Za Lvcv se ne bojim ! Sve ozbiljne radove u Splitu ,oni izvode. Imaju prekvalitatna zemljišta i nekretnine,a jednog dana i njihova će vrijednost doći na svoje ! Kupiti dionicu na ovoj razini mislim da je pravi uspjeh .Slažem se i sa onim pesimistima da uvijek može niže ,ali i obratno.Tko je taj koji može pogoditi dno ??
Osobno ,mislim da nećemo gledati razine ispod 200 kuna .Pozdrav
Evo i prijedlog NO.Dividenda 15 kuna.Što kaže kolega ribar 007,nismo ovdje samo radi dividende.
[/quote]
Možeš li mi reći kad je planirana isplata te dividende ??
Da budem iskren očekiva sam i veću dividendu ,čak i od 30 kuna s obzirom na rezultate !
Vjerovatno se i uprava pripremila za recesiju i sa oba oka gleda na buduće razdoblje.
Naravno da nisam tu samo zbog dividende , ali cca 7 % dividende i nije loše u ovo vrime , a pogotovo kad je ta dividenda u visini jedne solidne plaće .
U zadnje vrime slabo pratim i forum i burzu jer me sve štufalo ove zadnje 3 godine .
Lvcv ću s obzirom na cijenu još držati i nadokljupivati , pa makar poludija od tih dionica.
Nažalost moja najveća kupnja je bila na cca 1400 kuna ,davnih dana .
U međuvremenu sam kupovao i po 800 ,pa 600 ,pa 400 ,pa 300 ,pa 200 i sad mi je taj ulaz znatno niži .
Ako mi se ostvare neki planirani financijski prihodi ,namjera mi je i želja uzeti bar još 500 kom.po ovoj cijeni ,a onda nek bude šta bude…..
Pa neće valjda recesija trajat cili moj život ,a ako i potraje eto dici pa nek prodaju [thumbsup]
Odavno je cijelim Kaštelima napeto da Lavčević započme svoj projekt u Kaštelima .
U planu su i hoteli ,apartmani , kockarnice,marine i sl.
To bi za turizam značilo mnogo ,a pogotovo što se Kaštela godinama bore za turizam ,a razne tvornice i onečišćivači su ih spriječili u tome.
Da ne govorim koliko bi ta marina značilila za Split i okolicu ,jer godinama ljudi nemaju slobodno mjesto za držat brod ,a da se i ne pita za cijenu.
Ma bespotrebno je argumentirat koliko bi to značilo za ovaj kraj !!
Puno novih radnih mjesta ,dovesti Kaštelima turizam itd.itd.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/106515/Default.aspx …izjava gosp.gradonačelnika je poprilično zanimljiva…
Da neprepričavam,najbolje Vam je otići na ZSE pa pogledati odluke NO.Doduše nisam shvatio kada će biti Glavna skupština,a tada se ostvaruje pravo na dividendu.
Žao mi je pročitati da imate tako visoke ulazne cijene,iako za utjehu bolje je biti u LVCV nego u mnogim drugim dionicama.
Pitanje: da li je bolje imati MMTZ ili LVCV ? Ipak posredno ova dividenda zavrsava u MMTZ i to lavovski dio.
Vec sam napisao sto mi se svidja kod Lava a ovaj projekt u Kastelima, nadam se da ce poceti cim prije. Sta je bilo sa zemljistem u Omisu i hotelskim komplekom tamo ???
Pitanje: da li je bolje imati MMTZ ili LVCV ? Ipak posredno ova dividenda zavrsava u MMTZ i to lavovski dio.
Vec sam napisao sto mi se svidja kod Lava a ovaj projekt u Kastelima, nadam se da ce poceti cim prije. Sta je bilo sa zemljistem u Omisu i hotelskim komplekom tamo ???
Čekaju se dozvole i to se razvuklo ,sad već ,godinama .
Navodno bi ove godine grad Omiš trebao sve to riješiti ,ali nažalost prošlo je puno vremena.
