloj branši vuće prema dnu.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/107841/Default.aspx…evo i mosta..ovdje neće biti zatvaranja radi bure,a valjda će i neka lova pasti za ovaj mostić..
Prvi dan trečeg kvartala.
39 dionica ,mali promet , 3 transakcije,odličan početak
i previše za ulazak u redovno trgovanje
svaki radni dan jedna prosječno je dovoljno
Vrlo je bitno da se svaki ponedjeljak starta sa barem jednom transakcijom,jer ukoliko se u toku sedmice pojavi atomski udar i veliki promet od više od 500.000 tisuća kn u toku te sedmice se mora trgovati svaki dan i mora biti barem 15 transakcija.
U protivnom nema ubrzanog ulaska u redovno trgovanje.Mi koji smo unutra,a naročito veći
igrači bi trebali dati ruku te početi kupovati i prodavati.Pasivni pristup je loš pristup.Ovu dionicu ne može oživjeti nitko nego mali dioničari,a mogu i veliki ako žele aktivirati svoju lovu.
lopina prijatelju ja mislim da se to od sutra računaju transakcije jer ako sam dobro svatija u pravilima burze piše "..svakog prvog petka u tromjiesječju.."
Da sutra je prvi petak u tromjesječju i sutra će biti informacija da se od slijedečeg ponedjeljka
u redovni režim uvrštava ELPR,BZJK itd.Na žalost LVCV ne ulazi.
Ali transakcije se broje kvartalno ,a kvartal traje od 1.7. do 30.9.
U tom razdoblju ima 63 radna dana i treba napraviti i toliko transakcije.
A danas je 1.7 i napravljene su tri transakcije.U slijedečih 62 radna dana treba napraviti još 60 transakcija i prvog ponedjeljka u listopada LVCV ulazi u redovno trgovanje.Ne mora se trgovati svaki dan.
..e to ja zovem pravim objašnjenjem..ako samo vidim da netko još piše kontra lopine odmah mu zbičim asčugu..svaka ti čast lopina..
Zrno po zrno..
U tri dana 8 transakcija.I dobro trgujemo.52 dionice,4 transakcije ,skidam kapu kupcima.
A i prodavačima ,neka svaki dan daju ovako po pedesetak komada po ovakvim cijenama.
Bitno bi bilo da se svaki dan trguje.Ja sam bio onaj kukavica sa jednim komadom na 263 ,jer mi je nalog bio djelomično izvršen dan dva ranije..Jedna transakcija sutra,ali minimalno 1.000 kn po 263 mi je preskupo,
ali moraš nešto i žrtvovati za dobrobit,a naša dobrobit se sastoji u ulasku u redovno trgovanje i da
nam je novac dostupan u svakom trenutku.
Ovdje već drugi dan neko pokušava spustit cijenu(fingira prodaju ,pa je makne u zadnji tren),međutim
izgleda da ulagači sve više shvaćaju koliko ovo vrijedi i ne prodaju više u bescjenje.Sve to unatoč ultra
negativnom senzibilitetu burze.
nisam baš siguran da ćemo sa ovakvim bidom na redovno tržište
U prvoj dekadi /ima ih 9 u kvartalu/napravljeno 12 transakcija.
Ako nastavimo istim tempom imat ćemo 9X12 ili 108 transakcija.A treba nam 63 ili 64 transakcije.
Tempo je dobar.
Bitno je da mali dioničari budu na kupnji sa manjim nalozima i da se u igri najbrži prst u posljednji tren guraju ispred većih naloga na kupnji tako da ako netko proda više komada prođe više transakcija.
Npr.5 kom na 220 do 250 će biti moj omiljeni broj.
Ako budemo i dalje crveni prodavači će se morati spustiti na 210 ,220,a možda i 200.Ne vjerujem
da ćemo niže s obzirom na dividendu od 15 kn,ali svatko tko je prošao pakao 2008.zna da uvijek može niže.Ako ostanemo na istome kupnja i prodaja će biti postavljene na istim razinama pa bi promet mogao izostati.
Iskreno,najbolje bi bilo da se počme trgovati na 240 do 250 tako da bi svi ovi mali koji su ušli
na 110 do 120 mogu izaći sa dobiti.
LVCV-naše geslo je .kad se mala srca slože ,sve se može,sve se može!
Nadam se da me Ivana neće napasti jer njoj odgovara što jeftinija kupnja.
Meni uvijek odgovara rast dionice da izađem i da sletim na drugi cvijet.
U slijedeća tri mjeseca nas čekaju tri okidaća:
1.Još pedesetak dana dividend day ovu dionicu ćini vrućom
2.Kvartalno izvješće koje bi trebalo biti gore nego lani,ali prema informacijama sa terena Lavčević
radi manje,ali smanjuje i troškove tako da gubitaka nebi trebalo biti,jer jer je kreditna opterečenost mala.
3.Nastavkom trgovanja u ovakvom tempu izvjestan je ulazak u redovno trgovanje, što se može
dogoditi i u ubrzanom uvrštenju,a uvijet je :
500.000 kn prometa minimalno sedmično,to u Lavčeviću znaju napraviti
15 transakcija u tjednu
svaki dan u sedmici se mora trgovati
Dakle,vodite računa da se trguje svaki dan.Vi koji ste previše izloženi LVCV žrtvujte desetak komada i tučite bid ili ako vam je prosječan ulaz prevelik kupite nekoliko komada na asku i smanjujte prosijek ulaza.
Samo nemojmo biti totalno pasivni i očekivati da će nas netko drugi
ubaciti u viši razred.
…pa zar nije prošlogodišnja dobit bila 19,98mil.kuna tako bar piše na "moje dionice.com"..
Prema financijskom izvješćo od 31.12-
dobit za dioničare/AOP 149/ 21.362:464.360=46 kn po dionici
464.360=br.dionica-vl.dionice=478.200-13.960
BV=504
koeficijent likvidnost 1,73
Dugoročna zaduženost beznačajnih 13,545
kratkoročna zaduženost 93.827
ukupna zaduženost 107.372 ,ukupna imovina 354.037 cca 30%
kao da se radi o vanzemaljcu,a ne hrvatskom građevinaru
pa dividenda se dijeli i u ova krizna vremena i to građevinar,ima od čega
[/quote]
Izvukao sam Vašu fundametalnu analizu da se ne bih ponavljao.Znači,osim dobre dividende i dobri fundamenti su ono što bi trebalo držati makar iznad površine,a u slučaju novog optimizma,povući je vrlo visoko jer LVCV to zaslužuje.No kakva je situacija ,još ćemo to pričekati(od građevinara je jedino još interesantan DLKV koji polako ali sigurno uspješno izlazi na strana tržišta).
O tome da treba biti aktivan u trgovanju ,potpuno ste u pravu jer niko za nas neće riješiti situaciju.