Što se tiče dileme koja dionica ,to je ipak na tebi !!
Što se tiče mog odabira ,samo neka Lav daje dividendu svake godine i ja zadovoljan .
Pozdrav
Danas sam se pridružio ekipi.Netko je prodao jer je razočaran sa malom dividendom?
Lani 25,50 kn dividende,ove godine 15.Pa koji to građevinar daje? Manje nego lani ,ali to je na današnju cijenu
15:210 7,14%
Pravo na dividendu se ostvaruje na dan održavanja glavne skupštine,a to bi trebalo biti u osmom ili
devetom mjesecu,pa bi svaka kupnja u toku ova dva mjeseca donijela pravo na dividendu.
Da li će ovaj veliki dividendni prinos donijeti malo likvidnosti pa da LVCV uđe u redovno trgovanje.
Nelikvidnost ubija svaku dionicu.Ali danas smo super prošli.Nismo imali kada pasti.Pokoji put
nelikvidnost je prednost.
…pa zar nije prošlogodišnja dobit bila 19,98mil.kuna tako bar piše na "moje dionice.com"..
Prema financijskom izvješćo od 31.12-
dobit za dioničare/AOP 149/ 21.362:464.360=46 kn po dionici
464.360=br.dionica-vl.dionice=478.200-13.960
BV=504
koeficijent likvidnost 1,73
Dugoročna zaduženost beznačajnih 13,545
kratkoročna zaduženost 93.827
ukupna zaduženost 107.372 ,ukupna imovina 354.037 cca 30%
kao da se radi o vanzemaljcu,a ne hrvatskom građevinaru
pa dividenda se dijeli i u ova krizna vremena i to građevinar,ima od čega
..a mi lagano doli.lopina prijatelju ova niska cijena dionice i naoko nezainteresiranost za kupnju ima li po tvom mišljenju veze s ovih 16000 dionica od hr.fonda za priv.i eventualnom njihovom prodajom od strane države i po kojoj bi cijeni ono minimalno to mogli prodati..
Flips,
LVCV je u posebnom režimu i kao takav predodređen na nelikvidnost.
Danas je neki prodavač u posljednji trenutak stavio na prodaju mislim 50 kom po 200.I da to nisam
primjetio bio bi i proša po 200.Kao da želi prodati što jeftinije.Da se stavi0 na 220 mogao je proći,ali
naravno već u jedanaest sati.
Dionice u posebnom režimu treba njegovati,a investitori koji su unutra od nje moraju napraviti
likvidnu dionicu,a da bi bila likvidna treba se približiti svojoj fair cijeni.Ja mislim da je 200 jeftino
pa sam kupio.a da je na 1.400 bila preskupa.
Inače sam trejdaq u LVCV na 1.300 do 1.400 i uglavnom prolazio dobro.
To je bilo u ona daleka vremena,kada su i purani letjeli.
A danas je sve išlo doli,naročito likviduše.
..ja sam u ovom tromjesječju imao par transakcija pokušavajući dat svoj doprinos da napravimo minimalni broj transakcija koje su potrebne da se vratimo u redovan režim ali ovo mi se sve viruj mi zgadilo,nemam više snage da buljim u ekran i natjecati se s nekime da kupim ili prodam par dionica..kad mi se bude kupovalo opaliću po kupnji,a kad budem htio prodati stavit ću kao i ovaj lik što je stavio onih 400kom.pa kad prođe,prođe..
Flips,
veliki je strah u Vas,pa čak i kad nešto vrijedi kao LVCV.Nije Vam za zamjerit kao ni drugima.Napisao je lopina fundamente(izvrsne) koje znam od prije.To je ipak nekakva garancija da je dno blizu.
Sjećam se da je oko 10.06. falilo još 34 transakcije za ulazak u redovno trgovanje.I o tome je trebalo razmišljati, jer neće se sve samo riješiti.Ako smo već u dionici čini mi se da je bolje imat LVCV nego
nešto drugo.